Ljubljana, 19. junij 2018 – Dobro počutje ni naključje. Je tek na dolge proge. Da bi dosegli cilj, moramo najprej narediti prvi korak in na poti vztrajati z neomajnim prepričanjem, da nam bo uspelo. Zato so pri HOFERju zasnovali vseslovensko družbeno odgovorno akcijo 1, 2, 3, GREMO!, katere namen je spodbujati vsakodnevno aktivnost in skrb za boljše počutje. V družbi ambasadorjev, Marka Potrča in Jana Kovačiča, so akcijo danes predstavili na Gradu Kodeljevo, kjer so udeleženci podpisali tudi zavezo k aktivnemu življenju.

S skupnimi močmi do cilja
Projekt 1, 2, 3, GREMO!, ki bo vrhunec dosegel na Ljubljanskem maratonu, Slovenke in Slovence spodbuja k aktivnejšemu vsakdanu. V 123 dneh, od 28. junija do 28. oktobra, bomo s skupnimi močmi pritekli do boljšega počutja in bolj zdravega telesa. Da pa ne bo vse ostalo zgolj pri besedah, bosta skrbela motivator in voditelj, Marko Potrč in športni strokovnjak, Jan Kovačič. Oblikovala sta 17 tedenski program vadbe, s katero bosta skrbela za boljšo gibljivost, ustrezno opremo in pravilno tehniko teka. Veliko pozornosti bosta namenila tudi pravilni prehrani in hidraciji, svetovala, kako pridobiti moč, hitrost ter odgovarjala na vprašanja. Poleg tedenskega programa vadbe, bosta udeležence na osmih lokacijah po Sloveniji še dodatno osebno spodbujala.

Čas je, da znova vzljubimo svoje telo
Na maratonu življenja imamo nenehno ob sebi zanesljivega sopotnika, ki nam po svojih najboljših močeh pomaga preskakovati ovire in premagovati izzive. Ta zvesti prijatelj, ki nas podpira na vsakem koraku, čeprav ga občasno zanemarjamo, je naše telo. Zato je čas, da mu obljubimo, da bomo odslej zanj bolje skrbeli. Čas je, da znova vzljubimo svoje telo. V sklopu projekta bodo sodelujoči lahko podpisali že zapisani manifest telesu ali svojemu telesu posvetili osebno in unikatno pismo. To bo osebni poklon življenjskemu sopotniku, ki nas spremlja 24 ur na dan, 365 dni v letu. Prav tako bo mogoče na spletni strani www.123gremo.si ustvariti profil in z označevanjem opravljenih nalog spremljati svoj napredek. Ambasadorja Marko in Jan bosta hkrati, skupaj z različnimi strokovnjaki, na voljo za vprašanja o vadbi, regeneraciji, primerni opremi in o drugih tematikah, povezanih z gibanjem.

V 123 dneh za boljši jutri
Od 28. junija do 28. oktobra 2018 lahko tako vsak posameznik stori veliko za svoje telo in boljše počutje. Z vadbo po programu se lahko vsi sodelujoči udeležijo tudi ene od razdalj na Ljubljanskem maratonu. Vsak korak pa ne bo le korak bližje boljšemu telesnemu počutju, ampak tudi korak bližje boljšemu jutri. Pri HOFERju bodo za vsak pretečeni kilometer v majici 1, 2, 3, GREMO!, na največjem tekaškem dogodku v Sloveniji, darovali 10 centov za otroke iz projekta Botrstvo v Sloveniji. Kako do majice, izveste kmalu.

Čas je, da naredimo nekaj zase in za svoje telo, ki je z nami že od vsega začetka in si zasluži naše spoštovanje. Čas je, da pozabimo na vse izgovore. Čas je, da nam uspe. Več informacij je na voljo na spletni strani, Facebooku in Instagramu. Zdaj pa akcija: 1, 2, 3, GREMO!

Foto: Anže Krže - Mediaspeed