Miran Stanovnik je etapo končal na 24. mestu, skupno pa je sedaj dvajseti. "Z rezultatom sem zadovoljen, le enkrat sem narahlo padel in jo odnesel brez praske, pa še to se je zgodilo zaradi puščanja olja na tesnilu vilic, zaradi česar je bil motocikel vedno bolj nevozen. Ves čas je sprednji del nihal in v nagibih spodletaval, saj je v vilicah zmanjkalo olja. Verjetno mi je tudi zato kmalu odpovedal bib mousse (penasta zračnica), ki se je potem, ko sem prišel v tabor dobesedno raztreščil na koščke. Sedaj me čaka delo, to tesnilo moramo namreč zamenjati, če želim dirkati na naslednji etapi kamor štartamo ob polnoči. Tako lahko na spanje kar pozabim, očitno bom buden od današnje četrte ure zjutraj in do jutrišnjega poznega popoldneva, a to je del te dirke", še dodaja "puščavski lisjak".

Med motoristi je danes potekal pravi boj med Špancema Pujolom in Romo (zmagal je slednji), skupno pa vodi Pujol pred Romo in Despresom, ki zaostaja le dobri dve minuti in čaka na razplet vročekrvne bitke.

Med avtomobilisti je pravi polom (dobesedno) doživel Miki Biasion, ki je bil prisiljen čakati na asistenčni tovornjak, ostal je namreč le še z enim kolesom na tovarniškem Mitsubishiju Pajero EVO. Vatanen je zaradi vode v motorju izgubil tri ure in je danes pristal na 72. mestu, skupno pa je dvainštirideseti. Najbolje je šlo Masuoki, ki je po kazenskem pribitku prevzel vodstvo pred Peterhanslom. Mc Rae je dosegel prvo odmevno uvrstitev, tretje mesto.

Brane in Barbara sta včeraj napredovala brez tehničnih težav in sta zjutraj štartala kot 101. Zaradi slabe vidljivosti (prah in sonce, ki je svetilo naravnost v oči ter na koncu še tema) pa nista uspela vidneje napredovati po razpredelnici. Danes jima gre dobro od rok, na predzadnji kontrolni točki sta bila na 94. mestu.

Prvi motoristi bodo štartali danes ob polnoči. Karavana se bo ustavila na meji z Mavretanijo od koder bo ob zori štart hitrostne preizkušnje do Atarja (skupno 1.055 km)

Rezultati po 6. etapi:
Moto: 1. Pujol (ŠPA, KTM), 2. Roma (ŠPA, KTM), 3. Despres (FRA, KTM),… 20. Stanovnik,…
Avto: 1. Masuoka (JAP, Mitsubishi), 2. Peterhansel (FRA, Mitsubishi), 3. De Viliers (JAR, Nissan),…, Kranjc (še ni rezultata)
Več o rallyju na www.dakar.com, www.stanovnik.com in www.dakar.si