Kako digitalizacija spreminja pravila igre, omogoča podjetjem prevzeti vodilne tržne pozicije in korenito preoblikuje proizvodne procese. To so teme, ki jih bodo odpirali strokovnjaki iz Slovenije in tujine na BS Talks konferenci, ki bo potekala, 11. aprila, v Rikli Balance Hotelu na Bledu.

Pod okriljem tehnološkega podjetja Business Solutions bo BS Talks konferenca ponudila uvid v to, kako v času, ko upad splošne draginje in številni geopolitični dogodki pretresajo svetovna gospodarstva, ohraniti konkurenčno prednost podjetij na digitalnem segmentu. Digitalizacija namreč bistveno spreminja dinamiko in pravila poslovanja. Podjetja, ki sledijo tem spremembam, prevzemajo vodilno vlogo na trgu in revolucionirajo proizvodne procese, posledično pa so hitreje kos nepredvidljivim okoliščinam, katerim smo danes priča.

»Digitalna preobrazba podjetji je v vzponu, vendar na nekaterih področjih slovenska podjetja še vedno zaostajajo v razvoju. Učiti se moramo na primerih dobrih praks tako doma kot v tujini, zato so tovrstni strokovni dogodki še toliko bolj nujni,« poudarja Matic Pirih, vodja prodaje pri podjetju Business Solutions.  

Na dogodku bodo strokovnjaki spregovorili o tem, kako začeti in voditi digitalno preobrazbo v podjetju, kako združevati dolgoletno proizvodno znanje s sodobnimi digitalnimi inovacijami ter kaj so najnovejše tehnologije in rešitve, ki pomagajo optimizirati proizvodne procese, povečati učinkovitost in konkurenčnost. Udeleženci se bodo spoznali tudi s konkretnimi rešitvami, ki odgovarjajo poslovnim in prodajnim izzivom. Obenem bodo dobili priložnost poslušati navdihujoče zgodbe podjetij, ki so že uspešno vključila digitalne rešitve v svoje proizvodne procese. 

Program konference bo vključeval široko paleto tem:  
- Kako AI in razvoj tehnologij spreminja našo družbo in možgane in kako se lahko podjetja prilagodijo? Dr. Nikolaos Dimitriadis (Direktor Trizma Neuro, vodilni nevromarketingar v Evropi).
- Kakšni so resnični izzivi pri digitalizaciji proizvodnje in poslovanja ter kaj se lahko naučimo od drugih? Okrogla miza -izkušnje slovenskih podjetij. 
- Napačne predstave slovenskih podjetij o tem, kakšna je pot digitalne preobrazbe, kako je v resnici in kako se nanjo pripraviti? Prof. dr. Niko Herakovič (Vodja laboratorija LASIM, predstojnik Katedre za izdelovalne tehnologije in sisteme).
- Usposabljanje kadra za pametne tovarne: Maja Fesel Kamenik (Direktorica HRM One, d. o. o).
- Sredstva za digitalizacijo proizvodnih podjetij so, kako jih izkoristiti? Urša Piculin Tancoš (Direktorica podjetja Alias Plus).
- UMAR-jevo poročilo 2023: Produktivnost in digitalna preobrazba sta neločljivo povezani Peter Wostner (Sekretar na Uradu RS za makroekonomske analize in razvoj).

Dodatno bodo udeleženci lahko obiskali »Show room« podjetja Business Solutions, kjer bodo strokovnjaki na voljo s konkretnimi priporočili za izboljšanje digitalnih poslovnih procesov v svojih podjetjih. Za popestritev dogajanja med predavanji bo poskrbel priznani slovenski komik Perica Jerković. Njegova rdeča nit nastopa? O tehnologiji – kako živimo danes in kako smo živeli v Jugi.

Več informacij: https://www.bstalks.si/