[Ljubljana, 23. november 2022] – HONOR, vodilni globalni proizvajalec pametnih naprav, je danes predstavil dve napravi, HONOR Magic Vs in HONOR 80. Prepogljiv mobilnik HONOR Magic Vs se ponaša z modernim dizajnom, napredno tehnologijo upogljivega zaslona ter odlično uporabniško izkušnjo, zato je primeren tako za poslovno uporabo kot tudi za zabavo. Podjetje HONOR je ob tej priložnosti predstavilo še njihov zadnji pametni telefon serije HONOR 80, ki stavi na mlade, kreativne uporabnike, saj so pri tej napravi izpopolnili video in fotografske zmogljivosti.

»Z največjim veseljem predstavljamo HONOR Magic Vs iz nove generacije naših pregibnih mobilnikov, kjer smo združili  inovacije, odlično uporabniško izkušnjo ter elegantno in moderno oblikovanje,« je o novi napravi dejal George Zhao, izvršni direktor podjetja HONOR, in dodal: »HONOR Magic Vs bo naš prvi prepogljiv premijski  mobilnik, ki ga bomo predstavili tudi na tujih trgih, in prepričan sem, da bo ta naprava zaradi svojih izboljšav spremenila dosedanjo uporabo pametnih telefonov po vsem svetu.«

Vodilni, napreden dizajn s simetričnim zaslonom, ki nima vrzeli
HONOR Magic Vs se ponaša tudi s samo 12,9 mm[1] debelim robom, ko je zložen, in tehta le 261 g[2], zato je HONORjev prepogljiv mobilnik trenutno najtanjši v tem segmentu. Prav zaradi teh izboljšav je tudi držanje v roki udobnejše. Mobilnik je opremljen z ultra veliko baterijo s 5,000mAh[3], z največjo baterijo v segmentu pregibnih mobilnikov, ki lahko brez težav podpira celodnevno neprekinjeno uporabo.

HONOR Magic Vs je simetrične in gladke oblike, izgleda premijsko in tudi občutek, ko ga prime uporabnik v roke, je takšen. Ima simetrični zaslon, ki nima vrzeli, zato pri odprtem zaslonu pregiba ni zaznati, tako da je slika prepričljivo enakomerna po vsej površini zaslona. Da bi bila naprava čim tanjša, je HONOR Magic Vs opremljen s super lahkim tečajem, ki so ga izdelali s posebno tehnologijo vlitja v enem kosu, in tako izrazito zmanjšali število sestavnih delov, uporabljenih pri sestavi tečaja, iz 92 na 4[4], hkrati pa ohranili njegovo trpežnost in trdnost. Tečaj je narejen iz kakovostnih materialov, ki jih uporabljajo v vesoljski industriji, in prenese več kot 400 tisoč[5] odpiranj, kar pomeni več kot deset let uporabe in več kot 100 odpiranj in zapiranj na dan.  HONOR Magic Vs s tem postaja novo merilo med pregibnimi mobilniki.

Velik dvojni zaslon za izjemno izkušnjo gledanja
Naprava je zelo prijazna za uporabo, saj ni dolga in ozka, za razliko od obstoječih prepogljivih telefonov. HONOR Magic Vs se ponaša s 6,45-palčnim zaslonom[6], ko je telefon zložen. Zaslon je širši in tako uporabnejši pri vsakodnevnih opravilih, razmerje stranic je 21:9 ter 90% razmerjem med zaslonom in ohišjem naprave[7], kar omogoča uporabnikom, da pregledujejo vsebine in pišejo tekste brez težav. Zaradi inovativne tehnologije tečajev v obliki kapljice vode ima naprava zelo širok, 7,9- palčni notranji zaslon, ki nima vrzeli, zato je uporabniška izkušnja bolj podobna tisti s pametno tablico, kjer lahko pregledujete vsebino, hkrati  uporabljate več funkcij, in ste zato med delom učinkovitejši.

