Boštjan Mervar, ki je včeraj na kronometru zaostal za švicarskim članom avstrijske ekipe, le za nekaj desetink sekunde, je danes prepričljivo zmagal. Začetek tekme ni prinesel ničesar posebnega. Še po uri in pol so kolesarji vozili v strnjeni skupini, kar je pomenilo, da ima še vsakdo možnosti, da povede. Za preboj se je odločil nemški kolesar, ki je v tretji uri dirke pridobil 6 minut prednosti, ki pa mu je ob koncu etape pomenila vse prej kot to, saj je ni uspel zadržati. Dohitela ga je skupina v kateri je vozil Mervar in ta je Nemca tudi prehitel ter vodil nekje na dveh tretjinah dirke. Ni se trudil obdržati vodstva, ampak je uspešno preskusil najresnejše tekmece. Taktika dobrih kolesarjev je namreč razporeditev moči na celotno dirko in nekaj rezerve za finalni šprint. Prav takšno je izbral Boštjan Mervar in uspel. Drugi je v cilj v Poreču pripeljal Hans Dekkens (NIZ), ki je Mervarju 'sledil' že na včerajšnjem prologu, tretji pa Felix Oderbrecht (NEM).

Na veliko zadovoljstvo KK Perutnine Ptuj je Mervarjev uspeh povečal še Gregor Gazvoda iz mlajše ekipe, ki je privozil odlično 9. mesto.

Na ostale rezultate pa bomo morali še počakati, saj o razvrstitvi ostalih odločajo sodniki po t.i. 'photo finish'-u.

Srečko Glivar, glavni trener ekip je po koncu etape povedal: "Seveda smo zadovoljni z začetkom! Vendar nas jutri čaka tisto, na kar smo se do danes, pa tudi danes, pripravljali - Učka. Računam na to, da bodo fantje zdržali in pokazali to, kar vem, da zmorejo!" Pripomnil je še, da močna burja in relativno nizke temperature lahko precej vplivajo na izide in izrazil upanje, da se vremenska napoved za jutri ne bo povsem uresničila. "Naši adut za gorske cilje je najprej Demarin, a tudi Rogina, Mahorič in Bonča, so v dobri formi. Pri vzponih pa taktiziranje ne pomaga dosti. Tam je pomembna vzdržljivost in moč, če sta v pravi kombinaciji, ter zagrizena borba. Kako dobri so v tem naši tekmeci, lahko samo ocenjujemo. Danes smo računali, da si bomo pridelali kaj prednosti pred jutrišnjo najtežjo preizkušnjo, a zmaga na etapi in rumena majica tudi nista brez teže," je še skromno komentiral. Med mlajšo ekipo Perutnine Ptuj jutri največ stavijo na Omuleca in Kodriča.

Na 43. Jadranski magistrali se za najboljše uvrstitve poteguje 31 ekip in kar 187 kolesarjev, med njimi tudi druge slovenske ekipe in nekaj slovenskih kolesarjev, ki tekmujejo v tujih klubih. Poleg ekip, ki se redno udeležujejo tekem v Istri - iz Nizozemske, Nemčije, Avstrije, Češke, Slovaške, Poljske, Rusije, so tokrat za pestrost poskrbele ekipe iz Avstralije, Moldavije in Srbije.

Končni rezultati Prologa direk po Jadranski magistrali - kronometer na 5,1 km,
1. Jean NUTTLI, A , VOLKSBANK IDEAL 6:37:19
2. Boštjan MERVAR, SLO, PERUTNINA PTUJ TTIII +0.85
3. Hans DEKKERS, NIZ, RABOBANK TTIII +5.71
4. Valter BONČA, SLO, PERUTNINA PTUJ TTIII +6.17
5. Jens MAURIS, NIZ, RABOBANK TTIII +6.59


12. Radoslav ROGINA, SLO, PERUTNINA PTUJ TTIII +10.31
15. Andrej OMULEC, SLO, PERUTNINA PTUJ U23
19. Massimo DEMARIN, SLO, PERUTNINA PTUJ TTIII
20. Gregor GAZVODA, SLO, PERUTNINA PTUJ U23
30. Gregor KODRIČ, SLO, PERUTNINA PTUJ U23