Ljubljana, 4. april 2019. – Schneider Electric, vodilno podjetje na področju digitalne transformacije upravljanja energije in avtomatizacije, vabi registrirane tekače 2019 Schneider Electric Marathon de Paris, da se pridružijo skupnosti "zelenih tekačev". Schneider Electric se je ob tej priložnosti zavezal, da bo nadomestil vse neizogibne emisije CO2, povezane z maratonom, in tako prispeval k obveznostim »zelenih tekačev«. To je naslednji korak pobude, ki se je začela leta 2016 in je sestavni del prizadevanj podjetja za Mesta prijetna za bivanje, kjer boljše upravljanje energije neposredno pozitivno vpliva na kakovost življenja in vodi k boljšemu okolju za tek. 

Skupnost zelenih tekačev: tekači kot ambasadorji mest, prijetnih za bivanje
Schneider Electric želi navdihniti in omogočiti tekačem po vsem svetu, da tečejo za trajnostno prihodnost in se pridružijo skupnosti zelenih tekačev, da bodo mesta bolj prijetna za bivanje – in tek. Program Zeleni tekači, ki je na voljo tukaj, ponuja tekačem nasvete, praktične informacije in priložnost za sodelovanje v tedenskih spletnih izzivih. Schneider Electric se zavezuje, da bo za vsakih 65 kg CO2, prihranjenih med izzivom, podaril Mobiya solarno svetilko, en napredni štedilnik in 10 mangrovih semen našim partnerjem-nevladnim organizacijam v Afriki in vzhodni Aziji. Izzivi in ​​zmagovalci bodo objavljeni vsak teden.

»Kot sponzorji pariškega maratona želimo spodbuditi naše zaposlene, stranke in partnerje, ki trenirajo, da se pridružijo naši pobudi za bolj trajnostna mesta,« je dejala Chris Leong, direktorica trženja pri družbi Schneider Electric. »Svojim rešitvam za zgradbe, industrijo in domove, naredimo mesta bolj prijetna za življenje in želimo narediti več, da se omogoči sodelovanje maratoncev in njihovih družin.«

Kenija bo glavni uporabnik kompenzacij za pariški maraton Schneider Electrica
Pariški maraton Schneider Electrica je drugi maraton na svetu po priljubljenosti, takoj za newyorškim. Na začetku dirke, 14. aprila, se pričakuje okoli 58.000 tekačev, od katerih bo tretjina prispela v Francijo iz drugih kontinentov. Zato se bo 93 % vseh emisij CO2 (26.000 ton), povezanih z dirko, nanašalo na zračni prevoz. Vse emisije, povezane z dirko, bodo kompenzirane, da bi bila le-ta 100-odstotno ogljično nevtralna.

Glede na zgledni nastop kenijskih maratoncev na pariškem maratonu, se je podjetje odločilo, da prav tej državi dodeli kompenzacije za dirko. Schneider Electric bo kompenziral emisije in dosegel 100-odstotno ogljično nevtralnost z vlaganjem v sklad Livelihoods. Skals Livelihoods bo razširil svoj projekt Hifadhi v partnerstvu s Climate Palom. Projekt Hifadhi distribuira štedilnike in sadike dreves v kenijskem območju Embu East.

Čeprav je Afrika odgovorna le za 4 % globalnih emisij toplogrednih plinov, podnebne spremembe neposredno prizadenejo 65 % njenega prebivalstva. Kot podjetje, ki je že dolgo prisotno v Afriki, je Schneider Electric že razvil več pobud za trajnost v okviru svojega programa Dostop do energije. Na primer, samo v Keniji je 45.000 osnovnošolcem omogočil dostop do energije, v sodelovanju z Don Boscom je organiziral izobraževanje mladih električarjev na inštitutu Boy's Town v Nairobiju in zgradil lokacijo za postavitev Villaya Microgrida, montažnih solarnih mikroomrežij.

Bolj vključujoči in bolj trajnostni
Schneider Electric še naprej kaže svojo zavezanost k raznolikosti in vključenosti na pariškem maratonu. Tako kot lani začnejo ženske teči 15 minut pred moškimi, da se lahko hkratni prihod na cilj elitnih tekačic in tekačev prenaša v živo v Franciji in 189 državah po svetu. Da bi pritegnili več mladih tekačev, je Schneider Electric razdelil 150 brezplačnih startnih mest na maratonu študentom ekonomije in inženirstva. Delavci Schneider Electrica in drugi prostovoljci bodo pomagali tudi udeležencem maratona v invalidskem vozičku. Zeleni tekači, ki sodelujejo v tedenskih izzivih, da bi mesta naredili bolj prijetna za življenje, bodo med pripravami prejeli nasvete o »raznolikosti in vključenosti«.

Že sedmo leto je skupina uradni partner dogodka, ki je postal znan kot pariški maraton Schneider Electrica. Zamisel o kompenzaciji emisij CO2 se je rodila leta 2016 z namenom kompenziranja 50 % emisij. Cilj se je nato postopno povečeval na 100 % emisij v letu 2019.

www.schneider-electric.si