Ljubljana, 24. marec 2023 – V igranju iger ni treba uživati le na vrhunskem igričarskem računalniku. Predstavljeni računalnik Lenovo LOQ, izgovori se "lock", omogoča novim igralcem, da opravijo prve korake svoje igričarske poti, saj jim zagotavlja raziskovanje novih virtualnih svetov in povezovanje z novimi skupnostmi v resničnem svetu z napravami, ki so opremljene s številnimi funkcijami, in hkrati cenovno dostopne. Povsem nova družina igričarskih prenosnikov Lenovo LOQ, ki ponuja veliko izbiro, vključuje prenosnika Lenovo LOQ 16IRH8 in Lenovo LOQ 15IRH8 s procesorjem Intel, namizni računalnik Lenovo LOQ Tower 17IRB8 ter prenosnika Lenovo LOQ 16APH8 in Lenovo LOQ 15APH8 s procesorjem AMD. Lenovo LOQ navdih črpa pri igričarski blagovni znamki Legion in obsega več kot le oblikovne značilnosti, kot sta zadnja zareza nad priključki pri prenosnikih in skupna stilizirana črka "O" v logotipih obeh blagovnih znamk. Obe podznamki se dopolnjujeta, saj sta namenjeni širši igričarski skupnosti, vključno z igralci začetniki, ki se z Lenovo LOQ podajo na pot do odličnosti, in tistimi, ki z napravami Lenovo Legion preidejo na višjo raven in se pomerijo z naprednejšimi nasprotniki.

"Z uvedbo nove blagovne znamke Lenovo LOQ gradimo linijo odličnosti v igranju iger in ponudbo osebnih računalnikov, ki niso namenjeni le vrhunskim igralcem v igričarski skupnosti, temveč tudi novim in prihodnjim igralcem," je dejal Jun Ouyang, podpredsednik in generalni direktor skupine Intelligent Devices Group v podjetju Lenovo, in dodal: "Lenovo LOQ odpravlja vstopne ovire za igralce in jim omogoča, da se podajo na pustolovščine povezovanja in zabave v svetu iger."

Igričarski prenosniki Lenovo LOQ - odkrijte nove poti v igrah in hkrati vzpostavljajte povezave v resničnem svetu
Novi igričarji bodo z družino igričarskih prenosnikov Lenovo LOQ deležni velike izbire, ne glede na velikost zaslona (15- ali 16-palčni), procesor (procesorji Intel Core do 13. generacije ali AMD Ryzen serije 7000) ali grafiko (grafični procesor NVIDIA GeForce RTX 4060 Laptop). Igričarski prenosniki Lenovo LOQ z grafičnimi karticami NVIDIA imajo stikalo MUX, ki omogoča, da se med igranjem iger integrirani grafični procesor obide prek programa NVIDIA Advanced Optimus. To grafičnim karticam NVIDIA omogoča, da se povežejo neposredno z zaslonom, rezultat pa so višje število sličic na sekundo z manjšo zakasnitvijo, zato igre tečejo bolj gladko in so videti še bolje. Ko ne igrate iger, stikalo MUX Switch omogoča, da prenosnik uporablja integrirano grafiko in tako optimizira avtonomijo delovanja na baterijo.

Za hlajenje zmogljivih vgrajenih komponent skrbijo do štiri toplotne cevi, dva 85-milimetrska 12-voltna ventilatorja ter izjemno velike odprtine za dovod in odvod zraka, ki skupaj zagotavljajo do 135 W TDP, prenosnik pa je dovolj hladen in tih za knjižnico ali delovni prostor. Ko je čas za igro, igre oživijo na do 16-palčnem zaslonu ločljivosti WQXGA z osveževanjem 165 Hz VRR (1) s svetilnostjo 350 nits in razmerjem stranic 16 : 10, ki je na voljo na modelih Lenovo LOQ 16IRH8 in Lenovo LOQ 16APH8, na modelih Lenovo LOQ 15IRH8 in Lenovo LOQ 15APH8 pa je na voljo do 15-palčni zaslon ločljivosti WQHD z osveževanjem 165 Hz VRR s svetilnostjo 350 nits in razmerjem stranic 16 : 9 (1). Oba zaslona podpirata tudi tehnologijo NVIDIA G-SYNC, ki igralca potopi v svet z živahnimi barvami, jasnim kontrastom in hitro frekvenco osveževanja, zaradi česar sta vsak gib in akcija videti brezhibna.

