Ljubljana, 20. junij 2019 – Telemachov projekt izobraževanja mladih o varni uporabi interneta in družbenih omrežij poteka pod sloganom Varen na spletu, varen v svetu, ki poudarja vseobsegajočo prisotnost spleta v vsakdanu mladih. Prvi sklop izobraževanj so v zadnjem mesecu iztekajočega šolskega leta pripravili na Ptuju. Interaktivne delavnice so potekale na OŠ Olge Meglič, OŠ Ljudski vrt in njeni podružnični osnovni šoli.

Več kot 200 otrok je podrobneje spoznalo značilnosti družbenih omrežij in pasti njihove uporabe, predstavilo svoje izkušnje ter se izurilo v sestavi varnih gesel in zaščite svojih podatkov. Telemach si kot ponudnik celostnih telekomunikacijskih storitev prizadeva za varno uporabo interneta in izkoriščanje njegovih prednosti, obenem pa se v podjetju zavedajo, da mora biti vsak posameznik vešč uporabe. Pri tem prvi korak predstavlja prav ozaveščanje mladih. Z izobraževanji na osnovnih šolah po Sloveniji bodo nadaljevali tudi v prihodnjem šolskem letu.

Telemach sicer svojo zavezo družbeno odgovornega delovanja v letošnjem letu širi na več področij in začenja nove projekte, usmerjene v dobrobit okolja in družbe. Ob projektu Varen na spletu, varen v svetu si bodo še naprej prizadevali tudi za razvoj in uspeh slovenskega športa prek sponzorstev številnih vrhunskih športnikov in športnih zvez – košarkarske, nordijske, teniške ter zveze učiteljev in trenerjev smučanja.


Nazaj