Sejem Šport in rekreacija je spremljevalec tistega sodobnega Slovenca, ki se zaveda, da je v dandanašnjem stresnem življenju in vratolomnem tempu še toliko bolj potrebno prihraniti nekaj časa in denarja za svoje zdravje in dobro počutje. Zato ponuja številne možnosti za izbiro opreme za šport in rekreacijo, pa tudi pestro izbiro destinacij za zimske in druge športe.

Na ogled je ponudba opreme in oblačil za vse zimske športe, od smučanja, teka na smučeh in drsanja, do vse popularnejšega deskanja na snegu, pa oprema za dvoranske športe, pohodništvo, alpinizem in rekreacijo.

Obiskovalci si bodo lahko ogledali in pod ugodnimi sejemskimi pogoji kupili najnovejše smuči, vezi in smučarske čevlje priznanih blagovnih znamk, za lažjo izbiro in boljšo obveščenost pa bodo poskrbeli strokovnjaki na posameznih razstavnih prostorih.

Kupiti bo možno tudi rabljeno smučarsko opremo, in sicer v komisijski prodaji, pri čemer bodo obiskovalcem svetovali strokovnjaki smučarskega kluba Snežinka. Hkrati pa bo v hali B organizirana tudi prosta prodaja rabljene smučarske opreme.

Nepogrešljiv spremljevalec sejma Šport in rekreacija je turistična ponudba športnih središč doma in v tujini. V večji meri kot agencijska ponudba, je prisotna neposredna ponudba domačih in tujih smučarskih središč. Poleg slovenskih središč Bovec, Kamnik, RTC Krvavec, Cerkno in Kranjska gora, so prisotna tudi turistična središča iz Avstrije in Francije.

Svoj prostor so na sejmu našle tudi najrazličnejše športne organizacije in zveze, ki bodo predstavile svoje programe in zamisli o tem, kako naj vsak izmed nas osmisli svoj vsakdan z rekreacijo ali športno vadbo.

Poleg komisijske prodaje rabljene smučarske in druge opreme, ki jo vodijo njegovi člani, je smučarski klub Snežinka tudi pobudnik številnih drugih strokovnih prireditev.

Letos se bodo tako z njegovo pomočjo ponovno predstavile tekme za Zlato lisico, Združenje žičničarjev, Boarderska reprezentanca ter ZUTS.

V dogajanje vse bolj aktivno posega tudi veliko mlajša Snowboarding zveza Slovenije, ki bo tudi letos privabila številne ljubitelje deskanja na snegu. Pripravila bo tudi ugodno ponudbo rabljene opreme za deskanje.

Sejem bodo, tako kot vsako leto, spremljali sestanki športnih delavcev in novinarske konference. Popestrile ga bodo modne revije in demonstracije vzdrževanja opreme ter, seveda, ugodni sejemski popusti.

Sejem se bo odvijal na približno 1.000 kvadratnih metrih razstavnih površin. Na njem se bo predstavilo 51 neposrednih razstavljavcev iz 4 držav, od tega neposredno 47 domačih in 4 tuji razstavljavci. Skupaj z zastopanimi podjetji pa se bo predstavilo 61 razstavljavcev, iz 7 držav.

Sejem bo odprt od torka, 26. novembra, do nedelje, 1. decembra, vsak dan od 10.00 do 20.00 ure. Vstopnice bodo na voljo po enotni ceni 500 SIT, otroci in mladina do 15. leta starosti, pa si bodo sejem lahko ogledali brezplačno.

Blagajne bodo odprte vsak dan od 9.30 do 19.30 ure. S prvima dnevoma sejma letos sovpada tudi samostojna prireditev v organizaciji Zveze za tehnično kulturo Slovenije in v soorganizaciji Ljubljanskega sejma, poimenovana DNEVI TEHNIČNE KULTURE. Razstava, ki jo bodo spremljale tudi delavnice, bo potekala v torek, 26. in v sredo, 27. novembra, in sicer v hali A2, in bo namenjena predstavitvi dejavnosti tehnične kulture na slovenskem (modelarstvu, maketarstvu, raketarstvu, raziskovalni dejavnosti ipd.) bodisi v šolah ali izven njih. V sklopu delavnic, ki bodo potekale na razstavnih prostorih, si bodo tudi obiskovalci lahko izdelali svoj izdelek. Prireditev bo v soboto, 30. novembra, na zunanjem razstavnem prostoru zaokrožila dirka radijsko vodenih modelov avtomobilov z eksplozijskimi motorji.