Organizacija W5, ki je v Kopru v dvorani Bonifika priredila borilni spektakel z imenom »Legends Collide«, je obljube pred dogodkom izpolnila do podrobnosti. Več kot dva tisoč gledalcev je videlo 14 borb profesionalnega kikboksa, od tega šest slovenskih zmag.

V borbi večera se je slovenski Rocky Miran Fabjan šele drugič v karieri boril v težki kategoriji in še drugič ring zapustil visoko dvignjenih rok. Za ogrevanje z legendarnim borcem iz BIH Devadom Poturakom, je Fabjan pred tedni skočil na mednarodni turnir v Rimini in postal za Edinom Latičem, drugi Slovenec, ki je slavil zmago. Dobri občutki ga niso pustili na cedilu, saj je eden najbolj izkušenih slovenskih borcev, že pred koprskim obračunom najavljal, da bo Poturak padel v drugi rundi. Nasprotnik je sicer zdržal vse tri runde, a zmaga, še posebej je Fabjan prevladoval v tretji rundi, ni bila vprašljiva. »Dževad je bil enostavno prepočasen zame. Odčital sem mu dobro lekcijo«, je doživeto opisal borbo. Njegov nasprotnik, ki se je v karieri boril praktično z vsemi najboljšimi na svetu, pa je hudomušno dodal: »Nimam kaj, mladi prihajajo in Miran je eden od teh.«

Za »Kralja ringa« je bil imenovan Jasmin Bečirovič, ki je ekspresno k predaji prisilil Italijana Danila Codo. Nekdanji italijanski prvak je padel že ob prvem napadu Bečiroviča, ki je Codo nokavtiral z udarcem čez rokavice. Nasprotnik je obsedel, kasneje pa tudi noge niso zdržale stabilne stoje, kaj šele gibanja po koprskem ringu.

V boju za naslov evropskega prvaka po pravilih W5 je nadarjeni 19-letni rus Vlad Tuinov k predaji prisilil Danca Rhassana Muhareba, ki se je boril odlično in bil morda v rahlem točkovnem zaostanku, a je v peti rundi Tuinov povezal tri serije ročnih in nožnih udarcev. Dovolj za ubranitev šampionskega pasu in dovolj za 32 zmago v rosni karieri enega največjih talentov na svetu.

Dobro se je v ringu, po tri letni odsotnosti, počutil tudi nekdanji svetovni prvak v seriji Enfusion z leta 2012 Franci Grajš. Dolenjec je zlomil palec na desni nogi, a hkrati ukrotil močnega Denisa Marjanoviča iz BIH in po soglasni sodniški odločitvi zabeležil prvo zmago po tekmovalni upokojitvi ter 34. v 42. dvobojih. Grajš je klub zmagi napovedal slovo: »Malce me je zasrbelo v ringu, da bi se vrnil, a za uspehe je potrebno garati in samo trenirati. Samo z borbami se verjetno ne bi dalo preživeti.«

Premierno se je s profesionalnim kickboksom srečal, eden najboljših slovenskih borcev v MMA, Bor Bratovž. Domžalčan se je na trenutke lotil dvoboja po pravilih MMA, a je do konca vendarle zadržal navade in predvsem preprečil izkušenemu Italijanu Savinu do prevlade. Sodniki so odločili, da se je dvoboj končal brez zmagovalca. Z nekaj poškodbami se je med dvobojem soočil Denis Porčič Chorchyp, ki je utrpel poraz proti dobremu Hrvatu Ivanu Staniću. Hrvaško-slovenski obračun pa je uspešno končala Mariborčanka Monika Kučinič, ki je po sodniški odločitvi premagala novinko v profesionalnih vodah, a izkušeno amatersko kickbokserko Ano Filipovič. Odločno je napadel zmago, in jo tudi požel, Gregor Kek, ki je mirno in preudarno do konca speljal borbo proti Albancu z italijanskim potnim listom Azdrenu Krasničiju.  V edinem slovenskem obračunu je Stefan Stanič premagal Matica Pranjiča, medtem ko je bil Aleksander Stankov ponovno neuspešen v povratnem dvoboju proti Hrvatu Petru Jamanu.

w5kick.com / www.facebook.com/W5Kick

Foto: Breda Kranjc