Lenovo je včeraj predstavil najnovejšo 8. generacijo prenosnikov Lenovo Legion Slim, ki igričarjem omogoča, da izkoristijo svobodo. Naprave Lenovo Legion Slim želijo igralcem iger omogočiti, da uresničijo svoje igričarske cilje in hkrati uresničujejo svoje ustvarjalne strasti, zato je med novimi modeli Lenovo Legion Slim 7i in 7 (16", 8), Lenovo Legion Slim 5i in 5 (16", 8) tudi povsem novo Lenovo Legion Slim 5 (14", 8) s 14-palčnim zaslonom, ki dviguje zmogljivosti in prenosljivost prenosnika na povsem novo raven. Najnovejša generacija prenosnikov je tudi prva z družino čipov Lenovo Artificial Intelligence (LA). Ti poganjajo Lenovo AI Engine+, algoritme umetne intelligence, ki dinamično prilagajajo delo hladilne rešitve Lenovo Legion ColdFront 5.0 za sprotno optimizacijo hlajenja in ohranjanje največjih zmogljivosti ob minimalnem hrupu.

Prenosniki Lenovo Legion Slim so zasnovani tako, da izpolnjujejo večplastne potrebe igričarjev, saj imajo režo za kartico SD, tehnologijo hitrega polnjenja baterije (1), sistem Windows 11, tri mesece brezplačne storitve Xbox Game Pass Ultimate (2,3), 3D-potopni zvok Nahimic by SteelSeries ter program Lenovo Vantage, ki uporabnikom pomaga kar najbolje izkoristiti njihove naprave. Za miren spanec je na voljo storitev Legion Ultimate Support s celodnevno tehnično podporo, svetovanjem (4) in pomočjo, da igralcem iger ni treba zamuditi niti trenutka. Z Legion Arena pa si lahko uporabniki ustvarijo ultimativno igralno središče z vsemi svojimi igrami, ki so jim zatem dostopne na enem mestu, namesto da bi morali preklapljati med aplikacijami. Poleg tega se lahko igralci, ki želijo razširiti svoja obzorja – dobesedno – veselijo novega 44,5-palčnega ukrivljenega monitorja Lenovo Legion R45w-30 z razmerjem stranic 32 : 9 in novega igričarskega monitorja Lenovo Legion Y34wz-30, ki s svojo 34-palčno matriko in osvetlitvijo mini-LED zagotavlja izjemno jasno sliko in žive barve.

"Lenovo že od nekdaj verjame, da je treba igralcem omogočiti prilagodljivost pri izbiri pravega računalnika za njihove potrebe in življenjski slog," je dejal Jun Ouyang, podpredsednik in generalni direktor skupine Intelligent Devices Group v Lenovu za področje poslovanja s potrošniki, ter dodal: "Nova družina igričarskih prenosnikov Lenovo Legion Slim skupaj z družinama Lenovo Legion Pro, Legion Towers in igričarskimi napravami Lenovo LOQ, dopolnjuje našo ponudbo za igranje iger s prilagodljivimi možnostmi, ki so namenjene igralcem z različnimi igričarskimi cilji."

Lenovo Legion Slim 7i in 7 (16”, 8): najbolj prilagodljiva 16-palčna prenosnika na svetu, podprta z umetno inteligenco (5)
Najnovejša družina prenosnikov Lenovo Legion Slim 7 8. generacije je zasnovana kot odgovor na zahteve igričarjev, ki potrebujejo prenosni računalnik, ki z lahkoto poganja najnovejše igre, hkrati pa je dovolj praktičen za opravljanje drugih nalog, kot so pretakanje ter ustvarjanje vsebin ali pisarniško delo. Novinca sta na voljo z operacijskim sistemom Windows 11 in procesorji 13. generacije Intel® Core™ do modela i9-13900H – velja za Lenovo Legion Slim 7i – ali procesorji AMD do modela Ryzen™ 9 7940HS v prenosniku Lenovo Legion Slim 7. Oba imata vgrajeno grafično kartico NVIDIA® GeForce RTX™ 4070 in do 32 GB pomnilnika DDR5 s frekvenco 5600 MHz, ki na 16-palčnem zaslonu Lenovo PureSight z razmerjem stranic 16 : 10 prikažeta ostro in živobarvno sliko. Zaslon prenosnikov je lahko opremljen z matriko ločljivosti WQXGA, osveževanjem 240 Hz, tehnologijo VRR in svetilnostjo 500 nits za uporabnike, ki cenijo hiter odzivni čas pri igranju iger, ali matriko ločljivosti 3,2K z osveževanjem 165 Hz VRR, svetilnostjo 430 nits ter 100 % pokritostjo barvnega spektra DCI-P3 za ustvarjalce, ki za svoje delo potrebujejo najvišje ločljivosti in barvni razpon. Zaslon Lenovo PureSight tako lahko izpolni najvišje zahteve uporabnikov.

