Ljubljana, 19. 4. 2024 – Na Siol.net smo uspešno končali še enega v nizu zdaj že tradicionalnih izborov Naj Digi in razglasili njegove zmagovalce. Že peto leto zapored smo predstavnikom znamk, ki so se s svojimi napravami in storitvami povzpele na zmagovalna mesta, podelili nagrade ter jim čestitali za njihovo priljubljenost.

Na Siol.net se je uspešno končal že peti tradicionalni izbor Naj Digi. V njem smo skozi tri kroge s pomočjo bralcev in strokovne komisije izbrali digitalne naprave ter trgovine z mobilnimi dodatki, ki so v preteklem letu najbolj navdušile. Izbor smo sklenili s podelitvijo nagrad predstavnikom zmagovalnih znamk v različnih kategorijah: med pametnimi telefoni, pametnimi urami, slušalkami in trgovinami z mobilnimi dodatki.

"Tudi letos smo na Siol.net pri svojih bralcih ter pri ocenjevalni komisiji, sestavljeni iz predstavnikov treh največjih slovenskih mobilnih operaterjev in uredništva Digisveta na Siol.net, preverili, koga v tekmovalnih kategorijah Naj Digi prepoznavajo kot najboljšega," je povedal urednik Digisveta na Siol.net Srdjan Cvjetović. "Letošnji izbor je nazorno pokazal, kako neizprosen je boj za uporabnike, saj imamo letos v več kategorijah dva tekmovalca, ki sta zbrala popolnoma enako število točk za uvrstitev na prvo mesto."

Naj Digi zagotavlja izredno koristne informacije
"Telekomu Slovenije izbor Naj Digi pravzaprav daje vpogled v to, kaj menijo bralci. Tovrsten izbor omogoča enakovredno primerjavo. V Telekomu Slovenije vse storitve zadovoljstva uporabnikov sicer merimo neodvisno, nam pa kljub zelo dobrim in razvitim protokolom za notranje preizkuse izbor Naj Digi zagotavlja izredno koristne informacije, ki jih dobimo neposredno od uporabnikov," je povedal Boštjan Škufca Zaveršek, podpredsednik uprave Telekom Slovenije.

Največ navdušenja so požele naprave znamk Samsung in Apple
Prvo mesto med pametnimi telefoni, ki jih bralci in strokovna komisija ocenjujejo kot najboljši nakup, si tako delita telefona Apple iPhone 15 in Samsung Galaxy S23 FE, med najzmogljivejšimi telefoni pa Honor Magic V2 in Samsung Galaxy S23 Ultra. Samsung je slavil tudi v tretji podkategoriji pametnih telefonov, kjer smo izbirali tistega z najboljšo kamero. Bralce je osvojil s kamero svojega modela Galaxy S23 Ultra.

"Veseli smo, da so bralci in komisija tako kot vsako leto prepoznali naš trud in naše produkte, ki jih neutrudno razvijamo z namenom, da se bodo čim bolj približali uporabniškim željam. Zelo smo ponosni, da smo v kar nekaj kategorijah zasedli prvo mesto," je ob prejemu nagrad za Siol.net povedal Bernard Purkart, vodja mobilne telefonije pri družbi Samsung Slovenija. Novinec med zmagovalci je letos tudi Honor. "Nagrada bralcev, Siola in vseh partnerjev, s katerimi sodelujemo, nam pomeni priznanje in še eno potrditev, da gremo z izdelki, storitvami, inovacijami in multifunkcionalnostjo v pravo smer," je povedal direktor Honor Slovenija Samo Podobnik.

Tako so torej videti zmagovalne stopničke pametnih telefonov v izboru Naj digi 2024:

Pametni telefon – najboljši nakup:
1. Apple iPhone 15 in Samsung Galaxy S23 FE
3. Samsung Galaxy A54

Najzmogljivejši pametni telefon:
1. Honor Magic V2 in Samsung Galaxy S23 Ultra
3. Apple iPhone 15 Pro Max           

Pametni telefon z najboljšo mobilno kamero:
1. Samsung Galaxy S23 Ultra
2. Apple iPhone 15 Pro Max
3. Apple iPhone 15 Pro

V kategorijah pametnih ur je seštevek glasov bralcev in komisije na zmagovalno mesto tudi pripeljal dve znamki, in sicer Garmin ter Samsung. Ob prejemu nagrade je direktor Garmin Slovenija Jure Mohorič povedal: "Nagrada nam pomeni veliko veselje in potrditev naših kupcev v Sloveniji in strokovne žirije Siola, ki daje našim produktom težo in pomeni, da delamo dobro."

Končna razvrstitev v kategoriji naj pametna ura:
1. Garmin fēnix 7X Pro in Samsung Galaxy Watch5 Pro
3. Apple Watch Ultra

Tokrat so bralce Siol.net in žirijo najbolj prepričale slušalke znamke Bose. Sara Dolenec iz Lorexa, ki je uradni distributer in uvoznik za znamko Bose: "Nagrada nam pomeni zelo veliko, še posebej zato, ker smo osvojili prvo in tretje mesto, nominirali smo dva produkta, ki sta pobrala stopničke. To je tudi prvo leto, ko smo prejeli nagrade. Bralci in uporabniki so začeli prepoznavati kakovost te znamke, kar je tudi naš cilj."

Slušalke:
1.Bose Quietcomfort Earbuds Ultra
2. Samsung Galaxy Buds2 Pro
3. Bose Ultra Headphones 

V kategoriji najboljših trgovin z mobilnimi pripomočki je bila izbira najboljše v celoti prepuščena bralcem, ki so prva tri mesta namenili naslednjim trgovinam:

1. Mimovrste
2. Telekom Slovenije
3. Big Bang

Osebe na sliki Skupinska Naj Digi 2024: Bernard Purkart, vodja mobilne telefonije pri družbi Samsung Slovenija, Mihael Šuštaršič, odgovorni urednik Siol.net, Boštjan Škufca Zaveršek, podpredsednik uprave Telekom Slovenije, vodja marketinga pri družbi Samsung Slovenija Tomaž Semič, Sara Dolenec iz Lorexa, urednik Digisveta na Siol.net Srdjan Cvjetović, vodja odnosov z javnostmi pri družbi Samsung Slovenija Kaja Kosec, direktor Honor Slovenija Samo Podobnik, Jure Mohorič, direktor Garmin Slovenija, in Igor Gajster, direktor družbe TSmedia

Foto: Bojan Puhek