Današnji trening v 4x-u odpade ter se podaljša trening spusta do 17ih. Nato pa je ena ura namenjena najboljšim 80im moškim in 30 ženskam.

Jutrišnji trening spusta bo potekal po prvotnem urniku, trening 4x-a pa se bo spremenil. Tako se bo začel ob 15.30 in končal ob 18.15. Za tek bodo izpeljane kvalifikacije in finale 4x-a.

Sicer pa je na expo prostoru sedaj vse tako bi moralo biti. Ekipe se večinoma ukvarjajo z sistemi za odtok vode, nekateri so pri tem sila izvirni. Je pa manj za videti kot smo pričakovali. Kolesa in tekmovalci so sicer vsi tu, ni pa ogromnih tovornjakov, ki so bili včasih kar nekakšen zaščitni znak. Še lani je bil tukaj ogromen tovornjak ekipe Giant, letos pa tudi tega ni več. Pozna se primanjkljaj pokroviteljev, ekipe zato varčujejo, kolikor se le da. Celo večna top ekipa ima v Mariboru najete kombije in sposojen šotor. Pravzaprav je prav hecno videti dva izmed najboljših kolesarjev pod napisi Radenska.

Zvečer nas čaka še poslastica dneva – Pecikel fajt na Lentu. Med tekmovalci je izredno zanimanje za tekmo v dvoboju. Po bolj ležernem dnevu s tudi nekoliko bolj spočiti, kot bi bili sicer in morajo nekje sprostiti energijo. Ne tekmi bo tudi kar lepo število Slovencev, ki jim lahko le zaželimo vso srečo pri boju s asi gorskega kolesarstva.

Jutri je na sporedu trening spusta (od 10.00 do1 4.00), kjer bodo tudi prvič merili čas tekmovalcev. Sledil bo trening 4x-a, nato pa še kvalifikacije ter veliki finale, ki se bo začel ob 20ih. Vreme pa naj bi se tudi popravilo, kar si zdaj želimo že prav vsi.

Grega Stopar