Maribor, 11. junij 2018 - Mladi lahko svoj košarkarski talent v juniju pokažejo v različnih krajih po Sloveniji, saj se kvalifikacijski turnirji Ulične košarke 3 na 3 2018 selijo po slovenskih nakupovalnih središčih. Minulo soboto, 9. junija, so tako lahko osnovno- in srednješolci v petih starostnih kategorijah svoje košarkarske spretnosti preizkušali na turnirju, ki ga je gostil Europark Maribor.

Košarkarske in druge spretnosti
Poleg košarkarskih vrlin so udeleženci morali pokazati tudi spretnosti poštene igre oziroma t. i. fairplaya, saj so si igralci tekmo sodili sami. Sicer je v težkih trenutkih, ko se ekipi trojk na posamezni tekmi nista mogli sporazumeti, dokončno odločitev sprejel nadzornik, ki je košarkarje spremljal ob igrišču.

Prek kvalifikacijskih turnirjev do velikega finala
Mladi košarkarji in košarkarice bodo imeli ponovno priložnost v prihodnjih dveh sobotah, kot bosta še dve slovenski nakupovalni središči gostili perspektivne igralce. V soboto, 16. junija, sledi kvalifikacijski turnir v Citycentru Celje, soboto kasneje, 23. junija, pa v Cityparku v Ljubljani. Najboljše ekipe kvalifikacijskih turnirjev se bodo 15. septembra pomerile na finalnem turnirju na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Foto: Bojan Mihalič