Ljubljana, 19. junij 2020 – Danes ob 18. uri bo na Siol.net potekal v živo prenos dirke 2. pokala Tadeja Pogačarja. Pomerili se bodo najboljši slovenski kolesarji in kolesarke tako v mladinskih kategorijah kot v članski konkurenci. Posnetek dirke si bodo lahko ogledali tudi gledalci Planet 2, in sicer v nedeljo ob 13. uri.

Kolesarsko društvo Rog je v sodelovanju s Tadejem Pogačarjem organiziralo prvo kolesarsko dirko v letošnji sezoni. Po dolgem premoru se bodo na kriterijskih dirkah v PC Komenda na 2. Pokalu Tadeja Pogačarja in VN Plastike Virant pomerili skoraj vsi najboljši slovenski kolesarji in kolesarke tako v mladinskih kategorijah kot v članski konkurenci.

Od najboljših so svoj prihod že potrdili:
- iz UAE Team Emirates: Tadej Pogačar, Jan Polanc, Valerio Conti, Marco Marcato, Oliviero Troia,
- iz Bahrain McLaren: Matej Mohorič, Luka Pibernik, Domen Novak, Grega Bole, Jan Tratnik, Marco Haller,
- iz Michelton Scott: Luka Mezgec,
- iz Equipe continentale Groupama-FDJ: Žiga Jerman,
- iz Team Total Direct Energie: Niccolò Bonifazio,
- iz CCC Team: Alessandro De Marchi

Kriterijske dirke bodo potekale v krogu dolžine 1.100 m v poslovni coni Komenda s startom in ciljem pred podjetjem Plastika Virant. Prvi se bodo na progo ob 16.30 podali amaterski kolesarji, ki bodo morali prevoziti 18 krogov (dolžina posameznega kroga je 1.100 m), mlajši mladinci, starejše mladinke in ženska elita bodo morali prevoziti 21 krogov oziroma dobrih 23 kilometrov, starejši mladinci 27 krogov (dobrih 29 km) in moška elita 36 krogov oziroma 39.600 kilometrov. Zadnja tekma, ki velja za najbolj spektakularno, se bo začela ob 19. uri.

O zmagovalcu bodo odločali vmesni sprinti (štel bo vsak tretji krog) in točkovanje 5-3-2-1. Naj spomnimo, da je na 1. pokalu Tadeja Pogačarja lani slavil Luka Mezgec pred Tadejem Pogačarjem in Janom Polancem. Letos bo neposredni prenos v živo potekal na Siol.net. Začel pa se bo danes, in sicer že ob 18. uri. Posnetek prenosa si bodo gledalci lahko ogledali tudi v nedeljo ob 13. uri na Planet 2.