Ljubljana, 26. februar 2024 - Podjetje Samsung Electronics na kongresu Mobile World 2024 v Barceloni v Španiji predstavlja nove mobilne izkušnje z Galaxy AI[1]. Obiskovalci razstavnega prostora Samsung bodo praktično izkusili Galaxy AI v vseh izdelkih Galaxy, s poudarkom na Galaxy S24 seriji, ki utira pot v novo dobo mobilne umetne inteligence. Galaxy AI se bo razširil tudi po celotnem Samsung portfelju, vključno z inteligentnejšo produktivnostjo z Galaxy Book4 serijo, inteligentnim zdravjem z Galaxy Watch6 serijo in Galaxy Ring, ki bo prvič prikazan javno.

»Naši najnovejši izdelki in inovacije Galaxy izkoriščajo moč mobilne umetne inteligence, da bi uporabnikom v vsakdanjem življenju omogočili nove možnosti,« je dejal TM Roh, predsednik in vodja oddelka Mobile eXperience Business pri podjetju Samsung Electronics. »Na letošnjem sejmu MWC bomo z veseljem predstavili Galaxy AI v našem portfelju, vključno s serijo Galaxy S24, in tako dokazali, kako močne so te naprave pri omogočanju boljše, bolj inteligentne in povezane prihodnosti.«

Predstavljamo novo obdobje mobilne umetne inteligence
Samsung bo na razstavnem prostoru predstavil funkcije umetne inteligence serije Galaxy S24, ki omogočajo komunikacijo in ustvarjalnost uporabnikov ter jih udejanjajo v vsakodnevnih scenarijih. To vključuje funkcije, kot je Sprotno prevajanje[2] (Live Translate), ki ga poganja umetna inteligenca v napravi za dvosmerno prevajanje telefonskih klicev v realnem času, ki kljubuje jezikovnim oviram. Funkcija Iskanje v Googlu z obkroževanjem[3] (Circle to Search with Google) omogoča hitro in enostavno, bolj intuitivno iskanje za nova odkritja s preprosto gesto. Predstavljena bosta tudi funkcija Pomoč za zapiske[4] (Note Assist), ki poenostavlja in ureja zapletena besedila, ter funkcija Generativno urejanje[5] (Generative Edit), ki uporabniku omogoča prosto spreminjanje velikosti ali položaja predmetov na fotografijah za večjo ustvarjalno svobodo.

Samsung je organiziral tudi prostor, kjer lahko obiskovalci preverijo zmogljivost fotoaparata Galaxy S24 serije. V območju, ki spominja na zatemnjeno koncertno dvorano, je mogoče posneti bližnje posnetke majhnih predmetov na odru in tako izkoristiti Nightography zmogljivosti Galaxy S24 serije, ki so zaradi Galaxy mehanizma ProVisual Engine[6], ki temelji na umetni inteligenci, nadgrajene tako, da so stabilnejše pri šibki svetlobi. Zmogljivosti Galaxy AI bodo kmalu razširjene na obstoječe modele Galaxy, vključno z Galaxy Z Fold5, Galaxy Z Flip5 in Galaxy Tab S9 serijo ter z Galaxy S23 in S23 FE serijama[7]. Poleg tega Samsung ponuja priložnost, da izboljšano produktivnost izkusite iz prve roke s serijo Galaxy Book4, ki bo na svetovnem trgu predstavljena od 26. februarja. Na Samsung razstavnem prostoru bodo prikazane funkcije povezljivosti na napravah Galaxy, ki bodo pokazale, kako lahko uporabniki brez težav povečajo produktivnost, kot je na primer enostavno prenašanje in urejanje fotografij in videoposnetkov med napravami Galaxy S24, Galaxy Book4 in Galaxy Tab S9.

Več povezanih doživetij za dobro počutje, ki jih poganja umetna inteligenca
Samsung bo na sejmu MWC predstavil svojo linijo inteligentnega zdravja, ki uporabnikom ponuja še bolj prilagojene in brezhibne zdravstvene izkušnje s preoblikovalno močjo umetne inteligence v še več napravah. Kot del tega portfelja bo predstavljen Galaxy Ring kot nov zdravstveni pripomoček, ki poenostavlja vsakodnevno dobro počutje ter podpira pametnejše in bolj zdravo življenje prek bolj povezane digitalne platforme za dobro počutje - Samsung Health.