Vgrajeni čip Lenovo LA AI v vseh prenosnikih Lenovo LOQ – enak, kot ga je mogoče najti v prenosnikih Lenovo Legion – poganja Lenovo AI Engine+, ki dinamično uravnava zmogljivosti in hlajenje ter optimizira hitrost sličic v igrah. Uporablja celo strojno učenje za analizo uporabniških navad in sčasoma še izboljša zmogljivost iger. Vsi prenosniki Lenovo LOQ so na voljo z do 16 GB pomnilnika DDR5 5600 MHz in podpirajo do 32 GB pomnilnika ter do 1 TB PCIe® pogon SSD (naprodaj posebej) (2). Vsi prenosniki so pripravljeni na prihodnost z dvema režama za pomnilnik in dvema režama PCIe za razširitev hrambe podatkov.

16-palčni igričarski prenosniki Lenovo LOQ imajo vgrajeno baterijo zmogljivosti do 80Whr za do 7 ur avtonomije (3) in podpirajo tehnologijo Super Rapid Charge Pro (4) za hitrejše polnjenje in daljšo avtonomijo baterije, ko ste zunaj. Medtem imajo 15-palčni prenosniki Lenovo LOQ vgrajeno baterijo zmogljivosti 60 Whr za do 6 ur avtonomije (3) s podporo tehnologiji Super Rapid Charge (5). Vsi prenosniki imajo vmesnik USB-C®, ki podpira 140 W polnjenje za dodatno prenosljivost na poti.

15- in 16-palčni prenosniki Lenovo LOQ so opremljeni s tipkovnico Lenovo gaming v polni velikosti s številskim delom, 1,5-milimetrskim ugrezom tipk, tehnologijo 100-odstotnega zaznavanja pritiska za bliskovito hiter zagon in natančen nadzor ter opcijsko 4-consko RGB-osvetlitvijo. Vse komponente so nameščene v trpežnem plastičnem ohišju z modrim poudarkom v barvi Storm Grey (1), ki je testirano po standardih MIL-STD 810H (6), na pokrovu prenosnika pa je na vidnem mestu prikazan prepoznaven novi logotip Lenovo LOQ.

Računalnik, v katerem je vse zrnje in ni plev – Lenovo LOQ Tower 17IRB8
Lenovo LOQ Tower je očitna izbira za igralce začetnike, ki želijo namizni računalnik z odličnim delovanjem že od samega začetka, z možnostjo razširitve v prihodnosti in drzno estetiko. Sprednji del prostornega ohišja (17 l) z modro poudarjenimi 2D- in 3D-črtastimi vzorci je poklon igralnemu pedigreju Lenovo Legion, ki ni le videti ostro, temveč zagotavlja tudi povečano prezračevanje, ki procesorju Intel Core i7-13700 do 13. generacije in grafičnim karticam NVIDIA RTX 40-Series omogoča dihanje med intenzivnimi igralnimi sejami. Pomnilnik je mogoče razširiti do 32 GB (DDR4 3200 MHz), možnosti shranjevanja podatkov pa so prav tako bogate: z do 2 TB 3,5" 7200 RPM SATA trdim diskom (2), 1 TB PCIe NVMe™ TLC M.2 2280 pogonom SSD (2) in podporo za dodaten pogon SSD in dva trda diska (vsi dodatni pogoni so na voljo za doplačilo). V omrežje se povežite z Wi-Fi 6E (7) ali prek 2,5G vmesnika LAN. Lenovo LOQ Tower 17IRB8 združuje konkurenčno strojno opremo v privlačnem ohišju, ki omogoča prostor za rast z igralcem.

