8. Rolka je letos privabila še večje število obiskovalcev in rolka navdušencev, tekmovalci so bili še posebej lepo pospremljeni ob nadobudnem številu rok otrok. Dobili smo trden dokaz, da je rolkanje pri nas resen šport, ki je toplo sprejet pri vseh generacijah.

6. julija se je na Jezerski promenadi dogajalo, dogajalo. Sonce je bilo na strani organizatorjev, vsepovsod so odsevale bele Rolka majice simpatičnih prostovoljcev in KRŠ študentov, ki so pokazali kaj naredi moč timskega dela in navdušenja. Tekom celotnega dneva je vladalo povsem sproščeno vzdušje in odlična volja. Jutro je dišalo po burgerjih in fini turški kavi, lepa elektronika je odmevala je po zvočnikih, in za piko na i, so na stojnicah slovenski obrtniki in oblikovalci dokazali, da v zeleni deželici pod Alpami, ne manjka kreativnosti in kvalitete, obtekmovalni program je razveseljeval staro in mlado.

Dan se je začel z zanimivim nastopom kotalkark Chicks in Bowls Slovenia na klančini sredi blejskega jezera. Punce so pokazale, da so triki in skaterski elementi še kako ženska domena. Za puncami pa so bili na vrsti fantje - točno ob 14h se je začela hitrostna dirka v slalomu. 10 ekip in 35 mednarodnih tekmovalcev, se je pomerilo iz oči v oči in švigalo naokrog med balami sena. Luka Pen in Tomaž Prauseis pa sta ohitela z najboljšim rezultatom. Še višje temperature so botrovale k še večjemu obisku, ko je nastopila druga disciplina t.i. hippie jump, kjer so tekmovalci z rolko preskakovali palico in poskušali podreti svetovni rekord. Žal ta letos ni prišel v Slovenijo, a nad rezultatom 1.30m, ki ga je dosegel KRŠ domačin, Kliment Petkukjeski, je bila publika vse prej kot razočarana.

Seveda pa je za resno pašo oči poskrbela zadnja disciplina, triki sredi jezera. V disciplini vredni razglednic in koledarjev so fantje dokazali, da je rolkanje resen šport, za katerim so ure piljenja in dela, vrednih vsakega občudovanja. Najlepše akrobacije je izvedel Giulio Manzin, iz ekipe Ratata Boyz. Večjezičnega in top spikerja Dalaj Eegola, ki je tekom celega popoldneva skrbel, da nikomur ni ušlo dogajanje na deskah je v super heroj Rolka kostumu zamenjal nabrušeni Toni Cahunek - nastopil je čas tombole! Tudi letos so sponzorji poskrbeli za bogate nagrade za katerimi je publika drvela pod oder. Konec dober vse dobro, mesto na deskah so dobili zvezdniki večera, zmagovalci 8. Rolke. Krono je pobrala ekipa Kua je zdej, v sestavi Luke Pena, Tilna Slekoveca in Tomaža Praunseisa.

Na koncu dneva se je od sreče zjokalo še vreme in poskrbelo, da se je dogodek rahlo predčasno zaključil, koncert indi zasedbe in Rolka banda Koala Voice je prekinil dež, prizorišče je v temi izginilo in 8. Rolka je napovedala: 'Nasvidenje do naslednjega leta!'

www.rolka.si

Foto:  Peter Podobnik


Nazaj