Sony je pred kratkim predstavil novi SRS-XV900, najzmogljivejši in najglasnejši brezžični zvočnik za zabave s tehnologijo Bluetooth iz serije X. Zvočnik predstavlja del Sonyjeve vizije "ŽIVITE ŽIVLJENJE NA GLAS" in prinaša navdušujoče doživetje zvočne zabave za ljubitelje glasbe z vsega sveta. Življenje se mora odvijati z najvišjo glasnostjo, kar vključuje tudi uživanje v čistem in bogatem zvoku iz Sonyjevega novega zvočnika SRS-XV900. Z njim boste lahko kar najbolj izkoristili prav vsak trenutek.

Napolnite svoj dom z visokim zvočnim tlakom iz vseh smeri
Uživajte v zmogljivem zvoku iz vseh smeri z zvočnikom SRS-XV900. Ta brezžični zvočnik je zasnovan posebej za to, da vaš prostor napolni z zvokom do zadnjega kotička. Opremljen je z zvočniško enoto X-Balanced, katere membrana ni okrogle oblike. S tako doseženo večjo površino ustvari še višji zvočni tlak, hkrati pa zmanjša popačenje zvoka. Izpostaviti velja tudi vrata Jet Bass Booster, ki zagotavljajo globoke, udarne in zmogljive base. Srednjetonski zvočniki medtem poskrbijo za odlično čistost vokala, šesterica visokotoncev, nameščenih spredaj, ob straneh in zadaj pa zvok visokih frekvenc širi v vse smeri.

Dolga avtonomija baterije
Zdaj lahko ustvarite zabavo kjerkoli v svojem domu, kar omogoča 25-urna[1] avtonomija baterije, vgrajene v zvočnik SRS-XV900. Glasba bo tako igrala ves dan in vso noč. In tudi če se zgodi, da začne zmanjkovati zaloge energije, vam ni treba skrbeti. S hitrim polnjenjem lahko v samo 10 minutah pridobite dovolj energije za 3 ure predvajanja. Zaradi funkcije Battery Care Mode vas tudi nikoli ne bo skrbelo, da bi baterijo zvočnika preveč napolnili. Še več, zaradi nje bo tudi življenjska doba baterije daljša.

Priročen ročaj za prenašanje in kolesa za enostavno premikanje zvočnika po vašem domu
Izdelek je opremljen s priročnim ročajem in kolesi. Kadarkoli želite premakniti zvočnik, ga boste preprosto primete za ročaj, nagnete nazaj ter ga s pomočjo robustnih in stabilnih koles enostavno pripeljete na mesto zabave.

Funkcija povezave s televizorjem TV Sound Booster izboljša vaše doživetje televizijskega zvoka
Zvočnik SRS-XV900 se ponaša s Sonyjevo edinstveno funkcijo TV Sound Booster, ki omogoča uživanje v gledanju televizije z izboljšanim zvokom, kjer globoki basi in realističen zvok visokih frekvenc napolnijo prostor in poudarijo zvok televizorja. Rezultat je bogato doživetje slike in zvoka, ne glede na to, ali gledate filme ali neposredne prenose dogodkov v živo. Vse, kar morate storiti je, da povežete priloženi optični kabel s televizorjem katerekoli znamke ali modela ter v zvočniku izberete način TV Sound Booster.

Zabavne funkcije za razvedrilo
Imate radi karaoke? Potem boste z zvočnikom SRS-XV900 popoln duet. Samo priklopite mikrofon, izberite skladbo in zapojte na ves glas. In seveda, ne ustavite se vse do konca. Dva vhoda (za mikrofon in kitaro) pomenita, da lahko priklopite celo kitaro in zvočnik uporabite kot kitarski ojačevalnik. Z mobilno aplikacijo Fiestable in njeno novo funkcijo dvojnih karaok pa bo vaš vokal še dodatno obogaten, zato se boste med petjem počutili še bolj samozavestno. In če to ni dovolj, imate vedno možnost popolnega nadzora nad zvočnikom prek intuitivne plošče na dotik na zgornji strani, na kateri lahko spreminjate funkcije, nastavitve in osvetlitev s preprostim dotikom.

