Z najnovejšim v dolgotrajni seriji Ratchet & Clank ni tako. To so čudaške znanstvenofantastične dogodivščine, v katerih igrajo Ratchet, vrsta vesoljca, podobnega lisici, znan kot Lombax, in Clank, njegov robot, znani po svojem humorju in nenavadnem orožju.

Rift Apart se s parado odpre v čast para, PS5 pa postane absolutna vizualna praznik - animacija in dlaka Ratchetovega obraza v bližnjih posnetkih se ujemata z vsem, kar lahko naredi filmski studio Pixar. Seveda se stvari ne odvijajo po načrtih in na parado vdre baddie serije Dr Nefarious, ki z orožjem, imenovanim Dimenzionator, razbije ovire med vesolji in pošlje dvojico na iskanje, da ga ustavi. Naši junaki delujejo skupaj z njihovimi multiverse alter ego, Rivet in Kit, ki jih prav tako igrate kot skozi igro. Rezultat preskakovanja dimenzij je, da PS5 resnično zasije. Običajno se izogibam tehničnim specifikacijam v tem stolpcu, vendar si na kratko privoščim.

Nova konzola vsebuje hitri SSD disk, ki drastično skrajša čas nalaganja. Ne samo, da to pomeni, da se lahko igro zaženete veliko hitreje, pomeni tudi, da lahko razvijalci izredno hitro zamenjajo igralne vire v pomnilniku in iz njega, ne da bi se nalagal zaslon. Rift Apart to uporablja za brezhiben prehod med dimenzijami, kar je zelo impresivno. Res je, da igra ne ustvarja toliko te sposobnosti, kot bi lahko - samo ena raven vidi, da resnično prestavljate dimenzije s kakršno koli pravilnostjo - toda pojavljanje na različnih lokacijah s hitrostjo je nekaj, česar v video igrah preprosto nismo prej. Omogoča celo kinematografske tehnike, kot so strogi rezi ali deljeni zasloni, ki se redko uporabljajo v igrah.

Poleg grafike je žreb serije Ratchet & Clank velik izbor inventivnega orožja, s katerim se igrate. Med moje najljubše spadajo Topiary Sprinkler, ki sprosti majhno kupolo, ki sovražnike poškropi z vodo in jih spremeni v žive meje, ter Lightning Rod, ki strelja z elektriko, ki lahko lok od sovražnika do sovražnika omamlja. Še posebej mi je bil všeč predmet, ki ga dobite približno na polovici igre, ki Ratchet in Rivet opremi z raketnimi drsalkami, kar vam omogoča, da z veliko hitrostjo povečate nivo. Vse skupaj se mi je čez en teden zelo dobro prebijalo skozi igro, čeprav se igre PS5 zdaj prodajajo po ceni 70 eurov, se lahko vprašate, ali ste vredni svojega denarja. Ima vsaj način izziva, ki se odklene, ko premagate igro, in vam omogoča, da jo predvajate z naprednejšim orožjem.

Ne bom se pretvarjal, da je Ratchet & Clank: Rift Apart še posebej globok ali pa ima veliko povedati o stanju sveta, včasih pa si želite le resnično zabavno zabavo in to prinese.


Nazaj