Ljubljana, 5. maj 2020 – 28. aprila se je odvil ALSO-v virtualni sejem International Channel Trends+Visions, namenjen IT-industriji. Po izjemno pozitivnih odzivih, ki jih je podjetje dobilo glede digitalnega sejma CTV v regiji DACH, se je sejem tokrat odvil na mednarodni ravni. Hkrati je potekal na sedmih platformah v 20 državah, v katerih je prisoten ALSO.

V manj kot štirih tednih je podjetje stopilo v stik s ponudniki, povabilo prodajalce in se pogovorilo z novinarji. Ideja je dosegla presenetljiv odziv: s svojimi stojnicami je na sejmu sodelovalo več kot 250 ponudnikov, tako ponudniki kot ALSO-vi strokovnjaki so izvedli 285 predstavitev in skoraj 60 spletnih seminarjev. Približno 10.000 obiskovalcev vseh platform je tako pridobilo vse najnovejše informacije o trendih in novostih v IT-industriji.

Gustavo Möller-Hergt, izvršni direktor družbe ALSO, je v svojem osrednjem govoru izpostavil velike priložnosti, ki jih vidi za IT-industrijo: »Kriza je lahko priložnost za vse – če imate pravega partnerja, ki vlaga v tehnologije in platforme prihodnosti, ter prave ljudi.«

Na sejmu so bile izjemnega zanimanja deležne rešitve za sodobna delovna mesta in IT kot storitve, predstavitve o kibernetski varnosti in internetu stvari ter ponudbe za domačo pisarno in šolo od doma (Home Office in Home School). Gustavo Möller-Hergt je povedal: »Vsekakor pogrešamo neposreden stik s svojimi strankami in zaradi njihovih potreb korak za korakom ponovno odpiramo svoje pisarne. Hkrati pa smo prepričani, da to ni bil zadnji virtualni dogodek, ki ga je organiziral ALSO. Gre za odličen način, da ostanemo povezani in obenem varni.«

V Sloveniji je dogodek potekal združen skupaj z ostalimi državami iz širše regije. Gustavo Möller-Hergt ter drugi predavatelji so spregovorili na osrednjih predavanjih dogodka. Ponudniki in strokovnjaki podjetja ALSO so predavali o aktualnih temah, kot so 3D-tiskanje, internet stvari (IoT) ter novosti v spletni trgovini ALSO Cloud Marketplace, kibernetska varnost pa je bila tudi tema večine predavanj. Na voljo so bili spletni seminarji za poglobljeno znanje in pogovore v živo.

O družbi ALSO Holding AG
ALSO Holding AG (Emmen/Švica) povezuje ponudnike in kupce informacijsko-komunikacijskih tehnologij. Več kot 660 ponudnikom strojne in programske opreme ter IT-storitev nudi dostop do več kot 110.000 kupcev, ki se lahko zanesejo tako na širok nabor drugih prilagojenih storitev na področjih logistike, financ in IT-storitev kot na tradicionalne storitve distribucije. ALSO nudi vse potrebne storitve – od razvoja kompleksnih informacijskih okolij ter zagotavljanja in vzdrževanja strojne in programske opreme do vračil, obnove in ponovne prodaje računalniške opreme. Podjetje je prisotno v 23 evropskih državah in je v fiskalnem letu 2019 s približno 4000 zaposlenimi ustvarilo 10,7 milijarde evrov prihodkov. Leta 2018 je ALSO prevzel slovenskega distributerja z dodano vrednostjo DISS, ki se je preimenoval v ALSO Technology Ljubljana.

Več informacij je na voljo na www.also.si.


Nazaj