V Portorožu je vse pripravljeno za začetek največjega teniškega turnirja v Sloveniji in najbolj množičnega športno zabavnega dogodka poletja. ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open je tudi tokrat privabil številne teniške profesionalce, med katerimi velja izpostaviti lanskega zmagovalca Ukrajinca Sergiya Stahovskega (116. ATP) in vzpenjajočega Avstrijca Dennisa Novaka (130.), ki je denimo v Wimledonu prek kvalifikacij prišel do osmina finala in šele tam klonil proti Milošu Raoniču (32.).

Priložnost bodo dobili tudi številni slovenski teniški igralci, a se je le Blažu Roli (237. ATP) uspelo uvrstiti v glavni del turnirja, med tem ko so vabilo prejeli Nik Razboršek, Tom Kočevar Dešman, Jaka Kaplja in Aljaž Radinski. Razboršek je bil aprila meseca junak obračuna za Davisov pokal, ko je prav v Portorožu proti Turčiji priboril tretjo odločilno zmago za slovensko reprezentanco. Jaka Kaplja je letos končal prvi letnik študija v ZDA in bil izbran za novinca leta, še svež pa je spomin na leto 2015, ko je Aljaž Radinski premagal Japonca Moriyo (202.) in Francoza Eysserica, ki je danes uvrščen med najboljšimi stotimi igralci v konkurenci dvojic. Tudi Tom Kočevar Dešman je stalni član slovenske reprezentance, ki mu trda portoroška podlaga odgovarja. Lani je v 1. krogu po izenačenem dvoboju, v treh nizih, klonil proti polfinalistu Almiru Setkiću iz BIH.

Začetek turnirja pa ne bo pripadel teniškim igralcem pač pa slovenskim rokerjem, članom zasedbe Big Foot Mama, ki bo nastopila v petek, 3. avgusta ob 22. uri, v sklopu vseslovenske dobrodelne akcije »Gibaj mladina!«, ki jo organizira Tenis Slovenija v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje. Na koncertu bo nastopil tudi eden najboljših mladih slovenskih teniških igralcev, tokrat v vlogi reperja, Tim Tekavec, odlično rokenrol ogrevanje pa bo vodila zasedba Sausages. Dobrodelnost je tudi tokrat presegla pričakovanja, saj so k sodelovanju pristopili tudi izjemni slovenski športniki Goran Dragič, Anže Kopitar in Jakov Fak ter španski teniški as Rafael Nadal, ki so za projekt namenili del svoje športne opreme. Na vseh komunikacijskih kanalih Tenis Slovenije, s podporo podjetja Pro Plus in njegovih programov 24ur na POP TV in Svet na Kanalu A in podporo številnih drugih slovenskih medijev, ste lahko spremljali razvoj dobrodelne akcije, kjer je v glavni vlogi ambasadorja nastopil Rado Mulej. Prav Mulej se je od aprila pripravljal in dodatni pilil teniško tehniko za ekshibicijski dvoboj, ki bo 11. avgusta proti nekdanjemu teniškemu asu Gregu Žemlji. Zadnji tekmovalni dan teniškega turnirja ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open bo torej v znamenju velikega finala ob 20. uri in pred tem omenjenega ekshibicijskega obračuna talentiranega igralca in animatorja ter teniškega igralca, ki je danes trener, leta 2013 pa je bil 43. na lestvici ATP.

Ob boku turnirju serije challenger in dobrodelnemu projektu »Gibaj mladina!« velja omeniti in hkrati povabiti na ogled, teniški festival Tenis Fest, kjer se bodo na državnih turnirjih pomerili vsi najboljši slovenski teniški igralci mlajših kategorij. Na svoj račun pa bodo prišli tudi najboljši slovenski rekreativci oziroma veterani, ki bodo 4. avgusta imeli uradno državno prvenstvo v konkurenci parov.

Na teniškem tutnirju ATP Challenger Zavarovalnica Sava bo zanimivo prav vsak dan, saj bodo poleg številnih teniških dvobojev v t.i. Fun Zoni številne aktivnosti in nagradne igre ob katerih ne bo dolgčas prav nikomur.

www.tenis-slovenija.si