Trener elitne slovenske kolesarske zasedbe Srečko Glivar ni bil pretirano razočaran, ko se niso uresničili upi po osvojitvi točk. "Za fante je bila udeležba na Tour of Rhodes nova izkušnja v zelo ostri konkurenci, saj smo se kosali z ekipami s klasifikacijo TT/I in TT/II. Ta preizkušnja je zahtevala predvsem veliko psihične vzdržljivosti. Dejstvo je, da smo se trdo borili, a da nismo mogli dati vsega od sebe, deloma zaradi natrpanosti urnika, deloma zaradi bolezni in poškodb. Na prihodnje dirke v tako hudi konkurenci se bomo še bolje pripravili, pridobili bomo tudi občutek za strategijo in nekaj samozavesti," je še povedal in dodal, da imajo na teh področjih še veliko rezerve, na katero računa, da jo bodo izkoristili ob prihodnjih priložnosti, ko se bodo merili v tako hudi konkurenci. Največ smole sta imela tekmovalca Dean Podgornik in Tomislav Dančulovič, ki sta se borila predvsem z boleznijo. "Ne smemo biti prehitro zadovoljni, saj nas to žene naprej in nam daje vedno nove izzive," je danes dodal trener ob povratku iz Grčije.

V končni razvrstitvi posamezno je bila zdrava četverica tesno skupaj in sicer Radoslav Rogina 18.mesto, Valter Bonča 21.mesto - oba z zaostankom 15 sekund za prvim, ter Mitja Mahorič 25. s 17 sekundami zaostanka in Boštjan Mervar 31. mesto z 21 sekundami zaostanka. Predvsem slednjemu se je poznala utrujenost od predhodnih uspehov v Istri in posledice padca. Minimalni zaostanki pa so dovolj zgovoren podatek, da bi ob idealnejšem spletu okoliščin visoka pričakovanja bila zagotovo izpolnjena.

Rene Glavnik, direktor KK Perutnina Ptuj, je z zadovoljstvom povedal, da po uspehih obeh ekip na tekmah v Istri in sedaj tudi v Grčiji, vse kaže na to, da je bila sestava ekip 'zadetek v polno'.

Prva ekipa se bo v prihodnjih dneh začela pripravljati na dirko po Jadranski magistrali, drugo ekipo - U23 pa čaka prihodnji konec tedna preizkušnja v konkurenci okrog 200 kolesarjev na Trofeo ZSSDI - Lonier v Trstu v Italiji, ki velja za eno otvoritvenih dirk sezone v tej deželi z močno tradicijo vrhunskega kolesarstva.

ZA OKVIR:

Istra, kot najbližje prizorišče mednarodnih tekem za obe kolesarski ekipi Perutnine Ptuj, kjer so v začetku meseca začeli tudi sezono in nizanje tekmovalnih uspehov Kolesarskega kluba Perutnina Ptuj, ne bo izgubila svojega pozitivnega prizvoka, kajti na Trofej Plava Laguna Poreč III se je za drugo ekipo - U23 prav tako vse dobro izteklo.

Zmagal je sicer član ruske ekipe, vendar je drugo mesto osvojil Miran Kelner iz moštva Perutnine Ptuj, tretji je bil Kristijan Fajt iz ekipe Sava, sedmo mesto je osvojil Filip Branko - Perutnina Ptuj, in njegovi klubski kolegi Gregor Kodrič deveto, Andrej Omulec petnajsto ter Matej Marin šestnajsto mesto med 90 kolesarji iz vse Evrope. Pomerili so se na 163 kilometrov dolgi preizkušnji 3.5 kategorije.