Ljubljana, 12. februar 2024 – Truhoma s ponosom oznanja, da je kampanja #AiartNotHumanWar na prestižnih The Anthem Awards osvojila srebrno nagrado v kategoriji najboljše rabe umetne inteligence. Nagrade Anthem podeljuje Mednarodna akademija digitalnih umetnosti in znanosti (IADAS) in so del Webby Awards, ki si prizadevajo nagraditi posameznike, podjetja in organizacije po vsem svetu, ki sledijo globalnim spremembam, postavljajo nove mejnike ter s svojimi dejanji navdihujejo druge.

Med več kot 2000 prijavami iz 44 držav je Truhomina kampanja izstopala in se uvrstila med izjemne dobitnike nagrade Anthem. Z nagrado se je Truhoma uvrstila v družbo nagrajencev kot so: Matt Damon, Selma Blair, Kevin Bacon, All Jazzera Digital, Clinton Foundation, World Economic Forum, American Red Cross, National Geographic Society in mnogi drugi.

Ob tem dosežku želim Truhoma izpostaviti, da je kampanja, poleg prejete nagrade, prinesla tudi več kot sto izvirnih umetniških del umetne inteligence svetovnih digitalnih umetnikov. Brez vložka v oglaševanje je kampanja uspela doseči izjemne rezultate ter hkrati prispevala k humanitarnemu naporu. V času vojne v Ukrajini je Truhoma s kampanjo #AiartNotHumanWar zbrala sredstva za več kot 1.700 paketov pomoči s hrano in drugimi potrebščinami, ki so bili dostavljeni ukrajinskim družinam.

»V Truhomi ( https://truhoma.org/sl-SI ) se iskreno zahvaljujemo vsem, ki so podprli in še vedno podpirajo našo misijo 100 % transparentne dobrodelnosti. Zahvala tudi celotni ekipi Truhome in vsem umetnikom, ki so sodelovali v kampanji,« je ob prejemu nagrade povedala Ana Lukner Roljić, ustanoviteljica in predsednica uprave Truhoma Fund Inc.

Več informacij: https://www.facebook.com/hashtag/aiartnothumanwar