MEGA BASS in LIVE SOUND
S funkcijo MEGA BASS lahko še dodatno okrepite base ter napolnite prostor z globokimi in udarnimi nizkimi toni. Poleg tega lahko z zvočnikom SRS-XV900 uživate v glasbi, kot bi poslušali nastop izvajalcev v živo, za kar poskrbi način LIVE SOUND. Z njim boste poustvarili edinstveno vzdušje in vedno znova podoživeli svoja najljubša glasbena doživetja. ŽIVITE ŽIVLJENJE NA GLAS in ustvarite nepozabne trenutke z zvočnikom SRS-XV900.

Enostavno povezovanje in združevanje prek Bluetootha
S funkcijo Party Connect prek povezave Bluetooth® lahko povežete do 100 združljivih Sonyjevih zvočnikov Bluetooth[2]. Na ta način lahko uživate v usklajenem zvoku in svetlobi, ki poskrbita, da na veliki zabavi vsi plešejo na isti ritem. Bi želeli predvajati glasbo, shranjeno na mediju USB? Tudi to ni težava, saj zvočnik SRS-XV900 podpira priklop naprav USB. In kadar se zgodi, da je baterija v vašem telefonu skoraj prazna, vam ne bo treba iskati polnilnika in vtičnice. Enostavno jo boste napolnili tako, da boste telefon s kablom USB priklopili na zvočnik. Enostavno pa je tudi brezžično povezovanje telefona in zvočnika SRS-XV900. Ta namreč podpira funkcijo hitrega združevanja Bluetooth Fast Pair za operacijski sistem Android.

Aplikaciji Sony | Music Center in Fiestable
Novi SRS-XV900 je združljiv z aplikacijama Sony | Music Center in Fiestable. V aplikaciji Sony | Music Center lahko izbirate sezname predvajanj, se pomaknete na naslednjo skladbo ter spreminjate vzorce osvetlitve in načine predvajanja zvoka – vse to kar na daljavo s plesišča. Aplikacija Fiestable vam medtem ponuja dostop do zabavnih funkcij, ki pomagajo ustvariti nepozabno vzdušje zabave. Z njo lahko ustvarite seznam predvajanja skladb na zabavi, uživate v karaokah, kjer lahko tudi spremenite glas in dodate odmev, se prelevite v didžeja ter dodajate zvočne učinke.

Trajnost šteje
Sonyjevi izdelki so zasnovani za vrhunsko kakovost zvoka, pa tudi z mislijo na okolje. Sprednji in zadnji del ohišja ter notranji deli zvočnika SRS-XV900 so izdelani iz reciklirane plastike, ki jo je razvil Sony, kar odraža prizadevanje za zmanjšanje okoljskega odtisa Sonyjevih izdelkov.

Cene in razpoložljivost
Zvočnik SRS-XV900 bo v Evropi mogoče kupiti od oktobra 2022 dalje po predvideni priporočeni maloprodajni ceni 1.199 evrov.

[1] Z vklopljeno funkcijo MEGA BASS, glasnostjo nastavljeno na 16 in izklopljeno osvetlitvijo. Dejanski čas delovanja se lahko razlikuje zaradi glasnosti, lastnosti predvajanih skladb, temperature okolja in pogojev uporabe.
[2] Združljiv samo z zvočniki SRS-XB43, SRS-XB33, SRS-XB23, SRS-XP700, SRS-XP500, SRS-XG500, SRS-XG300, SRS-XE300, SRS-XE200 in LSPX-S3. Izdelkov, ki so združljivi s funkcijo Wireless Party Chain, ni mogoče povezati.