Samsung bo predstavil tudi prihajajoče inteligentne zdravstvene funkcije. Funkcija My Vitality Score[8] na primer ponuja personalizirane zdravstvene informacije na podlagi več dejavnikov, kot so spanje, aktivnost, srčni utrip in variabilnost srčnega utripa, funkcija Booster Card[9] pa pomaga, da je vsak dan bolj zdrav, saj sledi vnaprej določenim ciljem in zagotavlja uporabne informacije. Prednosti teh funkcij si bodo obiskovalci lahko ogledali na urah Galaxy Watch6 serije, združenih s telefoni Galaxy S24, še preden bodo te funkcije kasneje letos na voljo javnosti.

S pomočjo Samsung ekosistema SmartThings, Samsung prikazuje, kako je mogoče dom spremeniti v prostor za bolj zdravo življenje[10]. Upravljajte povezane luči, da se samodejno ugasnejo in prižgejo za bolj optimalen spanec[11] ali nastavite opozorila kot opomnik za jemanje zdravil. Uporabniku omogoča tudi spremljanje vaj in merjenje srčnega utripa ter porabljenih kalorij v realnem času, hkrati pa lahko na povezanem televizorju spremlja videoposnetek o fitnesu.

Razstavni prostor Samsung Galaxy Experience na sejmu MWC 2024 se nahaja v dvorani 3 Fira Barcelona Gran Via.

[1] Samsung ne daje nobenih obljub, zagotovil ali jamstev glede točnosti, popolnosti ali zanesljivosti rezultatov, ki jih zagotavljajo funkcije umetne inteligence. Za uporabo nekaterih funkcij umetne inteligence Samsung bo morda potrebna prijava v račun Samsung. Galaxy AI funkcije bodo na voljo brezplačno vsaj do konca leta 2025 na podprtih Samsung Galaxy napravah.
[2] Sprotno prevajanje (Live Translate) zahteva omrežno povezavo in prijavo v račun Samsung. Funkcija je na voljo samo v vnaprej nameščeni aplikaciji Samsung Phone. Klice je treba opraviti z uporabo izvirnega Samsung klicalnika. Za nekatere jezike je morda potreben prenos jezikovnega paketa. Razpoložljivost storitve se lahko razlikuje glede na jezik. Natančnost rezultatov ni zagotovljena.
[3] Rezultati se lahko razlikujejo glede na vizualno ujemanje. Zahteva internetno povezavo. Uporabniki bodo morda morali posodobiti sistem Android na najnovejšo različico. Funkcionalnost je lahko odvisna od nastavitev aplikacije in naprave. Nekatere funkcije morda ne bodo združljive z določenimi aplikacijami. Razpoložljivost storitve se razlikuje glede na državo in jezik. Natančnost rezultatov ni zagotovljena. Čas za posodobitev se lahko razlikuje glede na modele.
[4] Samo za besedilo v zapiskih Samsung Notes. Potrebna je prijava v račun Samsung in internetna povezava.
[5] Generativno urejanje (Generative Edit) zahteva omrežno povezavo in prijavo v račun Samsung. Rezultat urejanja s to funkcijo je fotografija s spremenjeno velikostjo do 12 MP. Ob shranjevanju se na izhodno sliko nanese viden vodni znak, ki označuje, da je slika ustvarjena z umetno inteligenco. Natančnost in zanesljivost ustvarjenega izpisa nista zagotovljeni.
[6] AI Zoom se uporablja za razdalje med dolžinami digitalne povečave. Natančnost rezultatov ni zagotovljena.
[7] Nekatere funkcije umetne inteligence iz serije Galaxy S24 morda ne bodo na voljo v modelih prejšnje generacije.
[8] My Vitality Score bo na voljo v storitvi Samsung Health v letu 2024. Razpoložljivost se lahko razlikuje glede na trg, operaterja ali nosljivo napravo. Funkcije so namenjene samo za splošne namene dobrega počutja in telesne pripravljenosti. Meritve so namenjene le vaši osebni referenci. Za nasvet se posvetujte z zdravnikom.
[9] Booster Card bo na voljo v storitvi Samsung Health leta 2024. Razpoložljivost se lahko razlikuje glede na trg, operaterja ali nosljivo napravo.
[10] Na voljo v pametnih napravah, ki so registrirane v SmartThings. Razpoložljivost se lahko razlikuje glede na trg ali napravo.
[11] Zahteva najnovejšo različico mobilnih aplikacij Samsung Clock in SmartThings za nastavitve spalnega okolja.