Prenosniki so izdelani tako, da ostanejo hladni tudi pri velikih obremenitvah, zahvaljujoč naprednemu hladilnemu sistemu Lenovo Legion ColdFront 5.0 s štirimi bakrenimi hibridnimi toplotnimi cevmi, toplotno zmesjo s fazno izmenjavo ter popolnoma novim sistemom za dovod zraka in ventilatorjem z 90 lopaticami – zaradi česar je hrup ventilatorja v načinu delovanja le 48 dB. Zmogljivosti hlajenja so še bolj učinkovite zaradi vgrajenega čipa Lenovo LA AI, ki dinamično uravnava zmogljivost hladilnega sistema za doseganje maksimalnega števila sličic na sekundo in zmanjšanje hrupa, kar omogoča, da Lenovo Legion Slim 7i in 7 dosežeta do 140 W TDP.

Baterija zmogljivosti 99,99 Wh – največje zmogljivosti, ki je še dovoljena v notranji kabini večine letal – omogoča uporabnikom, da nemoteno delajo, ko pride navdih, z do 10 urami avtonomije (1). Medtem ko tehnologija Super Rapid Charge baterijo v celoti napolni v samo 80 minutah (1,6)  prek vitkega polnilca zmogljivosti 230W, oba USB-C® vhoda podpirata 140W polnjenje, kot tudi DisplayPort™ 1.4. Povezljivost v omrežja Wi-Fi 7 (7) je podprta s kartico Filogic 380 Wi-Fi 7 podjetja MediaTek, zaradi česar so prenosniki iz družine Lenovo Legion Slim 7 eni prvih prenosnih računalnikov na svetu s podporo Wi-Fi 7.

Tipkovnica Lenovo Legion TrueStrike polne velikosti ima polno številčnico, velike smerne tipke in 1,5 mm ugrez tipk, ki so zasnovani za nemoteno tipkanje med dolgimi sejami. Tipkovnico je mogoče prilagoditi tako z zamenljivimi tipkami WASD kot tudi z osvetlitvijo Lenovo Legion Spectrum RGB, ki deluje na posamezno tipko, na voljo pa je tudi z belo osvetlitvijo za tiste, ki iščejo bolj umirjeno estetiko. Vse računalniške zmogljivosti so vgrajene v tankem (na najtanjši točki meri le 17,99 mm) kovinskem ohišju, ki je na voljo v barvi Storm Grey ali Glacier White (8) in tehta manj kot 2 kg, zato sta Lenovo Legion Slim 7i in 7 najbolj prilagodljiva prenosnika Lenovo Legion Slim doslej.

Lenovo Legion Slim 5i in 5 (16”, 8): najbolj prenosljiva 16-palčna prenosnika na svetu, podprta z umetno inteligenco (9)
Družina Lenovo Legion igralcem omogoča večjo izbiro in prilagodljivost, kar je najbolj vidno pri novih modelih 8. generacije v portfelju Legion – Lenovo Legion Slim 5i in 5. Izbira se začne pri velikosti prenosnika: Lenovo Legion Slim 5 in 5i sta na voljo v 16-palčni velikosti, na voljo pa je tudi 14-palčni Lenovo Legion Slim 5 z zaslonom OLED (1,2)

Lenovo Legion Slim 5i je na voljo s procesorjem Intel Core i7-13700H do 13. generacije, Lenovo Legion Slim 5 pa s procesorjem AMD Ryzen 9 7840HS. Oba modela sta na voljo z grafičnimi karticami NVIDIA GeForce do modela RTX 4070 Laptop. Legion ColdFront 5.0 z večjimi hibridnimi bakrenimi toplotnimi cevmi in rebri, toplotno zmesjo s fazno spremembo, povečanimi dovodi in odvodi zraka ter turbo 12-voltnim sistemom z dvema ventilatorjema poskrbi za hladne in tihe igralne seanse ter preprečuje pregrevanje prenosnika.

