Kmalu po prihodu Brandon predlaga igro: piti namerava do smrti in vsi tisti, ki ga gledajo naj občudujejo njegov pogum. Sporočila se kar vrstijo: "Pij naprej!", je napisal Smoke2k. "To je veličasten večer", jim odgovarja Ripper ter se še 30 minut nažira alkohola in tablet...niti eden od gledalcev ga ne poskuša zaustaviti ali poklicati pomoč. Uro kasneje Ripper vtipka zadnje sporočilo "I'm fucked". Ob dveh zjutraj ga v njegovi sobi najde mati - mrtvega.

Si21Nažalost pa ta tragična zgodba, ki se je zgodila prejšnji mesec, ni osamljen slučaj. V sredini 2001 si je na podoben način hotela vzeti življenje newyorška umetnica Stacy Pershall, vendar je na srečo eden od obiskovalcev preprečil tragedijo. Druga bizarna zgodba prihaja iz Evrope kjer so trije Nemci organizirali tekmovanje za najbolj spektakularen samomoru. Tudi ta poizkus so prepričeli, vendar pa po zadnjih podatkih samo v Nemčiji obstaja 15 takšnih forumov.

Če slučajno naletite na zgoraj opisane forume ali spletne strani hitro obvestite internet providerja ali policijo, svetujejo strokovnjaki. Isto velja za strani na katerih je možno naročiti drogo ali zdravila sumljivega porekla, saj boste le s tem pripomogli k uničenju epidemije, ki se nevzdržno širi preko svetovnega spleta.


Nazaj