Zaslon HONOR Magic Vs v 100 odstotkih podpira obseg barv v filmskem načinu DCI-P3 (Wide Color Gamut) in lahko proizvede neverjetnih 1,07 milijarde barvnih odtenkov ter zagotavlja osupljive vizualne učinke, ostre in jasne podrobnosti ter impresivno doživetje barv. Opremljen je s hitrostjo osveževanja zaslona do 120 hercev na sekundo 120Hz[8]. Ta zagotavlja izredno visoko odzivnost zaslona in posledično odlično izkušnjo gledanja filmov, srfanja po spletu ali igranja iger. HONOR Magic Vs je do oči prijazna naprava, saj je opremljena s funkcijo Dynamic Dimmming, ki poskrbi za izboljšan kontrast v temi, saj prilagodi svetlost zaslona, in tako zmanjša obremenitev oči, če smo pred zaslonom dalj časa.

HONOR Magic Vs prinaša tudi povsem novo funkcijo – Circadian Night Display, ki učinkovito zmanjšuje negativne učinke modre svetlobe in pomaga uporabnikom izboljšati kakovost spanja ter energičnost in produktivnost čez dan. Popoln je tudi za uporabnike, ki preživijo pred zasloni pametnih telefonov veliko časa, saj sta oba zaslona HONOR Magc Vs opremljena s tehnologijo pulzno širinske modulacije (PWM) do 1920Hz, in se zato naše oči manj naprezajo. Naprava pa zagotavlja udobno izkušnjo gledanja, celo ob slabši osvetlitvi.

Računalniška fotografija in izboljšana zvočna izkušnja
HONOR Magic Vs je opremljen z vrhunskim sistemom treh kamer. Vsebuje glavno kamero z ločljivostjo 54 milijonov pik in novim senzorjem IMX800, ki omogoča uporabnikom, da zajamejo več svetlobe za svetlejše in ostrejše fotografije, ultraširoko in makro (bližinsko) kamero z ločljivostjo 50 milijonov pik in kamero z 8 milijoni pik za 3-kratno optično povečavo. Te lastnosti uporabnikom omogočajo zajemanje osupljivih podrobnostmi, ki zagotavljajo vrhunsko fotografijo in videografijo. HONOR Magic Vs, ki je podprt z HONOR Image Engine, naprednim slikovnim sistemom, izboljšanim s pomočjo umetne inteligence, zagotavlja uporabnikom v svojem razredu najboljšo mobilno fotografijo, ne glede na to, kje ste ali kaj snemate.

Dinamična zmogljivost za ves dan
HONOR Magic Vs poganja Qualcommov procesor Snapdragon 8+ Gen 1[9] , ki zložljivemu telefonu zagotavlja vrhunsko zmogljivost. Povečani zmogljivosti GPU in CPU ter zelo učinkovita baterija omogočajo večjo produktivnost pri višjih hitrostih. HONOR Magic Vs je opremljen tudi z 8 GB RAM-a in 256 GB prostora za shranjevanje ali 12 GB RAM-a in 256/512 GB prostora za shranjevanje, kar poveča splošno hitrost obdelave podatkov in kapaciteto pomnilnika. Naprava se ponaša s 66-vatnim napajalnikom oz. »HONOR SuperCharge« tehnologijo hitrega polnjenja, ki omogoča, da se baterija napolni do 100% v samo 46 minutah[10].

Dvojni varnostni sistem
HONOR Magic Vs je opremljen z dvojnim varnostnim sistemom Dual TEE (Trusted Execution Environment oz. neodvisno varnostno območje), ki ga je podjetje HONOR razvilo v sodelovanju s podjetjem Qualcomm. Ta zagotavlja uporabnikom najvišjo zaščito na ravni strojne opreme ter zagotavlja večjo zasebnost in varnost. HONOR Magic Vs poganja najnovejši operacijski sistem HONOR MagicOS 7.0, ki temelji na operacijskem sistemu Android 12. Ta nudi niz inteligentnih funkcij za pomoč pri večopravilnosti, ter uporabnikom prinaša izvirno, pametnejšo in bolj prilagojeno izkušnjo kot kdaj prej.

