Maribor, 8. maj 2018 - V Europarku bodo v soboto, 26. maja, z začetkom ob 9. uri priredili že 10. tradicionalni Europarkov kolesarski maraton, ki bo ponovno ponudil priložnost za aktivno in zabavno sprostitev za vso družino. Kolesarsko druženje bo imelo tudi letos plemenit in človekoljuben namen, saj bodo zbrana sredstva namenjena društvu UP-ornik.

Kolesarske poti za vse generacije
Udeležencem bodo tokrat na voljo tri kolesarske poti po Mariboru in okolici, dolge 12, 41 in 68 kilometrov. Nekaj za svoj okus bodo našle tako družine z majhnimi otroki kot tudi rekreativni kolesarji in najzahtevnejši navdušenci nad uporabo enega od okolju najbolj prijaznih prevoznih sredstev. V Europarku bodo v sklopu prireditve, ki je namenjena aktivnemu preživljanju časa na prostem, poskrbeli za vodenje, malico in pijačo, prisotna pa bo tudi tehnična terenska ekipa, ki bo pripravljena na nudenje morebitne pomoči. Po kolesarjenju sledi zabavni program za vse generacije, ki ga bodo še dodatno popestrili z nagradnim žrebanjem tistih srečnežev, ki bodo prejeli privlačne nagrade.

Dobrodelnost
Denar, ki ga bodo zbrali s prijavninami na kolesarski maraton, bo že tradicionalno podarjen v humanitarne namene. V sproščenem vzdušju bodo tako udeleženci poganjali pedala tudi za tiste, ki potrebujejo pomoč. Letos bodo zbrane prispevke namenili društvu UP-ornik iz Maribora, v imenu katerega bo donacijo prevzel njegov ustanovitelj Boris Krabonja, ki se bo tudi sam preizkusil na eni od kolesarskih poti.

Spremljevalne aktivnosti
Na dan kolesarskega dogodka bo pred vhodom v Europark z južne strani potekal sejem koles in kolesarske opreme, otrokom bo na voljo otroški kolesarski poligon, ki se ga lahko udeležijo tudi tisti s tricikli, skiroji in monocikli, Hervis pa bo ponujal sejemski popust na kolesa in brezplačen test električnih koles.

V primeru slabega vremena bo kolesarski maraton, ki letos praznuje okroglo obletnico in dokazuje, da je štajerski del Slovenije prežet z navdušenimi kolesarji, prestavljen na nedeljo, 27. maja 2018.

Več informacij