Ljubljana, 20. julij 2021 - Tokratna gostja v Facebook pogovoru v projektu Teniško Aktivni! je bila Anja Vreg. Na njenem profilu LinkedIn med drugim piše, da je agentka za Rafa Nadal Academy by Movistar. V našem pogovoru pa je bila bolj v ospredju njena funkcija na turnirju WTA Zavarovalnica Sava Portorož, ki bo sredi septembra potekal v Portorožu. 

Naj spomnimo, WTA turnir se na Obalo vrača po 11 letih, Vregova pa bo skupaj z Gregorjem Krušičem direktorica turnirja: “Z Gregorjem se že nekaj časa pogovarjala o vrnitvi ženskega turnirja v Slovenijo. Sama se spomnim tistih turnirjev, ko sem bila tam še kot gledalka, kot otrok. Turnir je bil zelo priljubljen. Zdi se mi pomembno, da vrnemo Sloveniji, Portorožu in predvsem našim igralkam ta turnir. Dekleta imajo trenutno zelo dobre rezultate in mislimo, da si zaslužijo igrati pred domačimi gledalci na tako lepi destinaciji kot je Portorož. V Sloveniji smo takoj dobili podporo, tudi WTA je bil navdušen nad idejo. Vsem je namreč prejšnji turnir ostal v lepem spominu. Pogovori so se začeli januarja in dogovor z WTA je bil hitro sklenjen. Z ekipo Tenis Slovenije zdaj pospešeno delamo na tem projektu, da bi organizirali dober turnir.” 

Vregova je nato spregovorila tudi o trenutni situaciji v teniškem svetu zaradi težav s koronavirusom: ”Organizacija ni enostavna. Prej si razmišljal le o enem scenariju. Zdaj pa imaš scenarij A, B, C in tako naprej. Veliko več je dela pri logistiki, pri celotni operativnosti turnirja. O vsem moraš dvakrat razmišljati. Kako bo ob raznih verzijah koronavirusa, kakšna je aktualna situacija v državi. Več se moraš osredotočati na PCT teste, na organizacijo laboratorija, na zdravnike, ki se bodo ukvarjali s testi. Tu je potem še organizacija transporta, pa ohranjanje varne razdalje. Veliko je dela.”

Še več o zanimanju držav za organizacijo turnirjev in njeni vlogi v akademiji Rafaela Nadala pa v posnetku.