Osrčje prenosnikov Blockbuster je procesor Mobile Intel® Pentium® 4 - M, ki glede na izbrano izvedbo, deluje v taktih od 1,8 GHz navzgor. V standardnih konfiguracijah je na voljo bodisi 256 MB bodisi 512 MB pomnilnika (DDR-RAM), nadgraditi pa ga je vedno mogoče do 1024 MB. Prav tako je mogoče izbrati velikost trdega diska in sicer od 30 do 60 GB. Tisti, ki jim vgrajena enota za predvajanje medijev DVD in CD ne bi zadoščala, se lahko ob nakupu odločijo tudi za kombinirano enoto z zapisovalnikom za navadne CD-R in prepisljive CD-RW plošče ali tudi za tisto, ki zna posneti DVD plošče. Vsem izvedbam prenosnikov Gericom Blockbuster pa je skupna zelo napredna grafika (ATI Radeon Mobility 64 MB AGP 4x, 64 bit HW 2D/3D) ter vgrajena možnost za omrežno povezovanje prek modema in krajevnega omrežja. Vgrajena sta seveda še nepogrešljivi infradeči vmesnik in reža za kartice PCMCIA (tip 2) in vmesnik Firewire IEEE 1394. Gericomovi Blockbusterji so opremljeni s 15-palčnim zaslonom ločljivosti do 1400 x 1050 (SXGA+), izhodom za TV zaslone (Super VHS).

Poleg omenjenih izbir za vgradne komponente se uporabnik ob nakupu in tudi pozneje lahko odloči še za razne dodatke, med katerimi so tudi zaščitna torba, dodatni akumulator in napajalnik ter adapter za uporabo v avtomobilu. Za priključitev prek dveh vrat USB 2.0 so na voljo še zunanja disketna enota, izmenljivi disk (USB Memory Key), številčna tipkovnica (USB Numeric KeyPad) in replikator vrat, seveda pa je možno priključiti tudi katero koli drugo USB napravo.

Prenosniki Gericom Blockbuster se po lastnostih upravičeno uvrščajo v razred zelo zmogljivih, vendar ne tudi po ceni, ki je nižja kot bi pričakovali za tako bogato in močno opremljene naprave.

Slovenski zastopnik, podjetje Anni, je pripravilo konfiguracijo z 2GHz procesorjem, 256MB delovnega pomnilnika DVD/CD-RW enoto in 40GB trdim diskom in ceno, ki z vštetimi dajatvami znaša 429.900 SIT. Za triletno garancijo pa je potrebno odšteti še 42.000 SIT.