Kljub enodnevnemu premiku termina iz sobote na nedeljo zaradi slabega vremena, se je 3. dobrodelnega Skazinega tega Otrok otroku udeležilo kar 800 otrok, ali 80 več kot lani. S podvojenimi startninami podjetja Skaza in plemenito donacijo podpornikov, so za Društvo celjskih rejnic zbrali kar 9.000 evrov. Po 3.000 evrov donacije pa so v Skazi namenili še Atletskemu klubu Velenje ter Športni zvezi Velenje, ki sta skupaj z ekipo Skaze odlično organizirala dogodek. 

Premik termina in otrokom nekaj manj prijazno, hladnejše vreme sta le malo vplivala udeležbo 3. dobrodelnega Skazinega teka. Od načrtovanih 1000 tekačev, se je teka namreč udeležilo kar 800, ki so tekli v štirih skupinah. Med njimi z najmlajšimi tudi prvič očki in mamice z vozički. Najmlajši tekač v vozičku je štel 7 mesecev. Tekla sta tudi letošnja ambasadorja teka, Primož Kozmus na 400 m in Lucija Polavder z nekaj starejšimi tekači na 750m. Tudi v času njune aktivne kariere, četudi nihče od njiju ni bil tekač, je bil tek pomemben del ogrevanja, priprav in treningov, sta oba potrdila v nagovoru otrok.

Z zbranimi startninami in donacijo podjetja Skaza v enaki višini ter z donacijo podpornikov, so lahko Društvu celjskih rejnic namenili kar 9.000 evrov. Sredstva bodo porabile, da popeljejo njihove rejence, kar okoli 150 jih imajo, prihodnje leto na morje. Društvo je prostovoljno, samostojno, nepridobitno združenje s socialno človekoljubnimi cilji. Je združenje za napredek skupine in posamične skrbi za otroke, nameščene v rejniških družinah. Ustanovljeno je bilo leta 2004 na željo rejnic in rejnikov, neposredno pa tudi otrok v rejništvu. Društvo deluje na območju celjske regije, kjer je 8 centrov za socialno delo (Celje, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Slov. Konjice, Žalec, Laško, Mozirje in Velenje).

To pa niso vse donacije, ki so bile v nedeljo podeljene. Podjetje Skaza se je Atletskemu društvu Velenje in Športni zvezi Velenje za pomoč pri organizaciji dogodka zahvalilo s po 3.000 evri donacije za vsakega partnerja.

Vsi so zmagovalci
Dobrodelni Skazin tek Otrok otroku nima tekmovalnega značaja. Njegov namen je podpirati prijateljstvo in sodelovanje med mladimi,  je manifestacija iskrene srčnosti ter priložnost za gradnjo zavedanja o stiskah in potrebah, ki se razkrivajo v naši družbi, že med najmlajšimi. Vsak tekač je za svojo srčnost in pretečeno progo prejel medaljo.

Mladi, šport in zabava
Seveda pa ni manjkalo niti zabave s športnimi igrami, umetnostjo poslikave obraza, izdelovanjem kreativnih domislic ročnih del in s cesarskim pražencem. Po tekih je navdušene otroke zabaval priljubljen in zelo dobro poznan bratovski duo s Koroške, ki nastopa pod imenom BQL. Zapela sta vse svoje največje  uspešnice in športno mladino preprosto navdušila.

V podjetju Skaza so hvaležni za sponzorsko podporo res številnim partnerjem in sponzorjem dogodka. Tudi zato so otroci domov odnesli lepa in uporabna spominska darila.

Nasvidenje na 4. Skazinem dobrodelnem teku Otrok otroku čez leto dni.

Foto: Arhiv Skaza