Ljubljana, 24. november 2021 – Schneider Electric, vodilni na področju digitalne transformacije upravljanja energije in avtomatizacije, izboljšuje svojo strategijo umetne inteligence z imenovanjem svojega prvega direktorja za umetno inteligenco (CAIO) in z odprtjem globalnega središča za umetno inteligenco. Po implementaciji več vodilnih poslovnih primerov s področja umetne inteligence bo središče zagotovilo nadgradljivost in merljivo vrednost trenutnim in prihodnjim projektom umetne inteligence.

Zavezanost k inovacijam umetne inteligence
Schneider Electric svojim kupcem pomaga zbirati podatke na ravni celotne vrednostne verige, kar je ključnega pomena za sprejemanje odločitev, agilnost in razogljičenje. Podjetje si prizadeva nestrukturirane podatke spremeniti v dragocene vpoglede v poslovanje in okoljske iniciative. Novi poslovni modeli, ki so vodeni s pomočjo umetne inteligence in ki jih je zasnoval Schneider Electric,  tako vključujejo nova orodja in pristope.

Novo odprto globalno središče za umetno inteligenco se bo poleg uporabe umetne inteligence za pomoč uporabnikom pri doseganju učinkovitosti in trajnosti, osredotočalo tudi na razvoj notranjih aplikacij za umetno inteligenco, ki se uporabljajo v Schneiderju, in njihovo vključevanje v čim večjem obsegu. Novo središče bo Schneider Electricu omogočilo vodenje s pomočjo umetne inteligence v vseh notranjih domenah z združevanjem tehnologije, procesov in človeškega dejavnika.

Kot organizacija si Schneider Electric nenehno prizadeva spodbujati digitalizacijo in zagotavljati, da se dela na najbolj učinkovit način. Z novim središčem za umetno inteligenco želi Schneider odgovoriti na ključno vprašanje: kako izkoristiti prednosti umetne inteligence za spodbujanje učinkovitosti, trajnosti in kakovosti v vsem, kar počnemo.

Več informacij


Nazaj