Vabilo Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) na že 20. državno tekmovanje Z računalniki skozi okna za otroke programa nižjega izobrazbenega standarda in 13. državno tekmovanje Z miško v svet za otroke šol s prilagojenim programom. Obe tekmovanji bosta v četrtek, 13. februarja 2020, od 9.00 ure dalje, gostila pa ju bo OŠ Jela Janežiča v Škofji Loki. Letos bo v Škofji Loki še posebej slovesno, saj tekmovanje Z računalniki skozi okna praznuje 20. obletnico.

Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) že od leta 2000 v program računalniškega izobraževanja vključuje tudi otroke s posebnimi potrebami, ki obiskujejo šole s prilagojenim programom. Na ta način otroci pridobivajo številne nove spretnosti in znanja, predvsem pa oblikujejo svojo samopodobo. Svoje znanje učenci izkažejo na dveh tekmovanjih v organizaciji ZOTKS in v sodelovanju z OŠ Jela Janežiča v Škofji Loki. Obe tekmovanji sodita v okvir Festivala inovativnih tehnologij. Prvo, že 13. državno računalniško tekmovanje z naslovom Z miško v svet je namenjeno učencem v posebnem programu. Drugo tekmovanje z naslovom Z računalniki skozi okna, pa je namenjeno učencem programa nižjega izobrazbenega standarda in bo letos praznovalo obletnico, saj ga prirejamo že 20 let.

Letos bo v četrtek, 13. februarja 2020, v Škofji Loki še posebej slovesno, saj tekmovanje Z računalniki skozi okna praznuje 20. obletnico. To nam ne bi uspevalo brez sodelovanja škofjeloške osnovne šole Jela Janežiča in podpore občin Škofja Loka, Žiri, Železniki in Gorenja vas-Poljane. Na slavnostni prireditvi bomo poleg podelitve priznanj najboljšim tekmovalcem, vsem sodelujočim občinam podelili srebrna priznanja ZOTKS, saj s svojim sodelovanjem pri obeh tekmovanjih nadpovprečno prispevajo k razvoju tehnične kulture v Sloveniji. Podelili bomo tudi posebna priznanja osnovnim šolam, katerih učenci na tekmovanju sodelujejo že 20 let ter tistim mentorjem, ki že 20 let prostovoljno pripravljajo učence na tekmovanje.

Na zaključni prireditvi bo otroke s svojim obiskom počastila izvrstna Neca Falk, ki bo s predstavo Maček Muri in Muca Maca vdihnila življenje vsem opevanim mačkam.

Več informacij

Vabimo vas, da obiščete tekmovanji in prireditev.


Nazaj