Na maratonu življenja imamo ob sebi zanesljivega sopotnika – svoje telo, ki nam po svojih najboljših močeh pomaga preskakovati ovire, premagovati izzive ter skupaj z nami teče po poti do boljšega počutja, ki pa ne pride samo od sebe. Je rezultat teka na dolge proge, vztrajnosti in prepričanja, da nas majhni koraki lahko pripeljejo do velikih ciljev.

Tega se zavedajo tudi pri HOFERju, zato z vseslovensko družbeno odgovorno akcijo 1, 2, 3, GREMO! Slovenke in Slovence spodbujajo k skrbi za zdravje in dobro počutje. Program vadbe, ki sta ga zasnovala ambasadorja projekta, motivator in voditelj Marko Potrč ter športni strokovnjak Jan Kovačič, bo predstavljen v osmih slovenskih krajih – led smo prebili v Beli krajini, nadaljevali na Obali, Gorenjskem in Koroškem, sedaj prihajamo v Ljubljano.

Kje se dobimo?
Prijetno in športno druženje nas čaka v nedeljo, 16. septembra, z začetkom ob 18. uri pred HOFERjevo poslovalnico na Brdu (Cesta na Brdo 105).

Dobro počutje je rezultat teka na dolge proge, vztrajnosti in prepričanja, da nas majhni koraki lahko pripeljejo do velikih ciljev. Zato so pri HOFERju združili moči z motivatorjem in voditeljem Markom Potrčem ter športnim strokovnjakom Janom Kovačičem. Z vseslovensko družbeno odgovorno akcijo 1, 2, 3, GREMO! sta ambasadorja Slovenijo povezala v gibanju. Led sta prebila v Beli krajini, nadaljevala na Obali, Gorenjskem in Koroškem, sedaj je na vrsti Ljubljana.

Do boljšega počutja v dobri družbi
V Ljubljani se bomo v nedeljo, 16. septembra, ob 18. uri zbrali pred HOFERjevo poslovalnico na Cesti na Brdo 105. Enourna vadba bo namenjena tako začetnikom kot tistim, ki ste že aktivni. Ogrevanju bo sledil tek, po ohlajanju in raztezanju pa nas čaka še prijetno druženje ob zdravem prigrizku in prijetni osvežitvi. Tema tokratnega dogodka bo intervalni trening. Za obisk vadbe potrebujete le športna oblačila, obutev in dobro voljo, za vse drugo poskrbijo pri HOFERju. Predhodna prijava na vadbo ni potrebna.

Iz Črnomlja prek Kopra, Jesenic in Šentjanža pri Dravogradu, vse do Ljubljane
Marko in Jan sta za podpornike akcije pripravila osem tovrstnih dogodkov. Konec julija sta obiskala Belo krajino, nato sta podpornike akcije spodbujala v Kopru, kjer udeležencev ni pregnala niti poletna vročina. Zadnjo avgustovsko nedeljo sta z vadbo in dobro voljo navduševala na Jesenicah, na prvo septembrsko nedeljo pa skupaj s Korošci dokazala, da je športno preživljanje poznega nedeljskega popoldneva odličen način za sproščen zaključek vikenda in uspešen prehod v prihajajoči teden. Tekaška karavana sedaj prihaja v prestolnico.

Nikoli ni prepozno
Družbeno odgovorna akcija poteka od 28. junija ter vse do 28. oktobra. S pomočjo strokovno oblikovanega 17-tedenskega programa vadbe in nasvetov lahko poskrbite za boljše počutje in se pridružite že več kot 3.400 podpornikom, ki so podpisali zavezo k aktivnemu življenju. Z vadbo po programu se lahko vsi sodelujoči prav tako udeležijo ene od razdalj na oktobrskem maratonu v prestolnici. Pri HOFERju bodo za vsak pretečeni kilometer v majici 1, 2, 3, GREMO!, na največjem tekaškem dogodku v Sloveniji, darovali 10 centov za otroke v stiski pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji. Brezplačno majico naročite na spletni strani projekta.

Več informacij

Foto: Iztok Kurnik