Aljaž Bedene se je drugič v karieri uvrstil v tretje kolo OP Francije. Na igriščih Rolanda Garrosa je v drugem kolu s 3:1 premagal Srba Nikolo Milojevića (114. ATP). Manj uspešni sta bili Polona Hercog in Kaja Juvan.  Bedene je podobno kot v prvem kolu dobil prvi niz, drugega izgubil, v tretjem in četrtem pa bil znova uspešen.

“Na začetku sem pričakoval drugačen odziv tekmeca oziroma drugačno igro. Nisem ga velikokrat videl igrati. Presenetil me je z igro, igral je zelo hitro. Potreboval sem nekaj časa, da sem se privadil na njegovo igro. V prvem nizu nisem igral dobro, pa sem ga vseeno dobil. V drugem sem malce padel. Bolj psihično, kot fizično. Takrat sem si rekel, da imam več znanja kot on in da se moram osredotočiti na to kar znam. In tretji niz je bil res zelo dober. Za podaljšano igro v četrtem nizu sem se pripravil vnaprej. Vse sem imel ves čas pod nadzorom, kar se je videlo tudi v podaljšani igri. Bil sem bolj potrpežljiv, bolj trmast in uspelo mi je dvoboj končati po štirih nizih. Zadovoljen sem z zmago,“ je dejal po dvoboju Bedene. Končni rezultat je bil 7:5, 2:6, 6:1, 7:6(4). V tretjem kolu se bo srečal  s 5. nosilcem Grkom Stefanosom Cicipasom. Naj spomnimo, Bedene je Grka premagal februarja letos v Rotterdamu.

Žal pa sta se v drugem kolu poslovili Polona Hercog in Kaja Juvan. Polona Hercog je izgubila proti 100. igralki sveta in nekdaj najboljši mladinki na svetu Leylah Annie Fernandez. 18-letna Kanadčanka je bila boljša s 6:4, 3:6 in 6:1. Dvoboj je trajal dve uri in 24 minut. “Razočarana sem. Ves čas je šlo gor in dol. Imela sem svoje priložnosti. Igrišča štiri in pet sta veliko bolj trda kot ostala, kjer je bolj blatno. Njej takšna podlaga bolj ustreza. Imela sem priložnosti. Nisem igrala idealno. Treba se je sprijazniti s tem in pustiti ta poraz za seboj. Danes se res ni izšlo, malo se moram odklopiti. Zdaj sledijo treningi in naslednja sezona,” je dejala Hercogova.

Tudi Kaja Juvan je igrala proti nekdaj najboljši mladinki na svetu Clari Burel (357. WTA). Francozinja je bila najboljša mladinka na svetu pred dvema letoma, istega leta pa jo je na mladinskih olimpijskih igrah v finalu premagala prav Juvanova. Prvi niz je bil zelo izenačen, odločitev pa je padla po podaljšani igri. Juvanova je v njej vodila že s 6:4, a je Burelova agresivno odgovorila in dobila naslednje štiri točke in s tem tudi niz. V nadaljevanju je prevladovala Francozinja, ki je drugi niz dobila s 6:2. “Danes nisem igrala tako, kot sem si želela. V prvem nizu je bilo zelo napeto. Imela sem svoje priložnosti, ampak je bila na koncu ona bolj odločna. V drugem nizu je igrala še bolje. Razočarana sem, ampak mislim, da si je ona upala več in zaradi tega je tudi zmagala. Velikokrat me je kaznovala, ker nisem šla dovolj odločno v točko. Tudi njen forehand je bil danes zares zelo dober. Velikokrat je z njim vzela tudi mojo hitrost. Zdaj gremo domov, kjer se bom resetirala in se pripravila na nove turnirje,” je za konec iz Pariza sporočila Kaja Juvan. 

Moški, 2. kolo:  BEDENE (SLO) - MILOJEVIĆ (SRB)  7:5, 2:6, 6:1, 7:6 (4)
Ženske, 2. kolo:  FERNANDEZ (KAN) - HERCOG (SLO)  6:4, 3:6, 6:1
BUREL (FRA) - JUVAN (SLO)  7:6 (6), 6:2

www.tenis-slovenija.si