Tradicionalno smučarsko tekmovanje in druženje v podporo slovenskim smučarjem, ki bodo čez dobra dva tedna tekmovali na 59. Pokalu Vitranc, je v Kranjsko Goro tudi letos privabilo rekordno število slovenskih estradnikov. Prelep sončen dan je v Kranjsko Goro privabil tako tiste, ki so se preizkusili v veleslalomskem spustu po smučišču Podles, kot tiste, ki so ob sproščenem klepetu in nastavljanju sončnim žarkom uživali v lepotah Kranjske Gore. Nekateri so se celo toliko opogumili, da so se po smučišču spustili kar s sanmi. Med njimi Domen Kumer in Damjan Murko – slednji je priznal, da je tudi sicer v življenju že večkrat nasankal.

V vlogi smučarskega trenerja je tekmovalce na progo pripravil nekdanji alpski smučar Rene Mlekuž. Med tekmovalci so bili nekateri stari znanci, ki so že lani stali na stopničkah najboljših, med njimi slovenski Joe Cocker Daniel Rampre in Tomaž Kozlevčar iz zasedbe New Swing Quartet. Na belih strminah sta se letos najbolje znašla člana skupine Zvita feltna, Matic Leban in Blaž Gec, ki sta osvojila prvo in drugo mesto. Najboljši čas in prvo mesto v ženskem veleslalomu je osvojila članica svetovno znanega zbora Perpetuum Jazzille Bojana Bergant. Barve zbora sta zastopala tudi Tim Čuček in Boštjan Usenik, ki bi se z veseljem preizkusil v spustu po belih strminah, vendar je zaradi bolezni tekmovanje raje spremljal le od daleč.

Kljub pripravam na 30.obletnico obstoja skupine Orlek, si je njihov Mitja Tori vzel čas tudi za športno druženje. Manjkal ni niti Grega Skočir, frontman skupine Big Foot Mama, ki pravi, da je slog njegovega smučanja »umirjen, eleganten in neprepoznaven.« »Med smučanjem mora biti glava na pravem mestu, čas za rock'n'roll pa pride kasneje,« je še povedal. Kljub napornemu urniku glasbenih nastopov so se nam pridružili tudi Vili Resnik s svojim bobnarjem Mirom Hodžo in prvi obraz skupine Mambo Kings Aleš Bartol, ki je ponosno povedal, da najraje smuča na domačih smučiščih. Vili Resnik si želi, da bi vsak Slovenec znal smučati, saj je to vendarle naš nacionalni šport. S svojo ljubeznijo do vijuganja po belih strminah pa uspešno navdušuje tudi svoje otroke. Druženja se je udeležil tudi Lado Leskovar, ikona slovenske glasbe, ki se v veleslalomu sicer ni preizkusil, bo pa na 59. Pokalu Vitranc zagotovo navijal za slovenske smučarje, saj »Kdor ne smuča, ni Sloven'c.« 

Med količki so spretno vijugali tudi mladostni rockerji Jaka Ažman, Dejan Macura, Jaka Peterka in Blaž Horvat, člani skupine Imset, ki se bo letos predstavila na izboru EMA 2020. Ob bok smučarjem so se pogumno postavili nekateri deskarji, tudi kitarist folk skupine Noreia Gašper Šinkovec in Klemen Krajnc iz skupine Aaven. V spustu med količki se je preizkusil tudi Črt Birsa, pa tudi akrobata Filip in Blaž iz F&B Acrobatics. Med udeleženci niso manjkale niti simpatične navijačice, izstopali sta vsekakor Karmen Klinc iz skupine Rock Partyzani in Saša Zagorc iz skupine Hellcats. Navijal je tudi Omar Naber, čeprav pravi, da mu je bolj pri srcu poletni čas in da je »morski človek«. 

Tekmovanje je budno spremljal tudi Srečko Meden, generalni sekretar organizacijskega komiteja Pokala Vitranc. Zmagovalci so v dar prejeli smučarske čelade, nagrade pa je podelil Boris Pesjak, podpredsednik izvršnega organizacijskega komiteja Pokala Vitranc. Estradniki in glasbeniki so se po končanem tekmovanju podpisali na repliko pokala Vitranc, nato pa so se prepustili dobri glasbi in sončnim žarkom s pogledom na bele strmine. V Kranjski Gori je že čutiti pričakovanje 59. Pokala Vitranc, na katerem se bodo pomerili najboljši smučarji sveta. Po slovesu Marcela Hirscherja so karte za najvišja mesta dodobra premešane, zato bo na vitranški strmini zagotovo napeto. 14. in 15. marca bodo v Podkorenu plapolale slovenske zastave, navijači pa bodo znova pričarali enkratno vzdušje!