Koper, 21. september 2018 – Le še dva dni nas loči od izjemnega športnega dogodka I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria, ki bo nedeljo, 23. septembra prvič potekal tudi v Sloveniji. Pomen tega prestižnega in odmevnega športnega dogodka za povečanje prepoznavnosti in ugleda Slovenije kot odlične gostiteljice velikih športnih dogodkov ter privlačne destinacije z edinstveno neokrnjeno naravo za aktivna doživetja, je na današnji novinarski konferenci izpostavila predstavnica Slovenske turistične organizacije (STO)

Med udeleženci triatlona so številni poslovneži in vplivneži, ki se jim bo naša dežela kot odlična poslovna partnerica in kot trajnostna destinacija za 5-zvezdična doživetja predstavila tudi na poslovni konferenci in delovnem srečanju predstavnikov slovenskega turističnega gospodarstva in predstavnikov turističnih organizatorjev potovanj in agencij iz arabskih zalivskih držav. Danes dopoldne je v restavraciji Savor v Kopru potekala novinarska konferenca organizatorjev tekmovanja I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria.

Prisotne je nagovorila tudi predstavnica Slovenske turistične organizacije Maša Puklavec, ki je povedala: »Veseli me, da Slovenija gosti še en izjemen športni dogodek, ki bo odmeval v kar 43ih državah sveta, od koder prihaja 1400 udeležencev prvega tekmovanja IRONMAN v Sloveniji. Mednarodni globalno odmevni športni dogodki so odlična priložnost za povečanje prepoznavnosti in ugleda ter doseganje želenega pozicioniranja naše dežele. Športna tekmovanja, ki potekajo v neokrnjeni naravi, predstavljajo pristni stik tekmovalcev z edinstveno naravo Slovenije in hkrati vse, ki tekmovanje spremljajo, navdušujejo za obisk naše dežele. Slovenija se na globalnem zemljevidu ljubiteljev športa in aktivnega oddiha vse bolj uveljavlja tudi kot odlična gostiteljica največjih in najbolj zahtevnih športnih dogodkov. Edinstven športni dogodek Ironman, ki se ga udeležujejo tudi številni poslovneži in vplivneži, je priložnost, da našo deželo predstavimo kot privlačno turistično destinacijo in kot odlično poslovno partnerico. Zato bo danes potekala poslovna konferenca ter delovno srečanje predstavnikov slovenskega turističnega gospodarstva in zainteresiranih organizatorjev potovanj iz zalivskih držav, ki te dni našo deželo spoznavajo kot trajnosti zavezano butično destinacijo za 5* doživetja tudi na študijskem potovanju. Tako udeležence triatlona kot vse, ki bodo tekmovanje spremljali pa vabim, da svoje vtise ob tem dogodku delijo na družbenih omrežjih s ključnikom #ifeelsLOVEnia.»

Danes, 21. septembra, bo v organizaciji javne agencije SPIRIT Slovenija potekala poslovna konferenca, kjer se bo udeleženim dogodka I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria naša dežela predstavila kot odlična poslovna partnerica. V okviru poslovne konference bo mag. Karmen Novarlič, STO, predstavila Slovenijo kot butično trajnosti zavezano destinacijo za 5-zvezdična doživetja. V popoldanskih urah se bodo na t.i. workshopu oz. delovnem srečanju predstavniki slovenskega turističnega gospodarstva srečali z 11-imi predstavniki organizatorjev potovanj in turističnih agencij iz zalivskih držav.

Slovenska turistična organizacija je v namen komunikacijske podpore med tekmovalce povabila tudi vplivneže na družbenih omrežjih, izbrana sta bila dva vplivneža. Gre za posameznika, ki sta po eni strani uspešna športnika in imata tudi odličen digitalni odtis. V času tekmovanja se v organizaciji STO v Sloveniji mudi tudi skupina ameriških novinarjev, ki si bo ogledala tekmovanje I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria.

Foto: Novinarska konferenca pred dogodkom I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria, od leve proti desni: Marko Žunič, direktor pravne in finančne službe, Maša Puklavec, STO, Milan Eržen, generalni direktor tekmovanja, Jurica Barač, direktor tekmovanja in Tomaž Ambrožič, direktor marketinga