München, 11. januar 2021 - Allianz je  s 1. januarjem uradno začel svoje osemletno globalno partnerstvo z olimpijskimi in paralimpijskimi gibanji, ki ga gradi na podlagi sodelovanja s paralimpijskim gibanjem od leta 2006.

»Družba Allianz je ponosna, da je globalni partner za zavarovanje v olimpijskem in paralimpijskem gibanju,« je povedal Oliver Bäte, izvršni direktor družbe Allianz SE. »Kot pokrovitelj športnega ekosistema in zaradi skupnih temeljnih vrednot, kot so odličnost, prijateljstvo, vključenost in spoštovanje, se družba Allianz in naših 148.000 zaposlenih ter 100.000 zastopnikov veseli, da bomo zagotavljali storitve in skrbeli za športnike, njihove družine in ambicije.«

Vse od objave partnerstva septembra 2018 je zavarovalnica vključevala navijače, športnike, ekipe in zaposlene v projekte, povezane z zdravjem, na poskusnih trgih v Avstraliji, na Kitajskem, v Franciji in Španiji. Predstavila je Teden dobrobiti Avstralskega olimpijskega komiteja, da bi pokazala načine za izboljšanje duševnega zdravja. Družba Allianz je sodelovala tudi z Organizacijskim odborom olimpijskih iger v Parizu 2024, da bi ljudi spodbudila k hoji ali teku za Klub Pariz 2024 – pobuda za gibanje in sodelovanje na igrah.

Družba Allianz bo razširila lokalne pobude, da bi se povezala s športniki in navijači po vsem svetu. Na primer, globalna zavarovalnica bo potrošnikom in zaposlenim ponudila možnost, da sodelujejo pri nošenju olimpijske bakle v Pekingu leta 2022. Mladi, ki premorejo duha in vrednote gibanja, pa se bodo na športnih taborih družbe Allianz lahko preizkusili v različnih športih, ob tem pa bodo pridobivali nova prijateljstva ter se učili od športnikov. Poleg tega bo podpirala gibanja, prilagojena rešitvam in storitvam zavarovanja.

»Od objave tega novega sporazuma v letu 2018 so naše ekipe že začele sodelovati s ključnimi poskusnimi trgi, da bi podprli športnike in olimpijsko gibanje,« je povedal predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja, Thomas Bach. »Z vstopom v novo olimpijsko leto se veselimo začetka globalnega sodelovanja z družbo Allianz.«

»Allianz prinaša globalno prepoznavnost športnikov in vrednot paralimpijskega gibanja in veselimo se naslednje faze našega sodelovanja,« je dodal predsednik Mednarodnega paralimpijskega komiteja, Andrew Parsons.

Partnerstvo bo trajalo od leta 2021 do 2028. Več informacij najdete na spletni strani družbe Allianz.