Arctis 1 Wireless odlikujeta izredna vsestranskost in prenosljivost za zelo ugodno ceno. Na trgu, ki je preplavljen s pompozimi gaming slušalkami z nepotrebnimi dodatnimi funkcijami, ki terjajo veliko denarja, Arctis 1 Wireless iztopajo kot preproste, a zelo kvalitetne slušalke za vsakdanjo rabo.

DESIGN

Slušalke so sestavljene iz preprostega črnega ohišja z udobnimi penastimi blazinicami  in nastavljivim podloženim lokom z dodatno oporo iz jekla. Vrtljivost slušalk je ena izmed večjih prednosti v primerjavi z žičnim modelom. Zaradi tega so precej udobnejše, prav tako jih je lažje zložiti in pospraviti v nahrbtnik.

V nasprotju z večino brezžičnih slušalk, ki se povežejo preko Bluetootha ali USB-A dongla, se Arctis 1 Wireless povezuje z majhnim USB-C donglom. Odlično deluje na osebnih računalnikih, mobilnih telefonih in ostalih napravah z USB-C. Prav tako lahko slušalke brez težav povežete tudi s PS4 ali Switchem zahvaljujoč USB-C-to-A adapterju, ki pride s slušalkami. Res je, da prenašanje adapterjev ni najbolj priročno, a se za skorajda univerzalno kompatibilnost splača malo potrpeti.

Slušalke delujejo nekoliko neuravnoteženo. Leva slušalka je malce natrpana, saj vsebuje gumb za utišanje mikrofona, jakost zvoka, 3.5 mm jack in micro-USB polnilni vhod za odstranljivi mikrofon, medtem ko se na desni strani nahaja zgolj gumb za vklop in izklop.

UDOBJE

Arctis 1 Wireless so zagotovo ene izmed najbolj udobnih slušalk, k čimer še posebej pripomore vrtljivost slušalk in njena teža, ki znaša komaj 252 gramov. Kljub temu nas podloženi lok z dodatno oporo iz jekla ne prepriča najbolje. Elastični lok na dražjih Arctis slušalkah je nedvomno boljša odločitev, saj se popolnoma prilagodi uporabniku.

ZMOGLJIVOST

Arctis 1 Wireless je bil testiran na praktično vsaki moderni gaming konzoli – Switch, PS4, PC, Xbox One in na Android telefonih. Na žalost niso kompatibilne z iPhoni, čeprav imate morda Lightning-to-USB-C adapter. Rezultat na ostalih konzolah nas je izredno navdušil. Zvok je dovolj glasen, da se ga dobro sliši tudi v še tako hrupnem okolišču. Prav tako je izredno čist, zato se z lahkoto sledi dialogu v igrah. Testirali smo jih na različnih videoigrah in izkazalo se je, da slušalke uspešno balansirajo dialog, zvočne efekte in orkestralno glasbo. Potrebno pa se je zavedati, da to niso slušalke za audiofile ali hard-core tekmovalne igričarje, za katere je še tako tih korak življenjskega pomena, a popolnoma zadostujejo za vsakdanjo rabo.

ZNAČILNOSTI

Najpomembnejša značilnost Arctis 1 Wireless je nedvomno USB-C dongle. SteelSeries trdi, da bo tovrstni dongle odpravil veliko težav tradicionalno povezanih z brezžičnimi Switch slušalkami, še posebej, ker pogosto potrebujejo precej nepraktične Bluetooth dongle. Slušalke so bile preizkušene na različnih igralnih konzolah in rezultati so bili navdušujoči. Med priključitvijo in zvokom ni minilo več kot sedem sekund, kar je velika prednost pred Bluetooth napravami, kjer povezovanje naprav traja do 40 sekund in več.

Kvaliteta zvoka je bila konsistentna in stabilna ter brez kakršnega koli izpada signala ali zaostajanja zvoka. Predvidevamo, da signal zdrži do devet metrov, vendar je najbolj optimalen v radiju treh metrov.

Delovanje slušalk si lahko prilagodite s SteelSeries Engine 3, kjer lahko izravnavate zvok, odzven mikrofona in čas za ugašanje naprave. Program je precej enostaven za uporabo. V njem lahko tudi nadzorujete porabo baterije.

Mikrofon ima prednosti in slabosti. Posneti glas je izredno čist in skorajda brez šuma, a istočasno posname tudi zvoke iz ozadja, zaradi česar ni najboljša izbira za nabito polno pisarno ali glasno dnevno sobo. Mikrofon zadostuje za priložnostnega igričarja, a boste morali izrečeno občasno nekajkrat ponoviti, če si prostor delite še s kom drugim.

POSLUŠANJE GLASBE

Kvaliteta zvoka pri poslušanju glasbe je navadno okrnjena pri ugodnih slušalkah, vendar se tu Arctis 1 Wireless odreže solidno. Zvok je dovolj glasen in čist, ne glede na to, ali poslušate glasbo na natrpanem vlaku ali sami na kavču doma. Basov ni ravno veliko, a vseeno dovolj za vsakdanjo rabo.

KONČNA OCENA

Arctis 1 Wireless uspe doseči ravno to, kar so si zadali. Kljub temu, da nimajo elastičnega loka, so še vedno izredno udobne za ure in ure igranja. Velika prednost je, da so kompatibilne z veliko večino konzol. Sicer je potrebno kombinirati kar nekaj adapterjev in žic, kar ni idealno, a je vseeno dovolj preprosto, da ne odvrne uporabnika. Kvaliteta zvoka je precej dobra, a morda ne bo potešila najbolj zahtevnih igričarjev. Na splošno so Arctis 1 Wireless fantastične in ugodne slušalke, katere zmogljivost in cena navdušujeta.


Nazaj