[Ljubljana, 7. februar 2024] HONOR je v prihajajoči seriji HONOR Magic6 z zmogljivo strojno opremo in izboljšanim sistemom kamer Falcon z umetno inteligenco ponovno nadgradil svoj sistem kamer. Tokrat lahko s pomočjo obsežnega nabora učnih podatkov z osem milijoni slik - kar je skoraj tri tisoč-odstotno povečanje vzorcev podatkov v primerjavi s prejšnjo generacijo - HONOR AI Motion Sensing 2.0 ujame najboljše trenutke v več kot desetih prizorih. Da bi predstavili zmogljivo kamero, je tehnološki velikan vstopil v sodelovanje s Cécilio Berder, 3-kratno svetovno prvakinjo in 2-kratno olimpijsko prvakinjo v francoskem sabljanju, ki je s povsem novo kamero telefona HONOR Magic6 Pro samodejno zajela neverjetno hitre trenutke v sabljanju brez kompromisov pri jasnosti.

HONOR izkorišča ves potencial svojega sistema kamer in izkorišča moč tehnologije umetne inteligence za zagotavljanje izjemne fotografske izkušnje. S prelomnimi inovacijami v zmogljivostih zaznavanja gibanja HONOR AI serija HONOR Magic6 uporabnikom omogoča osupljivo zajemanje trenutkov. Kamera se namreč ponaša z algoritmom športnega portreta, ki fotografom brez težav omogoča zajemanje portretnih posnetkov z naravnimi učinki bokeh - tudi v hitro premikajočih se scenarijih, dosežen učinek pa je primerljiv z optično lečo. Algoritem v ozadju omogoča kameri, da zajame več sličic in jih zlije v eno ter strokovno optimizira portretne okvirje oziroma okvirje ozadja pred končnim izidom. S hitrim in natančnim ostrenjem in zaznavanjem gibanja algoritem zajame okvir premikajočega se portreta z jasnimi podrobnostmi. Zahvaljujoč binokularni oceni globine in segmentaciji športnih portretov je ozadje s hkratno uporabo širokega objektiva in teleobjektiva natančno prilagojeno z naravnim učinkom bokeh.

Na spodnjih petih fotografijah so s prihajajočim paradnim konjem podjetja HONOR posnete zapletene tehnike v sabljanju, ki so podobne bliskanju in ki jih je zelo težko posneti tudi s profesionalnimi fotoaparati. Tukaj pa povezava ( https://twitter.com/Honorglobal/status/1755170662430474723 ) do videoposnetka, ki kaže, kako deluje zajemanje z umetno inteligenco za zaznavanje gibanja. Uradna globalna predstavitev povsem nove serije HONOR Magic6 bo 25. februarja ob 14. uri na sejmu MWC v Barceloni. Dogodek na daljavo si boste lahko ogledali tukaj: https://www.hihonor.com/si/events/honor-mwc/