Vgrajen je tudi čip LA1 AI, ki poganja Lenovo AI Engine+, ki nadzoruje toploto in dinamično razporeja zmogljivosti med osrednjim in grafičnim procesorjem ter zmanjša hrup ventilatorja. Čip LA v kombinaciji z zmogljivimi grafičnimi procesorji, kot je NVIDIA GeForce RTX 4070 Laptop, omogoča, da Lenovo Legion Slim 5i porabi do 160 W TDP, kar je idealno za igralce, ki v žaru bitke ne želijo žrtvovati zmogljivosti. Na voljo so tudi modeli z manj zmogljivimi grafičnimi procesorji, ki stanjšajo ohišje prenosnika na vitke mere (na najtanjši točki je debel le 19,7 mm). Za igričarje, ki želijo lahek prenosnik, je ta s težo 2,3 kg tako prenosen kot zmogljiv. Vsi prenosniki Lenovo Legion Slim 5 so lahko opremljeni z do 32 GB pomnilnik DDR5 5600 MHz, ki ga je mogoče nadgraditi do 64 GB. Pod kovinskim pokrovom 16-palčni zaslon Lenovo PureSight ločljivosti WQXGA z razmerjem stranic 16 : 10, osveževanjem do 240 Hz VRR in svetilnostjo 500 nits omogoča, da igre oživijo.

Baterija zmogljivosti do 80 Wh zagotavlja do 8 ur (1) avtonomije in podpira funkcijo hitrega polnjenja Super Rapid Charge (6), kar pomeni manj časa za polnjenje in več časa na poti. S priključkom USB-C, ki podpira 140 W polnjenje, lahko pustite napajalnik doma in si tako zagotovite še večjo prenosljivost. Tipkovnico Legion TrueStrike polne velikosti je mogoče prilagoditi z zamenljivimi tipkami WASD ter 4-consko osvetlitvijo Legion Spectrum RGB, ki lepo dopolni ohišje v barvi Storm Grey (8) ali Misty Grey (8) in jima doda presenetljiv pridih privlačnosti. Na voljo je tudi popolnoma belo osvetljena tipkovnica (8) za bolj zadržan videz.

Igričarska monitorja, ki sta hkrati lahko tudi zelo produktivna v hibridnem delovnem okolju
Najnovejši par igričarskih zaslonov Lenovo Legion ponuja dva izjemno široka monitorja za poglobljeno igranje iger. Ko je čas, da z igranja preklopite na produktivnost, igričarska monitorja Lenovo Legion Y34wz-30 in R45w-30 ponujata večopravilnost PIP/PBP, KVM ter Lenovo True Split tehnologijo, ki omogoča razdelitev zaslonske slike na dva ločena dela s samo enim vhodnim kablom. Vgrajen hitri vhod RJ45 2,5G na obeh monitorjih zagotavlja močnejše, bolj gladke in stabilne povezave med tekmovalnimi igralnimi sejami in sestanki. Oba zaslona sta združljiva z Lenovovo programsko opremo Artery, ki igričarjem ponuja napredne funkcije za natančno prilagajanje vsebine zaslonov, pa tudi orodja za igranje iger, ki igričarjem zagotavljajo dodatno prednost pri igranju.

Igričarjem, ki zahtevajo natančne barve, kontrast in hitrost, naj izberejo novi igričarski monitor Lenovo Legion Y34wz-30. 34-palčna izjemno široka ukrivljena matrika ločljivosti WQHD z osvetlitvijo mini-LED DisplayHDR 1000 zagotavlja realističen kontrast med globokimi sencami in ostro svetlobo. S 125 % pokritostjo spektra sRGB, 95 % pokritostjo spektra DCI-P3, 10-bitno barvno globino in barvno natančnostjo Delta E<2 je na monitorju Y34wz-30 nejasna le meja med virtualnim svetom in resničnostjo. Frekvenca osveževanja do 180 Hz in odzivni čas 1 ms MPRT pomenita brezkompromisno gladko igranje iger. Lenovo Legion Y34wz-30 podpira tudi 140 W napajanje prek USB-C, s katerim lahko napajate prenosnike ali druge naprave, premore vmesnika HDMI 2.1 ter DisplayPort 1.4 in vozlišče USB, ki podpira celo vrsto priključkov.

