Ameriška Nacionalna košarkarska zveza (NBA) in Tech Smart Sports Connectors Corp. sta 5. marca 2020 predstavila partnerstvo, s katerim bo OWQLO, newyorška mobilna platforma, ki služi kot informacijsko vozlišče za športne organizacije, postala uradna aplikacija lige Jr. NBA v Evropi in Latinski Ameriki. Aplikacija Jr. NBA OWQLO bo sprva na voljo v Veliki Britaniji in Portoriku, nato pa bo na voljo v 29 državah po Evropi in Latinski Ameriki, kjer bodo potekala tekmovanja v ligah Jr. NBA v sezoni 2020–21.

Da bi pripomogli k izboljšanju mladinske košarkarske izkušnje za igralce, trenerje in starše, bo aplikacija OWQLO vključevala sekcijo, posebej namenjeno ligi za juniorje,  Jr. NBA, v okviru katere bodo udeleženci imeli brezplačen dostop do informacij o ligi, novic, fotografij, video posnetkov in drugih vsebin, zbranih na enem mestu. V okviru ekskluzivne funkcije za starše, trenerje in igralce lige Jr. NBA, si bodo uporabniki aplikacije OWQLO lahko ustvarili osebni profil za prejemanje njim prilagojenih informacij o prihajajočih treningih, dogodkih in tekmah. Partnerstvo bo izkoristilo tehnologijo OWQLO na način, da bodo trenerji lige Jr. NBA prek aplikacije svojim moštvom lahko zagotovili prilagojena navodila za razvoj igre, starši pa bodo lahko prejemali zasebna poročila o napredku svojega otroka.

Jr. NBA, svetovni mladinski košarkarski program za dečke in deklice ameriške košarkarske zveze, uči temeljnih veščin in temeljnih vrednot igre na ravni lokalnih skupnosti, da bi pripomogel k rasti in izboljšanju mladinske košarkarske izkušnje za igralce, trenerje in starše. NBA ima trenutno 89 lig Jr. NBA v 31 državah v Evropi in na Bližnjem vzhodu, ki dosežejo več kot 40.000 dečkov in deklic, starih od 10 do 14 let. V Latinski Ameriki ima NBA svoje Jr. NBA lige v Argentini, Portoriku, Salvadorju in Urugvaju. Med sezono 2019–20 bodo NBA in njene ekipe s pomočjo ligaškega pristopa k igranju, šolskih programov, klinik, spretnostnih izzivov in drugih terenskih dogodkov dosegle več kot 60 milijonov mladih v 72 državah.

"Neizmerno smo ponosni, da smo pristopili k sodelovanju z ligo Jr. NBA, v okviru katerega bomo lahko izkušnjo OWQLO predstavili celotni, svetovni košarkarski publiki," je dejal soustanovitelj podjetja Tech Smart Sports Connectors Corp. in predsednik uprave, Nacho M. Trujillo.

»Prepričani smo, da bodo ekipe in igralci lige Jr. NBA tehnologijo OWQLO prepoznali kot dragoceno platformo, ki podpira razvoj in krepitev skupnosti in ki bo omogočila lažji dostop do informacij in košarkarskih razvojnih virov," je dejal podpredsednik NBA, vodja košarkaških operacij v regiji EMEA, Chus Bueno in dodal: "OWQLO ni samo privlačen kanal za deležnike na področju mladinske košarke, temveč je dragoceno orodje za ligo Jr. NBA, s pomočjo katerega lahko razširi in izboljša vsebine v naših programih v Evropi in Latinski Ameriki.«

Blagovna znamka OWQLO bo prisotna na izbranih turnirjih lige Jr. NBA v Evropi in Latinski Ameriki, vključno z naborom lige in finalom lige Jr. NBA, predstavljena pa bo na dresih in vključena v programska gradiva lige. Igralci angleške lige Jr. NBA in lige Jr. NBA Portoriko ter njihovi starši, si bodo lahko brezplačno prenesli novo različico aplikacije OWQLO za iOS in Android.

O platformi OWQLO in razvijalcu, podjetju Tech Smart Sports Connector Corp.
OWQLO ponuja uporabniku prijazno storitveno platformo, ki spodbuja gospodarske in socialne učinke za športne organizacije. Storitvena platforma koristi športnim organizacijam, saj uporabnikom ponuja vozlišče za vse, kar je povezano s športom, kar posledično pozitivno vpliva na potrošnike, saj zadosti njihovim potrebam in ustvarja pozitivne izkušnje. Poleg tega servisna platforma športnim menedžerjem poenostavlja organizacijo ter amaterskemu športnemu svetu olajšuje vsakodnevne naloge in kakovostne interakcije.

O NBA
NBA je globalno športno in medijsko podjetje, sestavljeno iz štirih profesionalnih športnih lig: Nacionalne košarkarske zveze, Ženske nacionalne košarkarske zveze, NBA G lige in NBA 2K lige. NBA je z igrami in programi vzpostavila veliko mednarodno prisotnost v 215 državah in v skoraj 50 jezikih, s svojimi dopolnilnimi izdelki pa je prisotna v več kot 100.000 trgovinah v 100 državah, na šestih celinah. Na seznamih igralcev lige NBA je na začetku sezone 2019–20 kar 108 mednarodnih igralcev iz 38 držav sveta. Ponudba NBA Digital med drugim vključuje NBA TV, NBA.com, NBA App in NBA League Pass. NBA je ustvarila eno največjih skupnosti družbenih medijev na svetu z 1,6 milijarde všečkov in sledilcev po vsem svet, na vseh ligaških, ekipnih in igralskih platformah. Liga preko NBA Cares naslavlja pomembna družbena vprašanja in sicer s sodelovanjem z mednarodno priznanimi mladinskimi organizacijami, ki podpirajo izobraževanje, mladinski in družinski razvoj ter zdravstvo.

Promocijski video