Ljubljana, 15. marec 2023 – Podjetje Samsung Electronics je danes predstavilo Galaxy A54 5G in Galaxy A34 5G, dva inovativna pametna telefona, ki spodbujata zavezanost Galaxy k oblikovanju izjemnih mobilnih izkušenj. Nova člana priljubljene Galaxy A serije bosta uporabnikom pomagala snemati stabilne in ostre videoposnetke, jasno videti tudi v zelo svetlih okoljih in početi več stvari, ki jih imajo radi, z baterijo, ki zdrži več kot dva dni[1].

“Najsodobnejše mobilne izkušnje so vse bolj pomembne za vsakdanje življenje,” je povedal TM Roh, predsednik in vodja oddelka Mobile eXperience Business pri podjetju Samsung Electronics. “Z nenehnimi izboljšavami Galaxy A serije zagotavljamo, da ima še več ljudi po vsem svetu dostop do naših inovacij.”

Snemajte čudovite fotografije tako podnevi kot ponoči, izboljšane z orodji za ustvarjalno urejanje
Galaxy A54 5G in Galaxy A34 5G zagotavljata osupljive fotografije z jasno kakovostjo tudi v svetlih okoljih, pri čemer uporabljata vodilno Nightography tehnologijo Samsung Galaxy in podporo umetne inteligence. Ne glede na to, ali želi uporabnik posneti popoln selfi ali se povezati prek video klica, Galaxy A54 ponuja osupljive podrobnosti zahvaljujoč sprednji kameri z ločljivostjo 32 MP.

Novi pametni telefoni ustvarjajo videoposnetke z izjemno jasnostjo, saj z izboljšano optično stabilizacijo slike (OIS) in video digitalno stabilizacijo slike (VDIS) preprečujejo tresenje in zameglitev. Tudi če imate bolj nemirno roko ali snemate na poti, ste lahko prepričani, da boste posneli odlično vsebino. Za pustolovščine v mraku in pri šibki svetlobi je na voljo nočni način, ki s razširitvijo velikosti slikovnih pik kamere pomaga zajeti več podrobnosti. Z izboljšanimi orodji za urejanje lahko sedaj uporabniki prvič v Galaxy A seriji odstranijo neželene sence in odseve.

Izkusite izjemno zmogljivost z živahnim zaslonom, hitrim 5G in dolgotrajno baterijo
Obe napravi imata izjemna Super AMOLED zaslona. Galaxy A54 5G se ponaša z 16,2-centimetrskim[2] (6,4-palčnim) zaslonom, Galaxy A34 5G pa ima še nekoliko večji 16,7-centimetrski[3] (6,6-palčni) zaslon. Oba zaslona sta bila nadgrajena za še boljšo vidljivost na prostem, tudi pri močni sončni svetlobi. Z izboljšano funkcijo Vision Booster in frekvenco osveževanja 120 Hz bosta zaslona sledila uporabnikom, ko bodo ti prehajali med različnimi svetlobnimi pogoji.

Galaxy A54 5G in Galaxy A34 5G zagotavljata tudi do štiri generacije nadgradenj operacijskega sistema in pet let varnostnih posodobitev. Te funkcije uporabnikom omogočajo dostop do najnovejše programske opreme in varnosti ter tako povečujejo življenjski cikel pametnega telefona.

Ostanite povezani z visoko stopnjo varnosti
Mobilne izkušnje so lahko zabavne le, če so varne. Storitev Samsung Knox omogoča varnost podatkov na visoki ravni. Galaxy A54 5G in Galaxy A34 5G uporabnikom omogočata dostop do nadzorne plošče za varnost in zasebnost, ki nudi preprost pregled nad tem, kako aplikacije sledijo podatkom in omogoča preproste načine za preklic neželenega zbiranja podatkov. Kadar želijo uporabniki deliti pomembne datoteke, ki vsebujejo občutljive ali osebne podatke, z najvišjo stopnjo zasebnosti in nadzora, je na voljo funkcija Private Share[4]. To omogoča deljenje datotek samo z določenimi prejemniki v določenem časovnem okviru in z onemogočenimi posnetki zaslona.

Galaxy A54 5G in Galaxy A34 5G sta združljiva tudi z ekosistemom Samsung Galaxy, kar zagotavlja nemoteno povezljivost med napravami. Uporabniki lahko s šestmesečnim preizkusom storitve Microsoft 365 Basic[5], ki je dostopna Galaxy A54 5G in Galaxy A34 5G, pridobijo 100 GB shrambe v oblaku in preprosto varnostno kopirajo fotografije v OneDrive.

Razpoložljivost
Galaxy A54 5G bo na voljo v štirih barvnih različicah: črna, bela, svetlo zelena, svetlo vijolična. Galaxy A34 5G pa bo na voljo v štirih barvnih različicah: črna, srebrna, svetlo zelena in svetlo vijolična. Galaxy A54 5G in Galaxy A34 5G bosta na voljo na slovenskem trgu od 22. marca 2023 po naslednjih priporočenih maloprodajnih cenah - Galaxy  A34 5G od 399,99 EUR in Galaxy A54 5G od 499,99 EUR.

[1] Dejanski čas delovanja baterije, čas polnjenja in čas uporabe se lahko razlikujejo glede na omrežno okolje, vzorce uporabe, število klicev in sporočil, pogostost polnjenja in druge dejavnike.
[2] Velikost zaslona po diagonali je 16,2-centimetrska (6,4-palčna) pri polnem pravokotniku in 16-centimetrska (6,3-palčna) pri zaobljenih robovih. Dejanska vidna površina je manjša zaradi zaobljenih robov in odprtine za kamero.
[3] Velikost zaslona po diagonali je 16,7-centimetrska (6,6-palčna) v polnem pravokotniku in 16,2-centimetrska (6,4-palčna) z zaobljenimi robovi. Dejanska vidna površina je manjša zaradi zaobljenih robov in odprtine za kamero.
[4] Funkcije Private Share zahtevajo, da imata pošiljatelj in prejemnik mobilne naprave Galaxy z operacijskim sistemom Android 9 ali novejšim in nameščeno aplikacijo Private Share.
[5] Na voljo pri Samsungovi napravi s funkcijo sinhronizacije OneDrive-Gallery. Uporabniki morajo sinhronizirati galerijo s storitvijo OneDrive, da lahko izkoristijo ponudbo. Ponudba ni na voljo obstoječim naročnikom storitev Microsoft 365 ali OneDrive premium (vključno z brezplačnimi preizkusi) ali nekdanjim naročnikom storitev Microsoft 365 ali OneDrive, ki so v zadnjih 90 dneh odpovedali naročnino premium. Razpoložljivost se lahko razlikuje glede na trg in operaterja. Za več podrobnosti o veljavnih pogojih storitve Google Play obiščite https://www.microsoft.com/onedrive-samsung-offer.