Ob začetku novega šolskega leta se še posebej zavedamo, da na mladih svet stoji. Zato smo z mednarodnimi partnerji Tenis Slovenija, Advantage Austria Ljubljana, Slovensko – nemška gospodarska zbornica in Hidria združili moči in tradicionalni teniški turnir dvojic 3. Pro Am Slovenija, edinstveni teniški športno – gospodarski dogodek, organizirali v podporo mladim, perspektivnim igralcem tenisa. Brez podpore gospodarstva namreč ni športnega napredka. Še posebej zato, ker gospodarstvo s podporo športu pomembno pripomore k dolgoročnemu razvoju mladih.

3. Pro Am teniški turnir dvojic je svojevrsten športno – gospodarski dogodek. Na njem se prepletajo izkušnje profesionalnih in vrhunskih teniških igralcev ter podpornikov in prijateljev tenisa iz sveta gospodarstva s ciljem podpreti mlade teniške talente. Skozi druženje in teniške dvoboje dvojic, sestavljenih iz sponzorja/podpornika/partnerja turnirja in profesionalnega oziroma šolanega teniškega igralca, skupaj oblikujemo posebno vez. Ta športu in mladim športnikom omogoča kakovosten in dolgoročen razvoj bodisi na športnem bodisi na kateri koli drugem področju. Skupaj s Tenis Slovenijo, Advantage Austrio Ljubljana, Slovensko – nemško gospodarsko zbornico, Hidrio in mnogimi drugimi podporniki iz gospodarstva namreč z vlaganjem in podporo športu mlade odvrnemo od ulice, jih naučimo delovnih navad in jih pripravimo na samostojno življenje. Tudi tako, da že z 18. leti lahko pridobijo poklic vaditelja tenisa in možnost zaposlitve doma ali kjerkoli v svetu. Najboljšim mladim tenisačem pa tudi omogočimo brezplačno šolanje na ameriških univerzah.

Pri tem smo partnerji tudi odločno podprli Hidriin projekt Gradimo partnerstva za bodoče zmagovalce, s katerim je ta korporacija junija že podprla jeseniški hokej, mladim jeseniškim hokejistom pa podelila kompozitne hokejske palice. Vsi skupaj se dobro zavedamo, da lahko tudi gospodarstvo pomembno prispeva k razvoju mladih in njihovih profesionalnih karier. Močna lokalna skupnost, zadovoljni krajani in talentirani posamezniki so ključni za uspešen razvoj in krepitev tako Slovenije kot lokalnih okolij. Naš interes namreč ni le dobro poslovanje in doseganje vrhunskih poslovnih in finančnih rezultatov. Odločeni smo ustvarjati tudi zadovoljstvo in socialno varnost ter graditi boljšo prihodnost za vse nas. Zato skupaj s partnerji športnim in ostalim talentom nudimo tudi štipendije, počitniško delo in možnost zaposlitve v partnerskih podjetjih.

Foto: Shaun Botterill / Getty Images