Nekateri dizajni so večni. Tako kot tudi SteelSeries-ov Sensei. Letos ena najbolj priljubljenih gaming mišk obeležuje deseto obletnico, ki so jo v SteelSeries proslavili z izdajo nove edicije Sensei Ten. Nova miška se ponaša z enakim ikoničnim dizajnom kot njene predhodnice, a jih nadgradi z enim najboljših optičnih senzorjev na trgu. Sensei Ten tako zadovolji in preseže vse osnove dobre gamerske miške. Ena izmed njenih največjih prednosti je njena univerzalna oblika. Čeprav ta ustreza večini gamerjev, ni primerna za prav vse. Prav tako zna biti cena (79,99 €) za marsikoga malce zasoljena. A vendarle, če iščete zanesljivo in zmogljivo miško, je Sensei Ten ena od najboljših opcij trenutno na trgu. 

OBLIKA

Sensei Ten se ponaša z elegantnim minimalističnim dizajnom, zaradi česar se miška dobro znajde tako v pisarni kot tudi na LANu. Gre za preprost in nadvse izpopoljnjen dizajn, ki sestoji iz gladkih črnih ploskev z osvetljenim SteelSeries logotipom in RGB koleščkom. V poklon deseti obletnici originalnega modela ima Sensei Ten na notranji levi strani japonsko in kitajsko pismenko za nebesa. 
Zaznamuje jo simetrična oblika z rahlimi krivinami, zaradi česar je prijetna za levičarje in desničarje. V primerjavi z manj fleksibilnimi ustreznicami, univerzalne miške pogosto ne sedejo tako dobro v roko. A to ne velja za Sensei Ten. Krivine ob straneh, nizek profil in lahko dosegljiv kolešček omogočajo udoben oprijem in dovolj opore za zapestje za več ur igranja. Prav tako je miška primerna za širok spekter igričarjev, ki uporabljajo claw, finger ali palm oprijem. Mat površina ustvari prijeten občutek in doda miški določeno mero prefinjenost, ki običajno ni značilna za igričarske periferije.
SteelSeries je uspelo najti pravo ravnovesje med težo in velikostjo miške. Kljub svoji velikosti je Sensei Ten izredno lahka miška, saj ima zgolj 92 gramov. S svojimi 126 x 63 x 21 mm velja za miško srednje velikosti, zaradi česar je primerna za večino gamerjev. 

ZNAČILNOSTI

Sensei Ten je pretežno namenjena za tekmovalno igričanje zato nima ogromno dodatne opreme, ki jo ponujajo njeni rivali. V tem oziru je Sensei Ten kot dirkalnik formlule 1 – njena največja priorireta je hitrost, vse ostalo je postranskega pomena.
V nostranjosti se skriva TrueMove Pro sensor,  najnovejši optični senzor, ki omogoča neverjetno hitrost in odzivnost, zahvaljujoč svoji  True  1:1  sledljivosti,  18  000  CPI  in  450  IPS.  Napredna preciznost  onemogoča  napačno  sledenje  manevrov  pod  kotom,  sunkovitih  gibov  in  hitrega  klikanja.  Poleg tega je SteelSeries povečal vzdržljivost, saj naj bi njena mehanska stikala zdržala vsaj 60 milijonov klikov. 
Kustomizacija je mogoča preko SteelSeriesovega softwara Engine 3. V aplikaciji lahko med drugim določite funkcije gumbov, prilagodite RGB osvetljenost ali izberete DPI ali CPU (med 50 in 18.000). 5 CPI vgrajeni spomin dovoljuje 5 shranjenih profilov na sami miški, prav tako pa lahko shranite neskončno število profilov na svoj PC.

UČINKOVITOST

Sensei Ten je resnično prijetna za uporabo. TrueMove optični senzor je izredno odziven in hiter, prav tako miška nudi dober in udoben oprijem, zaradi česar gladko drsi po SteelSeries-ovi QcK podlagi. Osem gumbov in univerzalno ohišje še bolj pripomoreta k hitri menjavi oprijemov ter natančnosti klikanja. Občutljivost optičnega senzorja je bila preizkušena na številnih površinah. Ne glede na to, kje se igra, naj bo na podlagi, leseni mizi, škatli ali celo tkanini, kurzor drsi brez zatikanja. 

KONČNA OCENA

SteelSeries ohranja že znano, ikonično Sensei obliko in jo spoji z enim najboljših optičnih senzorjev v eno najboljših mišk za profesionalne in rekreativne gamerje. Sensei Ten združuje neverjetno učinkovitost in odzivnost ter eleganten dizajn z udobnim občutkom za ure in ure igranja. Brez dvoma lahko podamo Sensei Ten našo najvišjo oceno.
Seveda miška ne bo ustrezala vsem. Še najbolj bode v oči njena visoka cena (79,99 €). Prav tako je bolj primerna za minimalistične gamerje, ki si želijo poenostavljene igričarske izkušnje na visokem nivoju. Če želite bolj agresiven dizajn in več dodatnih funkcij, boste morali iskati drugje.
Kljub temu je Sensei Ten vrhunska miška za večino gamerjev in je nedvomno na poti, da postane legendarna igričarska periferija.

https://www.instagram.com/steelseriesslovenia/


Nazaj