A najprej je za dramo poskrbel do včeraj vodilni Esteve Pujol, ki je hudo padel, nato pa je v zaključnem delu še doživel tehnično okvaro. Italijan Fabrizio Meoni je bil danes dolgo časa vodilni, prav tako v zaključnem delu pa se je moralo zgoditi nekaj zelo resnega, saj je sedaj skupno na 18 mestu, torej le dve mesti pred Stanovnikom. Ali je šlo za padec ali za tehnično okvaro zaenkrat še ni znano. Miran je današnjo preizkušnjo komentiral z besedami: "Najprej je šlo zelo hitro, kot po avtocesti, v drugem delu je proga postala nekoliko bolj tehnična in navigacijsko zahtevna, nisem imel nobenih težav, le malo pred ciljem sem izgubil potni računalik in sem zašel. Zaradi tega sem izgubil kakšnih 5 minut, kar pa v skupnem seštevku ni tako zelo narobe".

Med avtomobili je s suvereno vožnjo prepričljivo prvi Hiroši Masuoka, sledi pa mu Peterhansel, ki je drugi predvsem na račun časovnega pribitka petih minut (imel je veliko srečo, da ni dobil vsaj pol ure). Jean-Louis Schlesser je osvojil tretje mesto, kljub temu, da je v sipinah izgubil 5 minut, ko se je vkopal v pesek.

Siper se prava avantura odvija med asistenčnimi vozili, ki se ubadajo s težavno progo, David Stropnik naprimer, je potem, ko je Miran že zdavnaj privozil v cilj iskal pravo pot med sipinami. Do konca ga še čaka 5 ali 6 ur vožnje, kar pomeni, da bo v cilju okrog polnoči.

Jutri bo na vrsti raznolika in zahtevna etapa od Atarja do Tidjike (389 km), asistenčna vozila p abodo morala prepeljati 1.535 kilometrov dolgo pot bo bolje prevoznih cestah. Spanje in počitek prideta na vrsto malce kasneje!

Rezultati po 7 etapi:
Moto: 1. Despres (FRA, KTM), 2. Roma (ŠPA, KTM), 3. Sainct (FRA, KTM),... 20. Stanovnik (SLO, KTM),...
Avto: 1. Masuoka (JAP, Mitsubishi), 2. Peterhansel (FRA, Mitsubishi), 3. McRae (VB, Nissan),... Kranjc (SLO, 93. mesto po 6 etapi),...