Novi igričarski monitor Lenovo Legion R45w-30 – najnovejši 44,5-palčni širokozaslonski monitor Lenovo z razmerjem stranic 32 : 9 – je odlična izbira za igralce in ustvarjalce, ki iščejo dodatno zaslonsko površino, da se lahko popolnoma potopijo v svoje igre in delovne procese. Zaslon s 120 % pokritostjo spektra sRGB, 115 % pokritostjo spektra DCI-P3 ima najvišjo svetilnost 500 nits, njegovo frekvenco osveževanja 165 Hz pa je mogoče povečati na 170 Hz, kar pomeni bolj gladko, bolj ubrano igralno izkušnjo. Odzivni čas 1 ms MPRT zagotavlja, da so hitre igre naravne in lahkotne. Podpora za AMD FreeSync® Premium Pro in New Adaptive Sync zmanjšujeta trganje slike, hkrati pa maksimalno barvni razpon, kar pomeni resnično poglobljeno igričarsko izkušnjo. Lenovo Legion R45w-30 podpira USB-C gen 2 s 75 W polnilne moči, premore vmesnika HDMI 2.1 in DisplayPort 1.4 ter ima vozlišče USB in vrata za avdio izhod, ki podpirajo poljubno konfiguracijo dodatne opreme.

Cene in dobavljivost (11)
Lenovo Legion Slim 7i (16”, 8) s procesorjem Intel Core bo predvidoma naprodaj aprila 2023.
The Lenovo Legion Slim 7 (16”, 8) s procesorjem AMD Ryzen bo predvidoma naprodaj maja 2023.
The Lenovo Legion Slim 5i (16”, 8) s procesorjem Intel Core bo predvidoma naprodaj aprila 2023.
The Lenovo Legion Slim 5 (16”, 8) s procesorjem AMD Ryzen bo predvidoma naprodaj maja 2023.
The Lenovo Legion Slim 5 (14”, 8) s procesorjem AMD Ryzen bo predvidoma naprodaj oktobra 2023.
Monitor Lenovo Legion R45w-30 bo predvidoma naprodaj avgusta 2023.
Monitor Lenovo Legion Y34wz-30 bo predvidoma naprodaj julija 2023.