Vsi računalniki Lenovo LOQ imajo tako kot njihovi bratranci Lenovo Legion nameščen operacijski sistem Windows 11 in 3 brezplačne mesece uporabe storitve Xbox Game Pass Ultimate (8,9), tako da lahko novi igralci iger pripravijo svoje nove računalnike in se takoj spustijo v igranje iger. Z aplikacijo Lenovo Legion Arena lahko uporabniki shranijo vse svoje najljubše igre iz različnih igralnih platform v eno osrednjo knjižnico za enostaven dostop in hiter zagon. Vključen je tudi program Lenovo Vantage, ki ponuja nastavitve in prilagoditve za povečanje zmogljivosti naprave s pomočjo kompleta orodij vse-v-enem, vključno z nadzorom nad navijanjem, nastavitvami zmogljivosti umetne inteligence in nadzorno ploščo zmogljivosti v realnem času. 3D-zvok Nahimic by SteelSeries ter preprosti nadzor zvoka omogočajo kristalno čisto komunikacijo med soigralci med igranjem. Vsaka naprava Lenovo LOQ je upravičena tudi do storitve Lenovo’s Premium Care (10), napredne podporne storitve, ki zagotavlja prilagojeno strojno in programsko pomoč strokovnih tehnikov s hitrimi popravili, kadar je to potrebno.

Cene in dobavljivost (11)
Lenovo LOQ 16IRH8 s procesorjem Intel Core bo predvidoma naprodaj maja 2023.
Lenovo LOQ 16APH8 s procesorjem AMD Ryzen bo predvidoma naprodaj junija 2023.
Lenovo LOQ 15IRH8 s procesorjem Intel Core bo predvidoma naprodaj aprila 2023.
Lenovo LOQ 15APH8 s procesorjem AMD Ryzen bo predvidoma naprodaj maja 2023.
Lenovo LOQ Tower 17IRB8 s procesorjem Intel Core bo predvidoma naprodaj aprila 2023.

