V soboto, 26. maja, z začetkom ob 9. uri bodo ljubljanski park Tivoli preplavile tekačice v modnih pastelno roza majicah, ki se bodo podale na 5 ali 10 km dolgo tekaško preizkušnjo. Obe progi bosta tudi letos potekali po že preverjenih poteh ljubljanskega parka. Tekačice, ki še ne poznajo proge in bi jo želele spoznati še pred dnevom tekaškega praznika, so v četrtek, 24. maja, lepo vabljene na zadnje skupne priprave v Ljubljano, v sklopu katerih bo potekal tudi skupinski ogled proge. 

Še je čas, da se nam pridružite
Še do današnje 12. ure imajo dame čas, da se prek spleta prijavijo na letošnji dm tek za ženske. Danes pa imajo prijavljene tekačice možnost, da na eni od naslednjih lokacij, ki so jo izbrale ob prijavi, prevzamejo svojo štartno številko s čipom in darilno vrečko. Prevzemna mesta so: Citypark (Ljubljana), Interspar Vič (Ljubljana), Europark (Maribor), Citycenter (Celje), Qlandia (Kranj), Qlandia (Nova Gorica), Qlandia (Novo mesto).

Z javnim prevozom udobno in umirjeno na tek za ženske
Pri dm skrbijo, da bo tudi letošnji dm tek okolju prijazen dogodek, obenem pa želijo, da tekačice na start pridejo čim bolj udobno in umirjeno. Med drugim bodo vse prijavljene tekačice ob prevzemu štartnih številk prejele kupna za prevoze z avtobusi Ljubljanskega potniškega prometa in vlaki Slovenskih železnic na dan 13. dm teka za ženske. Poleg tega potrdilo o plačani startnini omogoča brezplačno parkiranje na Dolgem mostu v Ljubljani, od koder bo na voljo avtobusni prevoz do parka Tivoli in po ustaljenem voznem redu nazaj.

Spodbudno in sproščeno vzdušje
Za dodatno spodbudo in sproščeno vzdušje na dm teku bodo poskrbeli številni znani Slovenci – voditelja Klemen Bunderla in Klemen Bučan bosta poskrbela za obilico smeha in dobro voljo, skupina Čuki za razigrane plesne ritme, posebno presenečenje pa pri dm pripravljajo s skritim glasbenim gostom. Med številnimi navijači bodo tudi znani športniki, ki podpirajo vseslovensko dm iniciativo Rastemo s športom.

Tudi letos za boljši jutri
Tudi letošnji dm tek za ženske bo imel dobrodelno noto. Na dogodku bodo pri dm ob praznovanju 25-letnice razglasili 25 športnih organizacij, pri izbiri katerih so sodelovali posamezniki z več kot 14.000 glasovi. V sklopu vseslovenske iniciative za gibanje otrok Rastemo s športom bodo izbranim organizacijam podelili finančno podporo v skupni vrednosti 25.000 EUR. Organizacije bodo od junija do konca oktobra v domačih krajih po Sloveniji enkrat tedensko izvajale brezplačne športne urice za otroke.

Dogodek za vso družino
Povabilo na dogodek pa ni namenjeno le damam. dm tek je priložnost za druženje in sodelovanje vseh družinskih članov. Partnerji bodo lahko spodbujali svoje najdražje, otroci pa se bodo tako kot vsako leto zabavali na Oskarjevem teku. Letošnji dm tek za ženske bo tako ponovno ponudil priložnost za razgibano soboto, preživeto v odlični družbi najbližjih, tisočih energičnih tekačic ter številnih znanih Slovenk in Slovencev. Več informacij o 13. dm teku za ženske je na voljo na www.tekzazenske.si.