HONOR serija 80: Za vse navdušence vloganja
Pametna telefona serije 80, HONOR 80 Pro in HONOR 80, sta povzdignila vloganje na povsem novo raven.  S pomočjo umetne inteligence nova funkcija AI 'Vlog Master' pomaga pri natančnem prepoznavanju načinov snemanja in priporoča najprimernejši način snemanja, ki vključuje 'način makro[11], nočni način[12], portret,  način 'Solo Cut', Multi-Video in HDR Video za  brezhibno fotografsko izkušnjo serije HONOR 80. HONOR tudi pri tej seriji uporablja svoj sistem za obdelavo fotografij, HONOR Image Engine – fotografije so čudovite, ostre in visokokakovostne.

Serija HONOR 80 je opremljena z najboljšo kamero v svojem segment,ki vključuje ultra –jasno glavno kamero ločljivosti 160 MP z 1/1,56-palčnim barvnim senzorjem ter velikostjo piksla 2,24 µm, ki omogoča napravi, da zajame več svetlobe in ustvari fotografije visoke ločljivosti z osupljivo jasnostjo, tudi če jih posnamete od daleč. Serijo HONOR 80 poganja Qualcommov procesor Snapdragon 8+ Gen 1[13], z veliko baterijo s 4,800mAh[14], z najnovejšim operacijskim sistemom HONOR Magic OS 7.0, kar uporabniku zagotavlja premijsko raven delovanja naprave in še naprednejšo uporabniško izkušnjo. 

Barva, cena in dostopnost
Obe napravi zaenkrat še ne bosta na voljo v Sloveniji. HONOR Magic Vs je na voljo v treh osupljivih barvah: oranžni, cian in črni[15]. Od 23. novembra je HONOR Magic Vs na voljo na kitajskem tržišču v prednaročilu po priporočeni ceni 7,499 RMB. Serija HONOR 80 bo na voljo v štirih modnih barvah: modri, roza, zeleni in črni. Na kitajskem trgu bo na voljo v prednaročilu od 23.  novembra po priporočeni ceni 2,699 RMB.

Več informacij

[1] HONOR Magic Vs  ima debel rob 12,9 mm (zložena naprava) in  6,1 mm (odprta naprava). Debelina izdelka se lahko razlikuje glede na obliko, proizvodni proces in metode merjenja. Podatki so referenčni.  
[2] Podatki, pridobljeni iz HONOR-jevega laboratorija. Temeljijo na najlažji različici, ki je na hrbtni strani iz veganskega usnja. Različica s stekleno hrbtno stranjo tehta 267 g. Skupna teža vključuje baterijo. Dejanska teža se lahko razlikuje glede na obliko izdelka, proizvodne postopke in metode merjenja.
[3] Podatki, pridobljeni iz HONOR-jevega laboratorija. Nazivna kapaciteta baterije je 4900mAh.
[4] Podatki, pridobljeni iz HONOR-jevega laboratorija, narejeni v primerjavi z napravo HONOR Magic V, predhodnikom HONOR Magic Vs.
[5] Podatki, pridobljeni iz HONOR-jevega laboratorija.
[6] Sprednji 16,6-centimetrski zaslon (6,45 palca) in notranji, malo več kot 20-centimetrski zaslon (7,9-palčni) sta merjena v skladu s standardnim pravokotnikom (dejanska vidna površina je nekoliko manjša).
[7] Podatki, pridobljeni iz HONOR-jevega laboratorija.
[8] HONOR Magic Vs je opremljen s hitrostjo osveževanja zloženega zaslona do 120 hercev na sekundo, z nezloženim zaslonom pa 90 hercev na sekundo.
[9] Qualcomm in Snapdragon sta blagovni znamki podjetja Qualcomm Incorporated, ki ima sedež v ZDA in v drugih državah
[10] Podatki, pridobljeni iz HONOR-jevega laboratorija
[11] Na voljo samo pri napravi HONOR 80 Pro.
[12] Na voljo samo pri napravi HONOR 80 Pro.
[13] Qualcomm in Snapdragon sta blagovni znamki podjetja Qualcomm Incorporated, ki ima sedež v ZDA in v drugih državah
[14]  Zmogljivost baterije HONOR 80 je tipična vrednost, ocenjena zmogljivost baterije pa je 4700 mAh.
[15] Barvna izbira se lahko razlikuje od države do države.