Peking, Kitajska, 16. marca 2022. - Xiaomi je danas najavil Redmi 12C, najnovejši vsestranski pametni telefon, ki ponuja nekaj najboljših karakteristik v svojem cenovnem razredu na mednarodnem trgu z začetno ceno 169€. Naprava bo v času Flash sale akcije, ki traja od 16.3. do 19.3. na voljo po ceni 139€: https://xiaomislovenia.com/redmi-12c/.

Redmi 12C, ki ga poganja procesor MediaTek Helio G85, omogoča do 6+5 GB razširjenega pomnilnika in 1 TB razširitve prostora za shranjevanje¹ za bolj tekoče vsakodnevno delovanje, hitrejši zagon aplikacij in več prostora za shranjevanje vsebine. Z veliko baterijo 5000 mAh vam naprava zagotavlja dovolj energije za ves dan. Opremljen z naprednim in odzivnim tipalom prstnih odtisov, Redmi 12C dodatno izstopa po tem, da uporabnikom omogoča odklepanje telefona, odpiranje aplikacij ali preverjanje pristnosti mobilnega plačila samo tako, da le-ti položijo prst neposredno na zaslon.

Redmi 12C s svojim velikim, 6,71-palčnim zaslonom HD+ in elegantnim razmerjem stranic 20,6 : 9 prinaša poglobljeno izkušnjo pri branju, gledanju videoposnetkov in igranju iger. Poleg tega način branja pomaga pri utrujenosti oči, ki lahko nastane zaradi daljšega časa gledanja v zaslon. Ta večji in boljši zaslon je zapakiran v eleganten in prepoznaven dizajn, skupaj z ravnim robom in »unibody« ukrivljenim zadnjim delom, ki izboljša splošno estetiko in občutek pri oprijemu. Redmi 12C je na voljo v dveh barvah: sivi Graphic Grey, modri Ocean.

Redmi 12C z glavno kamero s 50 milijoni slikovnih pik ujame živahne trenutke z več podrobnostmi v vsakdanjih prizorih. S pomočjo zmogljivega HDR in nočnega načina je Redmi 12C sposoben posneti jasnejše nočne slike z več podrobnostmi tudi v zahtevnih razmerah. Redmi 12C je na voljo v dveh spominskih različicah - 3GB+64GB, 2GB+32GB od 169€, tekom akcije (16.3.-19.3.) pa bo na voljo za 139€.

¹ Razširitev pomnilnika je na voljo le v primeru, če je v napravi dovolj prostora za shranjevanje. Razširitev zmogljivosti pomnilnika RAM se razlikuje glede na model.
² Podatki iz Xiaomi Labs. Dejanski rezultati se lahko razlikujejo.