[Ljubljana, 21. februar 2024]  Gre za eksperiment avtomobilskega inženirja, kjer prikaže, kako je na napravi HONOR Magic6 Pro mogoče upravljati avto s funkcijo sledenja pogledu (ang. eye-tracking), ki jo poganja umetna inteligenca za razumevanje namere uporabnika na podlagi njegovih gibov oči. Kako je to zares videti, si lahko pogledate na videoposnetku, ki ga je ustvaril Autocar.

Video prikazuje štiri možnosti, ki jih lahko aktivirate s pogledom na telefonu HONOR Magic6 Pro – kako zagnati motor avtomobila, kako ga ugasniti, kako premikati naprej in kako nazaj. Ko dve do tri sekunde gledate določen gumb, se aktivira določena možnost, ki se odraža v gibanju avtomobila. Na HONOR-ju verjamejo, da lahko umetna inteligenca spremeni prihodnost komunikacije med ljudmi in napravami, kar ta predstavitev izvrstno dokazuje. Uradna globalna predstavitev povsem nove serije HONOR Magic6 bo 25. februarja ob 13:30 uri na sejmu MWC v Barceloni. Dogodek na daljavo si boste lahko ogledali tukaj: https://www.hihonor.com/si/events/honor-mwc/

Da bi razkrili več o prihodnosti umetne inteligence, bo 26. februarja ob 17. uri na sejmu panel o umetni inteligenci, ki ga bo HONOR organiziral v sodelovanju s partnerji iz industrije, kot je Qualcomm. Za dodatne informacije obiščite spletno mesto HONOR na naslovu www.hihonor.com/si/.