www.lenovo.si

(1) Vse navedbe o avtonomiji baterije so približne in temeljijo na dveh metodah testiranja, vključno s primerjalno oceno avtonomije baterije MobileMark® 2018 (s svetilnostjo 200 nitov in privzeto ravnjo glasnosti) ter neprekinjenim predvajanjem videoposnetkov ločljivosti 1080p v najnovejši posodobitvi sistema Windows 11 in novejših (s svetilnostjo 150 nitov in privzeto ravnjo glasnosti). Dejanska avtonomija baterije se razlikuje in je odvisna od številnih dejavnikov, kot so konfiguracija in uporaba izdelka, uporaba programske opreme, brezžične funkcije, nastavitve upravljanja porabe energije in svetlost zaslona. Največja zmogljivost baterije se s časom in uporabo zmanjša.
(2) Trenutni naročniki storitve Xbox Game Pass bodo k svoji naročnini prejeli dodatne tri mesece.
(3) Potrebna je kreditna kartica. Če se ne odjavite, vam bo ob koncu promocijskega obdobja zaračunana takrat veljavna redna članarina. Veljajo pogoji in omejitve. Po izteku obdobja je za igranje iger in spletnih večigralskih iger potrebna aktivna članarina. Katalog iger se spreminja glede na čas, regijo in napravo. Dodatki DLC se prodajajo ločeno; če je igra odstranjena iz kataloga iger, ali če se članstvo konča, boste morali igro kupiti ločeno, da boste lahko uporabljali svoje dodatke DLC. Če ste že član programa Xbox Live Gold in/ali Game Pass za konzole/PC, bodo vsi preostali dnevi članstva pretvorjeni v članstvo Ultimate z uporabo pretvorbenega razmerja. Tudi za prihodnje odkupe kod velja pretvorbeno razmerje. Vse pretvorbe v Ultimate so dokončne. Podrobnosti in sistemske zahteve so na voljo na spletni strani www.xbox.com/gamepass. Ponudba velja na vseh trgih, kjer je na voljo storitev Xbox Game Pass, razen v Rusiji. Digital Direct: vaša digitalna vsebina bo med namestitvijo dostavljena neposredno v napravo; kode niso potrebne.
(4) Storitev Legion Ultimate Support je odvisna od razpoložljivosti. Ravni storitev se lahko razlikujejo glede na geografsko lokacijo. Lenovo si pridržuje pravico, da kadar koli in brez predhodnega obvestila spremeni ponudbo storitev, funkcije in specifikacije.
(5) Temelji na kombinaciji naslednjih lastnosti, ki jih ni mogoče najti v primerljivih osebnih računalnikih: 16-palčna velikost zaslona, do 17,6 mm tankost, teža manj kot 2 kg, zmogljivost baterije vsaj 99,99 WHr in namenski čip/pogon umetne inteligence. Interna raziskava, izvedena 30. januarja 2023, s primerjavo igričarskih računalnikov, ki jih prodajajo proizvajalci osebnih računalnikov, ki letno po svetu prodajo več kot 1 milijon enot.
(6) Super Rapid Charge: 10-minutno polnjenje zagotavlja 0 ~ 30 % zmogljivosti, 30-minutno polnjenje zagotavlja 0 ~ 70 % zmogljivosti, 80-minutno polnjenje zagotavlja 0 ~ 100 % zmogljivosti v načinu MS/S3/S4/S5. Uporabljati morate polnilec, ki je priložen napravi; baterija mora biti precej izpraznjena; hitrost polnjenja se s potekom polnjenja upočasnjuje. Vse nvedbe o avtonomiji baterije so približne in temeljijo na dveh metodah testiranja, vključno s primerjalno oceno avtonomije baterije MobileMark® 2018 (s svetilnostjo 200 nits in privzeto ravnjo glasnosti) ter neprekinjenim predvajanjem videoposnetkov ločljivosti 1080p v najnovejši posodobitvi sistema Windows 11 in novejših (s svetilnostjo 150 nits in privzeto ravnjo glasnosti). Dejanska avtonomija baterije se razlikuje in je odvisna od številnih dejavnikov, kot so konfiguracija in uporaba izdelka, uporaba programske opreme, brezžične funkcije, nastavitve upravljanja porabe energije in svetlost zaslona. Največja zmogljivost baterije se s časom in uporabo zmanjša.
(7) Zahteva ločeno kupljen usmerjevalnik Wi-Fi in naročnino, ki se lahko razlikujeta glede na lokacijo. Veljajo dodatni pogoji, določila in/ali stroški.  Hitrost povezave se lahko razlikuje glede na lokacijo, okolje, pogoje omrežja in druge dejavnike.
(8) Možnosti barv in zaslonov se lahko razlikujejo glede na geografsko območje in razpoložljivost. Lenovo si pridržuje pravico, da kadar koli in brez predhodnega obvestila spremeni ponudbo, funkcije in specifikacije izdelkov.
(9) Temelji na kombinaciji naslednjih lastnosti, ki jih ni mogoče najti v primerljivih osebnih računalnikih: 16-palčna velikost zaslona, debelina do 21 mm, teža manj kot 2,3 kg, zmogljivost baterije vsaj 80 WHr in namenski čip/pogon umetne inteligence. Interna raziskava, izvedena 30. januarja 2023, s primerjavo igralnih računalnikov, ki jih prodajajo proizvajalci osebnih računalnikov, ki letno dobavijo več kot 1 milijon enot po vsem svetu.
(10) Razpoložljivost konfiguracije z zaslonom OLED naj bi bila na voljo v drugi polovici leta 2023.
(11) Cene morda ne vključujejo davka in dostave ali možnosti ter se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila; veljajo dodatni pogoji in določila. Cene prodajalcev se lahko razlikujejo. Datumi na prodajnih policah in barvne možnosti se lahko razlikujejo glede na geografsko območje, izdelki pa so lahko na voljo le na izbranih trgih. Vse ponudbe so odvisne od razpoložljivosti. Lenovo si pridržuje pravico, da kadar koli in brez predhodnega obvestila spremeni ponudbe, funkcije in specifikacije izdelkov.
(12) Funkcije se lahko razlikujejo glede na geografsko območje in so lahko na voljo le na izbranih trgih. Vse ponudbe so odvisne od razpoložljivosti. Lenovo si pridržuje pravico, da kadar koli in brez predhodnega obvestila spremeni ponudbe, funkcije in specifikacije izdelkov.
(13) Certifikat TÜV Rheinland pomeni, da je izdelek v skladu s strogimi varnostnimi zahtevami pregledala pooblaščena tretja oseba in da je podprt z rednimi tovarniškimi pregledi.
(14) Največja podprta hitrost pomnilnika se lahko razlikuje in je odvisna od procesorja.
(15) Dejanska razpoložljiva zmogljivost je manjša in se spreminja zaradi številnih dejavnikov, vključno s formatiranjem, razdelitvijo na particije in operacijskim sistemom itd., ki uporabljajo del te zmogljivosti. Razpoložljiva zmogljivost se lahko spremeni s posodobitvami programske opreme.