www.lenovo.si

(1) Možnosti barv in zaslonov se lahko razlikujejo glede na geografsko območje in razpoložljivost. Lenovo si pridržuje pravico, da kadar koli in brez predhodnega obvestila spremeni ponudbo, funkcije in specifikacije izdelkov.
(2) Dejanska razpoložljiva zmogljivost je manjša in se spreminja zaradi številnih dejavnikov, vključno s formatiranjem, razdelitvijo na particije, operacijskim sistemom itd., ki uporabljajo del te zmogljivosti. Razpoložljiva zmogljivost se lahko spremeni s posodobitvami programske opreme.
(3) Vse navedbe o avtonomiji baterije so približne in temeljijo na dveh metodah testiranja, vključno s primerjalno oceno avtonomije baterije MobileMark® 2018 (s svetilnostjo 200 nitov in privzeto ravnjo glasnosti) ter neprekinjenim predvajanjem videoposnetkov ločljivosti 1080p v najnovejši posodobitvi sistema Windows 11 in novejših (s svetilnostjo 150 nitov in privzeto ravnjo glasnosti). Dejanska avtonomija baterije se razlikuje in je odvisna od številnih dejavnikov, kot so konfiguracija in uporaba izdelka, uporaba programske opreme, brezžične funkcije, nastavitve upravljanja porabe energije in svetlost zaslona. Največja zmogljivost baterije se s časom in uporabo zmanjša.
(4) Super Rapid Charge Pro: 10-minutno polnjenje do 0 ~ 40 % zmogljivosti, 30-minutno polnjenje do 0 ~ 80 % zmogljivosti, 60-minutno polnjenje do 0 ~ 100 % zmogljivosti v načinu MS/S3/S4/S5. Uporabljati morate polnilec, ki je priložen napravi; baterija mora biti precej izpraznjena; hitrost polnjenja se s potekom polnjenja upočasnjuje. Vse trditve o avtonomiji baterije so približne in temeljijo na dveh metodah testiranja, vključno s primerjalnim preskusom avtonomije baterije MobileMark® 2018 (s svetilnostjo 200 nits in privzeto ravnjo glasnosti) ter neprekinjenim predvajanjem videoposnetkov 1080p v najnovejši posodobitvi sistema Windows 11 in novejših (s svetilnostjo 150 nits in privzeto ravnjo glasnosti). Dejanska avtonomija baterije se razlikuje in je odvisna od številnih dejavnikov, kot so konfiguracija in uporaba izdelka, uporaba programske opreme, brezžične funkcije, nastavitve upravljanja porabe energije in svetlost zaslona. Največja zmogljivost baterije se s časom in uporabo zmanjša.
(5) Super Rapid Charge: 10-minutno polnjenje zagotavlja 0 ~ 30 % zmogljivosti, 30-minutno polnjenje zagotavlja 0 ~ 70 % zmogljivosti, 80-minutno polnjenje zagotavlja 0 ~ 100 % zmogljivosti v načinu MS/S3/S4/S5. Uporabljati morate polnilec, ki je priložen napravi; baterija mora biti precej izpraznjena; hitrost polnjenja se s potekom polnjenja upočasnjuje. Vse nvedbe o avtonomiji baterije so približne in temeljijo na dveh metodah testiranja, vključno s primerjalno oceno avtonomije baterije MobileMark® 2018 (s svetilnostjo 200 nits in privzeto ravnjo glasnosti) ter neprekinjenim predvajanjem videoposnetkov ločljivosti 1080p v najnovejši posodobitvi sistema Windows 11 in novejših (s svetilnostjo 150 nits in privzeto ravnjo glasnosti). Dejanska avtonomija baterije se razlikuje in je odvisna od številnih dejavnikov, kot so konfiguracija in uporaba izdelka, uporaba programske opreme, brezžične funkcije, nastavitve upravljanja porabe energije in svetlost zaslona. Največja zmogljivost baterije se s časom in uporabo zmanjša.
(6) MIL-STD 810H določa metodologijo za preskušanje izdelkov na okoljske obremenitve.  Pri vseh laboratorijskih testih obstajajo omejitve, zato potrošniki ne smejo domnevati, da bo računalnik, ki uspešno opravi laboratorijski test, preživel tudi, če bo podvržen enakim obremenitvam v danih razmerah. Zlorabe, kot jih vsebuje preizkus MIL-STD 810H, niso zajete v garanciji.
(7) Zahteva ločeno kupljen usmerjevalnik Wi-Fi in naročnino, ki se lahko razlikujeta glede na lokacijo. Veljajo dodatni pogoji, določila in/ali stroški.  Hitrost povezave se lahko razlikuje glede na lokacijo, okolje, pogoje omrežja in druge dejavnike.
(8) Potrebna je kreditna kartica. Če se ne odjavite, vam bo ob koncu promocijskega obdobja zaračunana takrat veljavna redna članarina. Veljajo pogoji in omejitve. Po izteku obdobja je za igranje iger in spletnih večigralskih iger potrebna aktivna članarina. Katalog iger se spreminja glede na čas, regijo in napravo. Dodatki DLC se prodajajo ločeno; če je igra odstranjena iz kataloga iger, ali če se članstvo konča, boste morali igro kupiti ločeno, da boste lahko uporabljali svoje dodatke DLC. Če ste že član programa Xbox Live Gold in/ali Game Pass za konzole/PC, bodo vsi preostali dnevi članstva pretvorjeni v članstvo Ultimate z uporabo pretvorbenega razmerja. Tudi za prihodnje odkupe kod velja pretvorbeno razmerje. Vse pretvorbe v Ultimate so dokončne. Podrobnosti in sistemske zahteve so na voljo na spletni strani www.xbox.com/gamepass. Ponudba velja na vseh trgih, kjer je na voljo storitev Xbox Game Pass, razen v Rusiji. Digital Direct: vaša digitalna vsebina bo med namestitvijo dostavljena neposredno v napravo; kode niso potrebne.
(9) Trenutni naročniki storitve Xbox Game Pass bodo k naročnini prejeli dodatne 3 mesece.
(10) Storitev Premium Care Support je odvisna od razpoložljivosti. Ravni storitev se lahko razlikujejo glede na geografsko lokacijo. Lenovo si pridržuje pravico, da kadar koli in brez predhodnega obvestila spremeni ponudbo storitev, funkcije in specifikacije.
(11) Cene morda ne vključujejo davka in dostave ali možnosti ter se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila; veljajo dodatni pogoji in določila. Cene prodajalcev se lahko razlikujejo. Datumi na prodajnih policah in barvne možnosti se lahko razlikujejo glede na geografsko območje, izdelki pa so lahko na voljo le na izbranih trgih. Vse ponudbe so odvisne od razpoložljivosti. Lenovo si pridržuje pravico, da kadar koli in brez predhodnega obvestila spremeni ponudbe, funkcije in specifikacije izdelkov.
(12) Funkcije se lahko razlikujejo glede na geografsko območje in so lahko na voljo le na izbranih trgih. Vse ponudbe so odvisne od razpoložljivosti. Lenovo si pridržuje pravico, da kadar koli in brez predhodnega obvestila spremeni ponudbe, funkcije in specifikacije izdelkov.
(13) Največja podprta hitrost pomnilnika se lahko razlikuje in je odvisna od procesorja.