Na OP Francije se je med posamezniki poslovil še zadnji slovenski predstavnik. Kot zadnji je v tretjem kolu moškega dela turnirja izgubil Aljaž Bedene. Najvišje uvrščeni slovenski igralec na lestvici ATP je po uri in 21 minutah zaradi poškodbe gležnja predal dvoboj proti Grku Stefanosu Cicipasu.

Cicipas je v trenutku predaje vodil s 6:1, 6:2 in 3:1. Bedeneta je poškodba ovirala od samega začetka, tako, da proti 5. nosilcu ni imel možnosti. Prvi niz je trajal vsega 27 minut. Bedene je osvojil le 11 točk, pri 5:0 pa je prvič zaprosil za zdravniško pomoč. V drugem je Bedene sicer dobil prvo igro, nato pa so mu morali znova oskrbeti poškodovani gleženj. Cicipas je drugi niz dobil s 6:2, vsega pa je bilo konec v tretjem nizu pri 3:1 za Grka.

“Razočaran sem, moram priznati, da sem se veselil te tekme. Ne vem, ne vem, kaj naj rečem. Zato, ker sem igral zelo dobro, ampak tista poškodba s prve tekme se je vlekla, čeprav smo se trudili, da bo v redu, in danes oziroma včeraj je prišel še gleženj, tako da nisem bil blizu tega, da bi lahko kakor koli ogrozil nasprotnika. Razočaran sem, sploh zaradi tega, ker na pesku rad igram,” je po dvoboju povedal Bedene in nadaljeval: “Želel sem si odigrati do konca, ampak ni šlo. Sam se vedno borim do konca. V takšnih trenutkih gre športnikom tudi na jok. Sploh, če igraš na takšnem igrišču in v tretjem kolu turnirja za grand slam. Ni prijetno. Po eni strani bi si najraje obraz zavil v brisačo in čakal, da mine. Ampak ne morem, treba je iti naprej. Dal sem vse od sebe.”

Slovenski nastopi, 3. krog:
CICIPAS (GRČ/5) – BEDENE (SLO)
6:1, 6:2, 3:1, b. b.

www.tenis-slovenija.si