Gostje so imeli še 2 sekundi pred koncem tekme možnost za zmago, vendar so zgrešili strel na gol iz črte za 30 jardov. V tekmi se je izkazal tudi povratnik po poškodbi, Mark Elmore, ki pa je na žalost vseh v ekipi obnovil poškodbo kolena in je že na poti na operacijo v ZDA.

Po tekmi takole strnil misli trener ljubljanske obrambe, Uroš Valant: "To je bila težka tekma za obe moštvi in na koncu sladka zmaga, ki je s kančkom sreče ostala doma. Novi Sad Dukes so dokazali, da so odlično moštvo, ki se ne preda do konca. Vse čestitke igralcem. Na tekmo smo se temeljito pripravili, proučili smo igro tekmecev in trdo trenirali. Že v Sremski Mitrovici so se pokazali rezultati in tudi tu je obramba delovala brezhibno. V zadnjih dveh tekmah smo tako dobili samo 13 točk. Vsekakor gredo pohvale fantom, njihovi požrtvovalnosti in zbranosti do konca. Tekma je bila pred polnimi tribunami odlična reklama za ta šport, ki očitno ni samo fizično naporen, pač pa je nevaren tudi za srce ... Dva razpleta v zadnjih sekundah tekme sta bila za nas kar dovolj."

Glavni trener, Matt Penko pa dodaja: "Odlična igra obrambe. Večino časa je bila žoga v naši posesti, na žalost pa je naš napad v rdeči coni pokazal manj kot bi moral. Naša obramba je storila le dve napaki, ki pa jih je Novi Sad izkoristil. Čestitam fantom, ker  so se borili do konca ter pokazali, da lahko sežemo po samem vrhu."