Največji teniški turnir v Sloveniji ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open se sicer začne v ponedeljek 12. avgusta, ko bo ob 13. uri tudi tradicionalna novinarska konferenca v koktajl baru Alaya povsem v neposredni bližini morja.

Letošnji teniški dvoboji na trdi podlagi, povsem podobni kot je na turnirju za grand slam v New Yorku, pa so že v polnem razmahu. Od torka do četrtka so se mladi slovenski teniški igralci merili v kvalifikacijah za nastop na odprtem prvenstvu Diners za člane, ki bo trajalo do sobote. 32 tekmovalcev je bilo razdeljenih v dve skupini žreba in zmagovalca obeh skupin bosta s teniškimi tekmami lahko nadaljevala. Prvo portoroško slavje je pripadlo Luku Miklavčiču (TK Max Lj.) in Janu Kupčiču (TK Branik Mb.), ki sta se pridružila tekmovalcem v glavnem žrebu OP Diners za člane.

Glavni del tekmovanja pa je še toliko bolj pomemben, saj bo zmagovalec turnirja prejel vabilo za nastop na ATP Challenger Zavarovalnica Slovenia Open, kjer je 1. nosilec Aljaž Bedene, 4. pa Blaž Rola. Sistem turnirja je podoben kot ga igrajo na mastersu mlajši svetovni zvezdniki (NEXT GEN), kjer se igra na dva dobljena niza do 4 igre, v morebitnem tretjem pa zmagovalca odloča podaljšan tie-break do deset točk. Prvi nosilec OP Diners za člane je novi član slovenske reprezentanca za Davisov pokal, argentinski Slovenec Tomas Lipovšek Puches, drugi nosilec je Tom Kočevar Dešman, tretji Mike Urbanija in četrti Sven Lah. Prav vsi štirje favoriti so v preteklih letih v Portorožu že igrali, še največji uspeh pa je zabeležil Kočevar Dešman, ki se je v predhodnem sistemu na glavni turnir uvrstil prek kvalifikacij, kar je ob Tomu uspelo le še Niku Razboršku. Slednji je za letošnji glavni del turnirja prejel vabilo.

Vabljeni k ogledu finalnih tekem OP Diners za člane in tudi članice, hkrati pa bo to odlična uvertura v sedmo izvedbo največjega turnirja v Sloveniji, kjer upravičeno lahko pričakujemo dobre nastope slovenskih teniških igralcev.

Foto: Shaun Botterill/Getty Images


Prenesi