Evropsko prvenstvo v odbojki sede gre h koncu. Članice se bodo po včerajšnjem porazu v polfinalu proti Rusiji (0:3) danes ob 9. uri zjutraj borile z Nemčijo za bron, za zlato se bosta udarili Italija in Rusija. Člani so včeraj izgubili proti Latviji in Madžarski ter na koncu zasedli 12. mesto. S tem 12. mestom se reprezentanca fantov seli v B divizijo, od koder bo prihodnje leto naskakovala vnovičen preboj v elitno A divizijo moških reprezentanc.

Misli pri Nemčiji
Rusija je bila včeraj preveč razigrana, naše igralke pa so na trenutke pokazale všečno igro, a premalo za favorizirane Rusinje. »V tekmo smo šle sproščeno, saj smo vedele, da so Rusinje premočne. So zelo visoke, imajo dolgo klop s samimi vrhunskimi igralkami. Borile smo se, zastavljen cilj, polfinale pa smo dosegle. Pred nami pa je še ena zelo pomembna tekma. Nemke poznamo, verjamem, da jim bomo parirale in da nam bo na koncu uspelo,« je včerajšnjo tekmo z Rusijo povzela kapetanka Lena Gabršček, ki se je ozrla tudi na jutrišnjo jutranjo tekmo.

Tam jih bodo podpirali tudi fantje, ki so s tekmovanjem danes končali, Latvija in Madžarska sta bili premočni. »Nismo razočarani. 12. mesto je lep dosežek, smo pa ciljali višje. Ekipa je bila oslabljena, selimo se v nižji rang. To tekmovanje pokazalo, kam sodimo, kje lahko napredujemo. Z veliko volje gremo naprej,« pa je piko na i nastopom fantov postavil kapetan Matjaž Majdič.