Na Gorenjskem so na zadnjo avgustovsko nedeljo dokazali, da jim tudi mrzel veter in nič kaj prijazne temperature ne morejo do živega. Več kot 50 ljubiteljev teka je dokazalo, da jih na poti do lastnega cilja ne more zaustaviti prav nič. V družbi ambasadorjev vseslovenskega družbeno odgovornega projekta 1, 2, 3, GREMO!, voditelja in motivatorja Marka Potrča ter športnega strokovnjaka Jana Kovačiča, so številni preživeli aktivno popoldne in v dobri družbi naredili nekaj za svoje telo in boljše počutje.

Prijetno druženje in prava motivacija
Nastja z Jesenic, ki šteje 44 pomladi, se je dogodka udeležila v družbi hčerke. Povedala je, da se že dolgo želi vrniti v aktiven vsakdan in da je bila to njena prva vadba po dolgem času. Prepričana je, da je v družbi lažje in da jo motivira tudi hči, ki v vadbi naravnost uživa. Med obiskovalci je bila tudi domačinka Štefka, ki nam je odkrito povedala, da ima 81 let, vendar jih po videzu kaže veliko manj. Zaupala nam je, da je članica športnega društva Kranjska Gora in tovrstne dogodke nadvse rada podpira. Verjetno prav zaradi takšnega načina življenja deluje nadvse mladostno.

Dobra popotnica za mlade odbojkarice
Na nedeljsko športno druženje so prišle tudi mlade športnice iz Odbojkarskega kluba Jesenice. Dekleta, stara med 10 in 15 let, so povabilo na vadbo zasledila prek družbenega omrežja. Pripravljen program vadbe so vzela popolnoma resno in opravila dober trening pred pripravami. Dekleta so bila navdušila nad Markom in Janom, sestri, 9-letna Tija in 13-letna Sara pa sta ju celo povabili na priprave, ki bodo potekale na Hrvaškem.

Trening za vse generacije
Po ogrevanju z dinamičnimi razteznimi vajami in tekaško abecedo je Jan predstavil osrednjo temo dogodka na Jesenicah, fartlek oziroma tehniko povečanja vzdržljivosti pri teku, nato pa so se udeleženci podali na tek po okolici. Kljub že kar jesenskemu vremenu in nizkim temperaturam je trening spremljala pozitivna energija. Vadba, ki je bila namenjena tako začetnikom kot tudi aktivnim posameznikom, je v Markovi in Janovi družbi minila prehitro. Po tekaškem delu je sledilo še prijetno ohlajanje in pogostitev z vodo, sadnimi smutiji, sadjem ter energijskimi ploščicami.

Ponovno se bomo družili že to nedeljo!
Čeprav je 17-tedenski program vadbe danes točno na polovici svoje poti, ni nikoli prepozno – šport združuje in s pravo mero predanosti ter motivacije lahko vsak premaga ovire na poti do aktivnega življenjskega sloga. Vsak dan je zmaga. Jan Kovačič in Marko Potrč bosta vse do konca oktobra h gibanju spodbujala na spletni strani 123gremo.si in na preostalih dogodkih v Šentjanžu pri Dravogradu, Ljubljani, Murski Soboti, Novi Gorici ter Mariboru. Naslednji bo že to nedeljo, 2. septembra, ko se bomo družili na Koroškem. Glavni temi dogodka v Šentjanžu pri Dravogradu pa bosta stabilizacija in pogovorni tek.

Z vrhuncem akcije za boljši jutri
Vrhunec akcije bo 28. oktobra, ko bodo podporniki svoje uspehe proslavili na največjem slovenskem tekaškem prazniku v prestolnici, kjer bodo z vsakim korakom tudi dobrodelni. Za vsak pretečeni kilometer v majici 1, 2, 3, GREMO! na maratonu v Ljubljani bo HOFER namenil 10 centov za otroke pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji. Brezplačno majico lahko naročite na spletni strani projekta.

Foto: Iztok Kurnik